En Az Lise 6 Branş 300 Askeri Personel Alımı!

En Az Lise 6 Branş 300 Askeri Personel Alımı!

Farklı branşlarda olmak üzere 300 askeri personel alımı yapılacak. Kümler komutanlık bünyesinde askeri personel alımlarına başvurabilir? İşte tüm detaylar ve süreç.

Sahil Güvenlik Komutanlığı 300 askeri personeli alımı yapıyor. Farklı ünvanlarda olmak üzere askeri personel alımı başvuru süreci, şartları ve tüm bilgileri KAMU PERSONELİ ALIMI olarak bu haberimizde hazırladık. İşte “Topçu, Telsizci, Motorcu, Elektrikçi, İkmal, Kurbağaadam” branşlarında uzman erbaş alımlarına dair tüm detaylar.

Kimler askeri personel alımlarına başvuru yapabilir?

  • Türk vatandaşı ve erkek olmak.
  • En az lise veya dengi okul mezunu olmak.
  • 2024 yılının Ocak ayının ilk günü itibariyle 27 yaşını bitirmemiş olmak “01 Ocak 1997 ve daha sonra doğmuş olanlar başvurabilir”.
  • Askerlik görevini yükümlü erbaş, er veya sözleşmeli erbaş, er olarak yapmış veya yapıyor olmak.
  • Askerlik hizmetini yapmış olan adaylar için, başvuru tarihinin ilk günü itibariyle terhisi üzerinden 5 “beş” yıldan fazla süre geçmemiş olmak “03 Haziran 2019 tarihi ve sonrasında terhis olanlar”.
  • Askerlik hizmetini yapmakta iken başvuranlar için, askerlik hizmetini yaptığı birlik tarafından Uzman Erbaş Yönetmeliğine istinaden hazırlanan ve örneği sayfa-18’de yer alan “UZMAN ERBAŞ OLACAKLAR İÇİN NİTELİK BELGESİ”ni olumlu olarak almak “Bu belgenin “Uzman Erbaş Olur” kanaatli olması gereklidir”.
  • Sözleşmeli erbaş ve erlerden; başvuru tarihleri içerisinde en az üç “3” yıl görev yapmış ve müteakip sözleşme süreleri içinde olanlar için 2024 yılının Ocak ayının ilk günü itibariyle 29 yaşını bitirmemiş olmak “01 Ocak 1995 ve daha sonra doğmuş olanlar başvurabilir”.

Uzman erbaş alımı kadrosuna başvuru için adayların nitelikler ve kontenjanlar nelerdir?

140 Topçu alımı, 45 Telsizci alımı, 35 Motorcu “Yara, Savunma” alımı, 35 İkmal “Aşçı” alımı, 15 Kurbağaadam alımı özel şartları da şu şekildedir:

Topçu alımı kadrosuna başvuru için adayların Askerlik hizmetini Sahil Güvenlik Komutanlığı veya Deniz Kuvvetleri Komutanlığında Topçu, Torpidocu, Mayıncı ya da Porsun sınıf, branş, ihtisasında yapmış veya yapıyor olmak, Askerlik hizmetini Hava Kuvvetleri Komutanlığında L, 70 Topçusu, Oerlikon Topçusu ya da Stinger Tim Komutanı, Yardımcısı sınıf, branş, ihtisasında yapmış veya yapıyor olmak, Askerlik hizmetini Kara Kuvvetleri Komutanlığında Tank Komutanı, Elemanı, Nişancısı, Doldurucusu, Top Komutanı, Elemanı, Nişancısı, Roketatar Komutanı, Elemanı, Nişancısı, Doldurucusu, Obüs Komutanı, Elemanı, Nişancısı, Uçaksavar Top Komutanı , Elemanı, Nişancısı, Hava Savunma Top Komutanı, Elemanı, Nişancısı, Stinger Nişancısı, Havan Manga Komutanı Nişancısı, Yardımcısı, Cephanecisi, GTT “Geri Tepmesiz Tüfek” Manga Komutanı, Nişancısı, Cephanecisi, Tank Topu Tamircisi, Yardımcısı, Ağır Makineli, Hafif Makineli Tüfek Unsur Komutanı, Nişancısı, Yardımcısı ya da Milan Komutanı, Nişancısı, Yardımcısı sınıf, branş, ihtisasında yapmış veya yapıyor olması gerekiyor.

Telsizci alımı kadrosuna başvuru için adayların Askerlik hizmetini Sahil Güvenlik Komutanlığı veya Deniz Kuvvetleri Komutanlığında Telsizci, Telemci ya da Santral İşletmeni sınıf, branş, ihtisasında yapmış veya yapıyor olmak, Askerlik hizmetini Hava Kuvvetleri Komutanlığında MEBS Cihazları Bakım Eri, Yardımcısı ya da Telefon Santrali İşletme Eri sınıf, branş, ihtisasında yapmış veya yapıyor olmak, Askerlik hizmetini Kara Kuvvetleri Komutanlığında Telsiz İşletmeni, Çok Kanallı Muhabere Sistemleri “ÇKMS” İşletmeni, Kıta Muhabere Haber Merkezi İşletmeni, Haber Merkezi İşletmeni, Santral İşletmeni, Telsiz Telefon İşletmeni, Elektronik Cihaz, Haberleşme Sistemleri Tamircisi ya da Bilgi Sistemleri Tamircisi, Tamirci Yardımcısı sınıf, branş, ihtisasında yapmış veya yapıyor olmak, Meslek Liselerinin veya Mesleki Eğitim Merkezlerinin; Gemi Elektroniği ve Haberleşme, Elektronik Haberleşme ya da Haberleşme Sistemleri bölümü mezunu olup askerlik hizmetini yapmış veya yapıyor olması gerekiyor.

Motorcu “Yara, Savunma” alımı kadrosuna başvuru için adayların Askerlik hizmetini Sahil Güvenlik Komutanlığı veya Deniz Kuvvetleri Komutanlığının Yara Savunma ya da Deniz Kuvvetleri Komutanlığının yüzer unsurlarında Kazan sınıf, branş, ihtisasında yapmış veya yapıyor olmak, Askerlik hizmetini Hava Kuvvetleri Komutanlığında Yangın Önleme, Söndürme ve Kurtarma Yardımcısı, Eri olarak yapmış veya yapıyor olmak, Askerlik hizmetini Kara Kuvvetleri Komutanlığında Yangın Söndürme Ekip Komutanı, Yardımcısı ya da İtfaiye Elemanı olarak yapmış veya yapıyor olmak. Meslek Yüksekokullarının; Sivil Savunma ve İtfaiyecilik mezunu ya da Meslek Liselerinin İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği bölümü mezunu olup, askerlik hizmetini yapmış veya yapıyor olması gerekiyor.

Elektrikçi alımı kadrosuna başvuru için adayların Askerlik hizmetini Sahil Güvenlik Komutanlığı veya Deniz Kuvvetleri Komutanlığında Elektrikçi sınıf, branş, ihtisasında yapmış veya yapıyor olmak, Meslek Liselerinin veya Mesleki Eğitim Merkezlerinin; Elektrik Tesisatları ve Dağıtımı, Bobinaj ya da Elektrik Tesisatları ve Pano Montörlüğü bölümü mezunu olup, askerlik hizmetini yapmış veya yapıyor olmak, Millî Eğitim Bakanlığı onaylı Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanı Bobinaj ya da Elektrik Tesisatları ve Pano Montörlüğü dalında Ustalık, Kalfalık Sertifikasına sahip olup, askerlik hizmetini yapmış veya yapıyor olması gerekiyor.

İkmal “Aşçı” alımı kadrosuna başvuru için adayların Fakültelerin Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Meslek Yüksekokullarının Aşçılık ya da Meslek Liselerinin Aşçı, Aşçılık, Mutfak bölümü mezunu olup, askerlik hizmetini yapmış veya yapıyor olmak, Halk Eğitim Merkezleri, Hayat Boyu Öğrenme Kursları veya Mesleki Eğitim Merkezlerinden alınan Aşçılık Diploma, Sertifikasına ya da Ustalık, Kalfalık Sertifikasına sahip olup, askerlik hizmetini yapmış veya yapıyor olması gerekiyor.

Kurbağa adam alımı kadrosuna başvuru için adayların Askerlik hizmetini Deniz Kuvvetleri Komutanlığında Kurbağaadam, Dalgıç sınıf, branş, ihtisasında yapmış ya da yapıyor olmak, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu “TSSF” tarafından onaylanmış en az 2 yıldız dalıcı belgesine sahip olup, askerlik hizmetini yapmış veya yapıyor olmak, Liman Başkanlıkları tarafından onaylı Birinci ya da İkinci Sınıf Dalgıç belgesine sahip olup, askerlik hizmetini yapmış veya yapıyor olması gerekiyor.

Sahil Güvenlik Komutanlığı askeri personel alımı başvuruları

Sahil Güvenlik Komutanlığı 300 uzman erbaş alımı başvuruları online olarak yapılacaktır. Adaylar başvurularını Komutanlığın internet sitesinde yer alan başvuru linki aracılığıyla 14 Haziran’a kadar tamamlamaları gerekiyor.

  • 300 uzman erbaş alımı başvuru kılavuzu.
  • Sahil Güvenlik Komutanlığı uzman erbaş alımı başvuru ekranı.

Kaynak: Kamu Personeli Alımı

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.