Emeklilere son dakika sürprizi; seyyanen zam geliyor rakam belli oldu!

Emeklilere son dakika sürprizi; seyyanen zam geliyor rakam belli oldu!

Anket sonuçlarının istenildiği gibi gelmemesi emeklilere zam müjdesinin yolunu açtı. 5.000 TL'lik seyyanen zam müjdesi emeklileri heyecanlandırdı. Şu sıralar gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çevrilmiş durumda.

Anketlerde İstanbul ve Ankara'da geride çıkan iktidar, emekli kozunu devreye sokmaya hazırlanıyor. Emeklilere 5.000 TL'lik seyyanen zam gelecek olması büyük heyecan yarattı. Peki haberin detayları neler? Seçime artık kısa bir süre kaldı. Emekliler seçimden önce bir seyyanen zam beklentisi içine girmiş durumdalar. Peki kalan sürede seyyanen bir zam gelecek mi?

Öncelikle şunu belirtmemiz gerekiyor. Hali hazırda en düşük emekli maaşı 10.000 TL seviyelerinde. Bu meblağ büyük şehirlerde emeklileri zor durumda bırakıyor.

Bu sebepten ötürü çok uzun bir süredir en düşük emekli maaşının en azından asgari ücret seviyesine çekilmesi talep ediliyordu.

Cumhurbaşkanı son açıklamalarında bunun pek mümkün olmadığını dile getirmişti. Fakat sonrasına Cumhur İttifakı’nın diğer ortağı emekliler için zammın şart olduğunu açıkladı. Peki ama sonuç ne?

Şu anda emekliler Erdoğan’a tepkililer. Bunun yansıması da anket sonuçlarında karşımıza çıkıyor. AKP çok almak istediği Ankara’yı da İstanbul’u da geri alamıyor. Görünen o ki bunu değiştirmenin tek yolu da emeklilerden geçiyor.

Durumun farkında olan hükümet cephesi, bütçeye yük olmayacak, emekliyi de mutlu edecek bir düzenleme üzerinde düşünüyor.

Bu düzenleme ile emekli maaşları, 15.000 TL seviyesine kadar yükseltilecek ve en azından küskün emeklilerin sandığa gitmesi sağlanacak.

Elbette  bu ufak zammın bütçeye yansıması biraz ağır oluyor. Kulislere göre Mehmet Şimşek bu öneriye de kapıyı kapatmış durumda.

Fakat İstanbul ve Ankara’yı geri almak iktidar bu zammı zorunlu olarak görüyor. Genel görüş ise bu zammın seçimlere birkaç gün kala duyurulup emeklilerin geri kazanılacağı yönünde.

Şimdilik bunların bir kulis dedikodusu olduğu da unutulmamalı, sonuç olarak Çarşamba ya da Perşembe günü Recep Tayyip Erdoğan'ın emekli maaşları ile ilgili açıklamasını bekleyeceğiz.(TeknolojiOku)

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.