Eğitim-İş Sendikası Kahramanmaraş Şubesi’nden zam çağrısı

Eğitim-İş Sendikası Kahramanmaraş Şubesi’nden zam çağrısı

Eğitim-İş Sendikası Kahramanmaraş Şube Temsilcisi Fuat Kuyucu ve üyeleri kamu görevlilerine uygulanan zammın yetersiz olduğunu ifade ederek, basın açıklaması yaptı.

Düzenlenen basın toplantısında konuşan Eğitim-İş Sendikası Kahramanmaraş Şube Temsilcisi Fuat Kuyucu, şunları kaydetti: “AK Parti iktidarının; ekonomik kriz ve pandemi salgınının ağır şartlarında asgari yaşam mücadelesi veren kamu emekçilerine, emeklilere ve işçilere acı reçete dayatmasını kabul etmiyoruz. Enflasyonun yüzde 14,6 olduğu, asgari ücrete yüzde 21,6 oranında zam yapıldığı bir ortamda kamu emekçilerinin maaşları yüzde 3+4,37 oranı ile sefalet koşullarına mahkum edilmesi en hafif tabirle vicdansızlık ve adaletsizliktir. Açlık sınırının 3.146 lira yoksulluk sınırının 11.186 TL’yi aştığı bugünün koşullarında hiç kimsenin kamu emekçilerinin maaş artışlarında TÜİK vasıtası ile açıklanan sahte enflasyon rakamlarını reva görmeye hakkı yoktur. Pandemi ile artan hayat pahalılığını görmezden gelenler geçtiğimiz “toplu sözleşmede” Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kararı ile 2021 yılı için yüzde 3+3 oranında maaş artışına mahkum etmişlerdir. Her dönem enflasyon farkı aldatmacasıyla memur ve emekliler oyalanmaktadır. Memur maaşları erimekte alım gücü düşmektedir. Memur maaşlarına yalnızca enflasyon kadar zam yapılmakta bu zam da altı ay geriden gelmektedir.”
Kuyucu, konuşmasının devamında asgari ücretin vergi dışı bırakılmasını belirterek, ”TÜİK, sepet oyunlarıyla enflasyonu eksik hesaplayarak, kötü ekonomi yönetiminin yol açtığı yüksek enflasyonu gizleyerek bütün faturayı kamu çalışanlarına ödetmektedir. Halkın; çarşıda, pazarda karşı karşıya kaldığı gerçek enflasyon yüzde 30 civarındadır. Milyonlarca kamu emekçisi, emeklisi ve ailelerini sevindirecek ve her dönem yaşadığımız kayıplarını giderilmesini sağlayacak koşullar şunlardır: AK Parti iktidarı ve TÜİK, enflasyonu gizleyen anlayışını ve sahte verilerle açıklanan oranları terk etmelidir. Kamu çalışanlarımızın kayıpları telafi edilmeli, toplu sözleşme masası yeniden kurulmalı ve memurlarımıza ek zam verilmelidir. Kamu emekçilerinin sadece satın alma gücünün korunabilmesi için maaşlarına en az yüzde 30 oranında zam yapılmalıdır. Enflasyon farkı ile birlikte memurun zammı yüzde 7,37 olarak ilan edildiği anlayışı terk edilmeli memurun aldığı yüzde 3 oranlı sefalet aldatmacasında vazgeçilmelidir. Emekçilerin; temel ekonomik sorunları arasında yer alan işsizlik, enflasyon, hayat pahalılığı, yoksulluk, yüksek borçluluk gibi sorunlara kalıcı çözümler için kamucu politikalara dönülmelidir. Asgari ücret vergi dışı bırakılmalıdır. Vergi dilimleri 15’ten yüzde 10 düşürülmelidir ve sabit tutulmalıdır.
Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; sözde toplu sözleşme zammı ile enflasyon karşısında korkunç bir ezilme yaşayan tüm kamu emekçilerini insanca yaşamaya yetecek ücret talebine sahip çıkmaya çağırıyoruz.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.