Ege’ye has üzüm çeşidi artık Afşin’de yetişiyor!

Ege’ye has üzüm çeşidi artık Afşin’de yetişiyor!

Kahramanmaraş’ın Afşin İlçesinde çiftçilik yapan Tahsin Benli, kendi gayretleriyle 8 dönüm arazi üzerinde oluşturduğu üzüm bağlarında, Şeker Hastalığına iyi gelen Alfanso Üzümü ve yörenin meşhur Kabarcık üzümünü yetiştiriyor.

Daha çok Ege bölgesine has olarak Afşin’e bağlı Başüstü mahallesinde Çit üzerinde yetiştirilen Alfanso Üzümleri, Afşin’in bereketli topraklarında hayat bulurken çiftçi Tahsin Benli, ‘emeklerimizin karşılığını fazlasıyla aldık. Bölgede ki çiftçilerimize de tavsiye ederim’ dedi.

Çiftçi Tahsin Benli, ‘Daha önce şirketlerde çalışıyordum. Kışın şirketlerde çalışıyor yaz aylarında da yine çiftçilikle uğraşıyordum. Bir gün Televizyonda bir Belgeselde çiftçinin bu üzümleri yetiştirdiğini gördüm. Neden bende yapmayayım dedim ve başladım. 4 yılda bu gördüğünüz 8 dönüm arazide 4 dönümünde Alfanso kalan 4 dönümünde de Kabarcık üzümü yetiştirmeye başladım. Elbette emek verdik ama emeğimizin karşılığını fazlasıyla aldık. Bizim memleket kış memleketi. Soğuk vurmasın diye bu çubukları Kış aylarında toprağa gömüyorum. Topraktan çıkardıktan sonra da toz kükürt kullanıyorum ve ilaç kullanmadan sofralara ulaşmasını sağlıyorum’ dedi.

img-3428.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.