Dolar, Euro ve altında son durum…

Dolar, Euro ve altında son durum…

Piyasaların merakla beklediği ABD Merkez Bankası faiz kararı açıklandı. Fed faizi sabit tutarken karar sonrası altın, eruo ve dolar fiyatları yükselişe geçti.

ABD Başkanlık seçim sonuçlarıyla alakalı belirsizlik sürerken dün ekonomi piyasaları için çok önemli bir toplantı gerçekleşti. ABD Merkez Bankası Fed faz kararını açıkladı. Karar sonrası dolar, euro ve altın fiyatları yeniden yükselişe geçti.

FED FAİZİ SABİT TUTTU

ABD’deki belirsizlik sebebiyle dolar, euro ve altın fiyatları rekor üstüne rekor kırarken para piyasaları ABD Merkez Bankası’nın faiz kararını ve konuyla ilgili açıklamalarını merakla bekliyordu. Fed toplantısı sonrası piyasaların beklediği gibi Merkez Bankası herhangi bir faiz değişikiğine gitmedi. Fed politika faizini yüzde 0-0,25 aralığında sabit tuttu.

Karar sonrası açıklamalarda bulunan Fed Başkanı Jerome Powell ekonomik görünümün olağanüstü derecede belirsiz olduğunu ifade ederken, bundan sonraki tablonun, "endişe verici" şekilde vaka artışının yaşandığı yeni tip koronavirüs salgınını kontrol altına alma çabalarının başarısına bağlı olacağını söyledi.

FED KARARI SONRASI DOLAR, EURO VE ALTIN FİYATLARI

Fed faiz kararı ve Powell’ın açıklamalarından sonra altın, euro ve dolar fiyatları yükseliş hareketini sürdürdü.

Dolar kuru dün gece kapanışını 8.41 TL’den gerçekleştirirken şu sıralarda 8.4724 seviyede yer alıyor.

Euro kuru ise Fed kararından önce 9.96 seviyelerinde seyrederken şu sıralarda yeninden 10 TL seviyesini aşarak 10.03 TL seviyesine yerleşti.

Altın gram fiyatı ise rekor üstüne rekor kırıyor. Altın’ın gram fiyatı 530 Lira seviyesine yükseldi.

 

 

 

(MİLLİGAZETE)

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.