Diyanet Kadrolu Şoför Alımı Yapacak!

Diyanet Kadrolu Şoför Alımı Yapacak!

Diyanet İşleri Başkanlığı DİB tarafından kurum için naklen kamu personeli “şoför” alımı başvuruları alınacak. Detayları ve tüm süreci hemen bu haberimizde bulabilirsiniz. İşte detaylar.

Diyanet İşleri Başkanlığı DİB Merkez Teşkilatında münhal bulunan ve şoför kadrolarına sözlü sınav sonucuna göre kurum içi naklen atama yapılacaktır. Kadrolu şoför alımı başvuru süreci ve tüm detayları hemen bu yazımızda bulabilirsiniz.

Diyanet personel alımı başvuru süreci nasıl olacak?

Diyanet İşleri Başkanlığı memur alımı için müracaatlar başvuru şartlarını taşıyan adayların bizzat kendileri tarafından 15 Nisan 2024-26 Nisan 2024 tarihleri arasında DİBBYS Programı üzerinden online olarak yapılacaktır.

Kurum içi kamu personeli alımı nitelikleri nelerdir?

Şoför Merkez Teşkilatı Genel İdari Hizmetler "GİH" sınıfı 20 kadro için olacak. Adayların en az lise veya dengi okul mezunu olması gerekmektedir.

Kimler kamudan personel alımına başvuru yapabilir?

Halen Başkanlık Teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 4/A maddesi uyarınca çalışıyor olmak, muriyette adaylığı kalkmış olmak, başvuru tarihi itibarıyla geçerlilik süresi dolmamış B sınıfı sürücü belgesine sahip olak, bakanlık teşkilatında en az ikil görev yapmış olmak, iyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin “Eşdeğer kadrolar” başlıklı 44 üncü maddesinin birinci fıkrasının (f) bendinde sayılan yedinci kademe (Yardımcı hizmetler sınıfı) dışındaki ünvanlarda çalışıyor olmak veya bu ünvanlarda müktesebi bulunmak şartları var.

Diyanet personeli alımı başvuru kılavuzu.

Kaynak: Kamu Personeli Alımı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.