Diyanet 400 Kamu Personel Alımı Açıklandı: Kurum İçi Başvuru Ekranı!

Diyanet 400 Kamu Personel Alımı Açıklandı: Kurum İçi Başvuru Ekranı!

Diyanet İşleri Başkanlığı DİB tarafından kurum için “naklen” 400 kamu personel alımı başvuru ilanı açıklandı. Güncel süreç ve tüm detaylar bu yazımızda yer alıyor.

Diyanet İşleri BaşkanlığıTaşra Teşkilatında münhal bulunan ve aşağıdaki tabloda bilgileri yer alan vaiz kadrolarına yazılı ve sözlü sınav sonucuna göre kurum içi naklen atama yapılacaktır. Başvurular için 400 kadro açıklandı. Detayları hemen bu yazımızda bulabilirsiniz.

DİB memur alımı kontenjanları

Din Hizmetleri Sınıfı Vaiz (Kadın) 350, Vaiz (Erkek) 50 olmak üzere 400 kadroya başvurular açıklandı.

Diyanet 400 memur alımı başvuru süreci

Diyanet memur alımı için müracaatlar, başvuru şartlarını taşıyan adayların bizzat kendileri tarafından 29 Temmuz 2024 12 Ağustos 2024 16.30) tarihleri arasında DİBBYS internet adresi aracılığıyla yapılacaktır.

Kamu personel alımı başvuru şartları nelerdir?

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin (A) bendinde belirtilen genel şartları taşımak, Halen Başkanlık Teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/A maddesi uyarınca çalışıyor olmak, Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin (b) bendinde belirtilen “Ortak Nitelik” şartını taşımak, 4 yıllık dini yükseköğrenim mezunu olmak, İhtisas kursunu başarıyla bitirmiş olmak, (Kadınlarda bu şart aranmayacaktır.) Sınava müracaatların bitiş tarihi itibariyle Başkanlıkta en az 2 (iki) yıl görev yapmış olmak, Başvuru yapılacak ünvanda çalışıyor olmamak veya müktesebi bulunmamak gerekiyor.

Diyanet memur alımı kılavuzu.

Kaynak: Kamu Personeli Alımı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.