Dışişleri Bakanlığı Güncel Memur Personel Alımı!

Dışişleri Bakanlığı Güncel Memur Personel Alımı!

En az lise mezunu adaylar Dışişleri Bakanlığı memur personel alımına başvurabilir. Bakanlık bünyesinde KPSS şartsız olmak üzere başvurular tamamlanıyor.

Kamu personel seçme sınavı KPSS şartı olmadan en az lise mezunu adaylar başvuru yapabiliyor. Dışişleri Bakanlığı tarafından Almanya için yurt dışı personel alımı başvuruları, süreci, şartları hemen bu haberimizde tüm detayları ile inceleyebilirsiniz.

Memur personel alımı şartları

T.C. vatandaşı olmak, 41 yaşından gün almamış olmak, en az lise veya dengi okulları mezunu olmak, kamu haklarından yoksun olmamak, askerlikle ilişiği olmamak gerekiyor. Ayrıca KPSS şartsız başvuruda adayların konsolosluğa başvuru yapabilmesi için her türlü iklim koşullarında görev yapmaya engel durumu olmaması ile çok iyi derecede Almanca ve Türkçe bilmesi, bilgisayar kullanabilmesi gerekiyor.

Sözleşmeli personel alımı başvuru belgeleri

Başvuru için kısa özgeçmiş, pasaportun işlem gören sayfaları, Nüfus cüzdanı veya kimlik kartı, diploma, askerlikle ilgili belge ve fotoğraf istenmektedir. Başvuru belge detaylarına Dışişleri Bakanlığı sitesinden ayrıca inceleyebilirsiniz.

Dışişleri Bakanlığı memur alımı süreci nasıl olacak?

Dışişleri Bakanlığı tarafından Stuttgart Başkonsolosluğu için memur alımında başvurular 28 Ocak 2024 tarihine kadar olacak. Adaylar e-Devlet şifreleri ile online olarak başvuru yapabilirler.

Dışişleri Bakanlığı personel alımı kılavuzu.

Kaynak: Kamu personeli Alımı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.