Dışişleri Bakanlığı 170 Memur Alıyor! KPSS Şart Değil - Başvuru Ekranı

Dışişleri Bakanlığı 170 Memur Alıyor! KPSS Şart Değil - Başvuru Ekranı

Heyecan Verici Haber! Dışişleri Bakanlığı, 170 Aday Konsolosluk ve İhtisas Memuru alımı için sınav ilanına başvurular devam ediyor. Bu alımlar için KPSS şartı aranmıyor.

Dışişleri Bakanlığına bünyesinde farklı kategorilerden 170 kadro için personel alımı yapılıyor. Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu için personel alımına başvurular online olarak yapılabilecektir. Kadrolu 7 ve 9. Derece kadrolara başvuru tüm detayları ve GİH sınıfı memur atama bilgileri bu yazımızda.

Memur Alımı Başvuru Koşulları Nelerdir?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 1 Ocak 2024 tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak “1 Ocak 1989 ve sonrası doğanlar başvurabilecektir.”, Lisans mezunu olmak, İlgili kategoriler için istenen YDS/e-YDS puanına sahip olmak gerekiyor.

Başvuru Kategorileri Nelerdir?

Bilişim ve Bilgi Teknolojileri: Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik veya Haberleşme Mühendisliği, Bilişim-İletişim Sistemleri Mühendisliği, Matematik Mühendisliği, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği, İstatistik veya Matematik bölümlerinden mezun olmak ve en az 60 puan YDS veya e-YDS puanı sahibi olmak gerekiyor.

Teknik Destek: İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Harita Mühendisliği, Mimarlık veya İç Mimarlık bölümlerinden mezun olmak ve en az 60 puan YDS/e-YDS puanı sahibi olmak gerekiyor.

Kurumsal Destek: Lisans mezunu olmak ve istenilen yabancı dilde YDS veya e-YDS puanına sahip olmak “İngilizce, Fransızca, Almanca, Rusça, Arapça-Farsça, İspanyolca-Portekizce, İtalyanca, Çince-Japonca, Yunanca-Ermenice-İbranice” olmak gerekiyor.

Dışişleri Bakanlığı Personel Alımı Başvuru Süreci nasıl Olacak?

Başvurular 14 Haziran 2024 Cuma günü saat 18.00'de sona erecektir. e-Devlet üzerinden “Dışişleri Bakanlığı - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım” hizmeti veya “Kariyer Kapısı” internet adresi üzerinden elektronik ortamda “çevrimiçi” olarak iş ve işlemler yürütülmektedir.

Dışişleri Bakanlığı memur alımı kılavuzu.

Kaynak: Kamu Personeli Alımı

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.