Deprem Bölgesindeki İllerde Vergi Borçlarının Taksit Ödeme Süreleri Uzatıldı

Deprem Bölgesindeki İllerde Vergi Borçlarının Taksit Ödeme Süreleri Uzatıldı

Cumhurbaşkanı Kararıyla, 6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen büyük depremlerden etkilenen illerde vergi borçlarına ilişkin taksit ödeme süreleri yeniden düzenlendi.

Buna göre, Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay, Malatya ile Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde faaliyet gösteren mükelleflerin ödeme takvimleri uzatıldı.

Ödeme Süresi 30 Kasım 2025’e Kadar Uzatıldı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, deprem bölgesinde mücbir sebep halinin süresini 30 Kasım 2025 tarihine kadar uzattı. Ayrıca, Cumhurbaşkanı tarafından Resmî Gazete’de yayımlanan kararla, bu kapsamda yapılandırma yasalarından faydalanan mükelleflerin taksit ödeme tarihleri de yeniden belirlendi.

Ödemeler Aralık 2025’te Başlayacak

Yapılan düzenlemeye göre, 7256 ve 7326 sayılı yapılandırma kanunları kapsamında 6 Şubat 2023 ile 30 Kasım 2025 tarihleri arasında ödenmesi gereken taksitler için yeni takvim oluşturuldu. Buna göre, ilk taksitin ödemesi, mücbir sebep halinin sona erdiği ayı izleyen ay olan Aralık 2025’te yapılacak.

Diğer taksitler ise, Aralık 2025’ten başlayarak aylık ödemeler halinde ve en fazla 12 taksitte tamamlanacak. Eğer toplam taksit sayısı 12’den fazla ise, fazla olan taksitler 12. taksitle birlikte tahsil edilecek.

Kapsamda Kimler Var?

Bu düzenleme, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya illeri ile Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde faaliyet gösteren ve vergi borçlarını 7256 ve 7326 sayılı kanunlar kapsamında yapılandıran mükellefleri kapsıyor.

Depremzedelere Maliyet Desteği ve Kolaylık

Yapılan değişiklikle, deprem bölgesindeki vatandaşların ve işletmelerin ekonomik yükünün hafifletilmesi ve toparlanma sürecinde mali baskının azaltılması hedefleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.