Cumhurbaşkanı Erdoğan İlk İftarı Depremzedelerle Birlikte Yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan İlk İftarı Depremzedelerle Birlikte Yaptı

Karacasu Konteyner Kent’te şehit yakınları, gaziler ve depremzedelerle birlikte iftar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kahramanmaraş'ta tek kalemde toplam 7 bin 353 konut ve 620 köy evinin temelini attık.

İnşallah bir yıl içinde temelini atacağımız diğer konutlarla birlikte bunları hak sahiplerine teslim edeceğiz” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, bir dizi ziyarette bulunmak ve açılışlara katılmak için şehre gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Ramazan ayının ilk iftarını Karacasu Geçici Konaklama Merkezi’nde şehit yakınları, gaziler ve depremzedelerle birlikte yaptı. İftar programında; Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, bakanlar, milletvekilleri ve STK temsilcileri de yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyet, iftar programında depremzedelere geçmiş olsun dileklerini ileterek acılarını paylaştı.

Değerlerimize Sahip Çıkacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iftar programında yaptığı konuşmada, “Gazilerimize şükranlarımı ifade ediyorum. Rabbim şehitlerimizin ruhunu şad, mekânlarını cennet, makamlarını ali eylesin. Rabbim bizlere de şehitlerimizin uğruna hayatlarını feda ettikleri değerlere uygun bir hayat sürmeyi nasip etsin. Hamdolsun bugüne kadar şehitlerimizin aziz hatıralarını incitecek, şehit yakınlarımıza mahcup olacak hiçbir adım atmadık. Şehitlerimizin bizlere emaneti olan vatanımıza, bayrağımıza, istiklal ve istikbalimize her ne pahasına olursa olsun daima sahip çıktık” dedi.

Yardımlaşma, Paylaşma, Dostluk ve Bereket

Depremzedelerin ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında yoğun gayret gösterildiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Millet olarak Ramazan’ın temsil ettiği değerlere her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olan günlerden geçiyoruz. Yardımlaşma, paylaşma, dostluk ve bereket ayı olan Ramazan’ı hep birlikte en iyi şekilde idrak etmemiz gerekiyor. Bu Ramazan-ı Şerif'i kucaklaşmak, ebedi ve ezeli kardeşliğimizi yeniden hatırlamak, özellikle depremin yaralarını sarmak için bir vesile kılmalıyız. Depremzedelerimize yalnız olmadıklarını hissettirmemiz, onlara karşı sorumluluğumuzun ve kardeşlik görevimizin bir gereğidir. Devletimizin ilgili kurumlarının yanı sıra vakıflarımız, hayırseverlerimiz, gönüllülerimiz deprem bölgesinde zaten ilk günden beri çalışıyor. Büyükşehir, il ve ilçe olmak üzere toplam 250 belediyemiz depremden en olumsuz etkilenen yedi ilimizde altyapıdan barınma, gıda ve diğer ihtiyaçların giderilmesine kadar her türlü gayreti gösteriyor. Bizler de sık sık bölgeyi ziyaret ederek yürütülen faaliyetleri takip ediyor, inşa ve ihya çalışmalarıyla ilgili adımları atıyoruz” diye konuştu.

7 Bin 353 Konutun Temelini Attık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasını, “Geçici barınma alanlarının kapasitesini çoğaltırken kalıcı konutların inşasına da başlıyoruz. Kahramanmaraş’ımızın çeşitli ilçelerinde inşasına başladığımız konutların temel atma törenlerini gerçekleştirdik. Kahramanmaraş'ta tek kalemde toplam 7 bin 353 konut ve 620 köy evinin temelini attık. İnşallah bir yıl içinde temelini atacağımız diğer konutlarla birlikte bunları hak sahiplerine teslim edeceğiz” cümleleriyle noktaladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.