CHP’li Öztunç, “Kahramanmaraş kandırılıyor, yalan söylüyorlar”

CHP’li Öztunç, “Kahramanmaraş kandırılıyor, yalan söylüyorlar”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, “Hayrettin Güngör geldiğinden beri Kahramanmaraş gün görmüyor. Doğru düzgün hiçbir çalışma yok. Gelen gideni arattı. Beyefendi bu kadar memuriyete düşkünse Ankara’da kalsaydı” dedi. 

CHP İl Başkanı Esat Şengül’le birlikte parti binasında basın toplantısı düzenleyen Milletvekili Ali Öztunç, hükümet politikalarını eleştirerek, seçim zamanında verilen sözlerin yerine getirilmediğini öne sürdü. 
“Kahramanmaraş kandırılıyor, yalan söylüyorlar”
AK Parti MKYK Üyesi Malatya Milletvekili Bülent Tüfekçi’nin geçtiğimiz günlerde ‘Kahramanmaraş’ın Narlı Mahallesi’nden Malatya’ya hızlı tren gelecek’ açıklamasını hatırlatan Öztunç, “Kendi ili Malatya açısından müjdeli bir haber. Mersin’den başlayıp Malatya’ya kadar giden bu hızlı tren Kahramanmaraş’a neden uğramıyor? Mersin, Adana, Osmaniye, Nurdağı’ndan Gaziantep, Narlı’dan Malatya. Kahramanmaraş merkezde hızlı tren yok. Her seçimde Kahramanmaraş meydanında hızlı tren gelecek diyenlere soruyorum; Kahramanmaraş neden sizin gözünüzde üvey evlat? Kahramanmaraş’ı çantada keklik görüyorsunuz ve hiçbir yatırım yapmıyorsunuz. Kahramanmaraş’a hızlı treni neden çok görüyorsunuz? Kahramanmaraş’a hızlı trenin gelmesinin sözünü verenler, sözünü yemiştir. Geçmişte verilen sözler tutulmamıştır. Milletimizin takdirine sunuyorum. Bir kez daha sizi kandırdılar. Bunlar yalan söylüyor” diye konuştu. 
“Stat yapalım dediniz elimizdekini de aldınız” 
Kahramanmaraş’ın stadyum eksiliğini tekrar yenileyen Öztunç, açıklamasının devamında; “Seçim meydanında çıkıp ta biz Kahramanmaraş’a stat yapacağız diye fotoğraf gösterdiler. Stat nerede? Elimizde bir stat vardı, onu da aldılar. Kahramanmaraşspor sürgüne gitti. Kahramanmaraş’ı bu kadar mı sevmiyorsunuz? Neden bir stat yapmıyorsunuz? Bu şehrin gelişmeye ihtiyacı yok mu? Kahramanmaraş gün görmüyor” ifadelerine yer verdi. 
“Bu iş kitap yazmakla olmuyor”
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün çalışmalarını eleştiren Öztunç, “Geldiğinden beri Kahramanmaraş gün görmüyor. Doğru düzgün hiçbir çalışma yok. Gelen gideni aratır lafı ilk kez Kahramanmaraş’ta cuk diye oturdu. Gelen gideni arattı. Beyefendi bu kadar memuriyete düşkünse Ankara’da kalsaydı. Kahramanmaraş’ın 5 yılını yemeye ne hakkın vardı ey Hayrettin Güngör. Belediyeciliğin kitabını yazdı diye getirdiğiniz beyefendi, belediyeciliğin ‘b’sini bilmiyor. Bu işler kitap yazmakla olmuyormuş” dedi.
“Siz yapamıyorsanız terminali ben yaparım”
Kahramanmaraş’ta yapımı devam eden yatırımlarla ilgili değerlendirmede bulunan Öztunç, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Arsan Kavşağı ne oldu? Bir kavşağı yapamayan hükümetle karşı karşıyayız. Daha yeni asfalta başlamışlar, kaç yıl oldu? Otobüs terminali kaç yıldır yapılıyor? Bir terminali bitiremediler. Buradan çağrı yapıyorum. Terminali bitiremeyecekseniz bırakın ben yaparım. Belediye başkanı değilim, milletvekiliyim. Cumhuriyet halk Partili belediyelerden destek alarak o terminali ben yaparım. Kampanya açarım, vatandaşın katkısıyla o terminali yine yaparım. Bu kadar beceriksiz olunmaz. Kahramanmaraş'ı çantada keklik görenler, çantada keklik olduğunu zannedenler, bunun bedelini ödeyecekler. Kahramanmaraş'a da hızlı treni inşallah iktidarımızda biz getireceğiz.”
“Ekinözü belediyesi ile ilgili ne yaptınız?” 
Ekinözü Belediyesi ile ilgili ne yaptınız? Belediyede çalışan zabıta savcılığa suç duyurusunda bulunuyor. ‘Ekinözü Belediyesi’nde şu şu usulsüzlükler vardır’ diyor. İçişleri Bakanı Ekinözü Belediyesi ile ilgili ne yaptı? CHP’li belediyeler olsaydı şimdiye kadar 50 defa görevden alınmıştı. Ekinözü Belediyesiyle ilgili soruşturma açıldı mı açılmadı mı?”

"Ekonomi çok kötü, batmış ekonomi"

Hükümetin ekonomi politikasını hakkında açıklama yapan Öztunç, “Ziyaretine gittiğim her vatandaş isyan ediyorlar. Ekonomi çok kötü, batmış ekonomi. Çiftçi perişan, işçi perişan, esnaf perişan ama Sayın Erdoğan'a göre her şey güllük gülistanlık. Erdoğan markete gitmiş, markette alışveriş yapmış 1002 lira ödemiş. Asgari ücretli çalışanlar bu parayı nasıl ödeyecek, üstelik aldıkları da çikolata bisküvi. Tarım Kredi Kooperatif marketlerinden alışveriş yapın diyor, daha pahalı çıktı” dedi. 
“AK Parti ve Cumhur İttifakı milletten uzaklaşmıştır” 
AK Parti ve Cumhur İttifakı milletten uzaklaştığını iddia eden Öztunç, “Milletin dertlerini bilmiyor. Kul hakkı yiyorlar, insanlara zulüm ediyorlar. En ufak bir şey söyleyince de ya terörist diyorlar, ya FETÖ'cü ya PKK'lı ya dış güçlerden kendilerine toz kondurmuyorlar. Gazeteci terörist, kabzımal terörist şimdi de kebapçılar terörist oldu. Kebapçılar terörist, kebapçılar sanki şişle terör eylemi yapıyor. kebapçıya gidip kebap yemeyin yoksa teröre yardım yataklıktan gözaltına alınırsınız. Bunlarda akıl tutulması var, topluma terörist denir mi ya. Benden olmayan herkese terörist diye bakıyorlar” şeklinde konuştu. 
“sorunlar diz boyu biz her gün yüzlerce talep geliyor”
Yüz yüze eğitim öğretimin başlamasıyla birlikte öğrencilerin yurt sorunu yaşadıklarını dile getiren Öztunç, “Yurt sorunu var ama yurt sorunu yoktur diyorlar. Biz her gün yüzlerce talep geliyor. Daha dün Kahramanmaraşlı bir kız kardeşimiz İzmir’de sokakta kaldım dedi. Allah razı olsun Bornova Belediye Başkanımız yeni yeni yurtlar açıyor da kızımızı oraya gönderdik. Biz bunları söylüyoruz, onlar başka bir şey söylüyor. Barajı yüzde 7’ye indirecekmişler. Hodri meydan barajı sıfıra düşürelim. Biz erken seçime buyurun diyoruz. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını kim yiyorsa, onların burnundan fitil fitil getireceğiz. Önümüzdeki günlerde maksimum 1 ay içerisinde 30 milletvekilimizle Kahramanmaraş’a çıkarma yapacağız. 30 vekilimiz Kahramanmaraş’a gelip 2 gece 3 gündüz çalışacağız. Tüm ilçelerimize, büyük beldelerimize gideceğiz. Genel Başkanımız Bülent Kuşoğlu’nun başkanlığında saha çalışması yapacağız. Tüm STK’lara, derneklere, esnaflara gideceğiz. Sorunları dinleyip, Kahramanmaraş’ın sorunlarını TBMM kürsüsünde konuşacağız. Benim derdim memlekete hizmet etmek. Ben partinin genel başkan yardımcısıyım istediğim yerde milletvekili adayı olurum. Ama Kahramanmaraş’ta devam ediyorum ve devam edeceğim. Kahramanmaraş’tan yeniden aday adayıyım. Sonuna kadar buradayım” diyerek, konuşmasını tamamladı. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.