Bu Hafta Vizyona Girenler

Bu Hafta Vizyona Girenler

Vizyondaki Filmler:

Rafadan Tayfa 4: Hayrimatör

29 Aralık 2023 Sinemada / 1s 32dk / AnimasyonAile

Yönetmen İsmail Fidan

Senarist Arzu Yurtseven

Oyuncular: Levent KolYağmur SergenHakan Coşar

Özet: Rafadan Tayfa bu kez, Ajan ve adamları tarafından kontrolden çıkarılmış olan Hayrimatör’ü kurtarmak için bir araya gelen Rafadan Tayfa'nın hikayesini konu ediyor. Uzaya çıkan en genç insan olan Hayri, artık meşhur biridir. Sadece üstün zekalı öğrencilerin kabul edildiği bir bilim teknik okuluna kabul edilen Hayri, zamanının çoğunu “Yüzyılın İcadı” olan dev robot Hayrimatör’e harcar. Ancak Hayri, bir mühendislik harikası olan Hayrimatör’ün çalışmasını sağlayacak güç kaynağını bir türlü elde edemez. Sonunda, uzaylı kahramanımız Zobi’nin de yardımıyla Hayrimatör'ü çalıştırmayı başarır. Ancak Hayrimatör'ün çalışmaya başlamasıyla kötüler de onun peşine düşer. İcadın kötülerin eline geçmesiyle dünya büyük bir tehlike ile karşı karşıya kalır. Bu durum üzerine Hayri, Kâmil, Akın, Sevim, Hale ve Mert, Hayrimatör'ü kurtarmak için zorlu bir mücadeleye girişir.

 

 

Atatürk 1881 - 1919 (2. Film)

5 Ocak 2024 Sinemada / Biyografik

Yönetmen Mehmet Ada Öztekin

Senarist Necati Şahin

Oyuncular: Aras Bulut İynemliSongül ÖdenMehmet Günsür

Özet: Atatürk 1881 - 1919 (2. Film), Çanakkale Savaşı’na ve 1919 yılına kadar süren sürece odaklanıyor. Mustafa Kemal, 1915 yılında Gelibolu cephesinde büyük bir sınav vermiştir. Ancak onun önünde başka savaşlar da vardır. Doğu Cephesi’nde Ruslara, Suriye cephesinde ise İngilizlere karşı büyük bir mücadele verecek olan Mustafa Kemal sonunda 1. Dünya Savaşı’nda Savaşı’nı kaybetmeyen tek Osmanlı Subayı olarak tarihe geçecektir. Ancak cephelerde verdiği bu büyük başarıların ardından İstanbul'a dödüğünde Mustafa Kemal'i kötü bir sürpriz bekler.

 

Mutluyuz

29 Aralık 2023 Sinemada / 1s 35dk / KomediAile

Yönetmen İbrahim Büyükak

Senarist İbrahim Büyükak

Oyuncular: İbrahim BüyükakYasemin SakallıoğluBaşak Parlak

Özet: Mutluyuz, boşanma aşamasında olan bir çiftin hayatına odaklanıyor. Yakın arkadaş olan Ferhat ve Aslı, sevgilileri tarafından talihsiz bir şekilde terk edildikten sonra beraber olmaları gerektiğini anlarlar. Evliliklerinin üçüncü yılında ise ilişkileri adına işler artık yolunda gitmemektedir. Ferhat, Aslı’ya tatile çıktıklarını söyleyerek, ilişkilerine iyi gelmesi umuduyla Aslı’yı çift terapisi yapılan bir otele götürür. Aslı ile Ferhat’ın başka çiftler ile katıldıkları bu terapi, komik ve eğlenceli bir maceraya dönüşecektir.

 

Nefes: Yer Eksi İki

15 Aralık 2023 Sinemada / 2s 3dk / Dram

Yönetmen Ozan Uzunoğlu

Senarist Hakan Evrensel

Oyuncular: Murat YıldırımBestemsu ÖzdemirŞahin Kendirci

Özet: 1993 yılında Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde geçen "Nefes - Yer Eksi İki", hikayeleri kesişen üç farklı karaktere odaklanıyor. Tayfun Yüzbaşı, iki bin metre yükseklikte bir karakolun komutanıdır. Tatlı sert emir komuta yönetimi, pratik zekası ve adil tavırları ile altları ve üstleri tarafından sevilen Tayfun Yüzbaşı'nın tek amacı zorlu coğrafyayı herkes için güvenli bir hale getirmektir.

 

Başkan

5 Ocak 2024 Sinemada / 2s 2dk / Komedi

Yönetmen Ulaş Bahadır

Senarist Ulaş Bahadır

Oyuncular: Diren PolatoğullarıNecip MemiliBüşra Pekin

Özet: Başkan, belediye başkanlarından memnun olmayan ve yerel seçimlerde değiştirmek isteyen kasaba halkının yaşadıklarını konu ediyor. Ulaş Bahadır’ın senaryosunu yazıp yönettiği Başkan filminin oyuncu kadrosunda Diren Polatoğulları, Necip Memili, Büşra Pekin, Nursel Köse, Şerif Sezer, Füsun Demirel gibi isimler yer alıyor.

 

Aquaman ve Kayıp Krallık

22 Aralık 2023 Sinemada / 2s 4dk / AksiyonMaceraFantastik

Yönetmen James Wan

Senarist David Leslie Johnson-McGoldrick

Oyuncular: Jason MomoaPatrick WilsonAmber Heard

Orijinal adı Aquaman and the Lost Kingdom

Özet: Aquaman ve Kayıp Krallık, dünyayı geri dönüşü olmayan bir yıkımdan kurtarabilmek için anlaşmazlıklarını bir kenara bırakıp, güçlerini birleştirmek zorunda olan Aquaman ve Orm'un hikayesini konu ediyor. İlk karşılaşmalarında Aquaman'i yenmeyi başaramayan Black Manta'nin pes etmeye niyeti yoktur. Aquman'dan intikamını almaya kararlı olan Black Manta, onu sonsuza dek alt edebilmek için her şeyi yapmaya hazırdır. Artık daha güçlü olan Black Mantal'in elinde kötücül bir gücü açığa çıkaracak efsanevi Black Trident vardır. Güçlü bir düşmanla karşı karşıya olan Aquman, onu yenebilmek için Atlantis'in eski Kralı olan hapisteki kardeşi Orm ile ittifak kurmaya karar verir. İki üvey kardeş, krallıklarını koruyup, dünyayı büyük bir yıkımdan kurtarmak için bu süreçte anlaşmazlıklarını bir kenara bırakmak zorundadır.

 

Ölümlü Dünya 2

1 Aralık 2023 Sinemada / 1s 57dk / Komedi

Yönetmen Ali Atay

Senarist Ali AtayFeyyaz Yiğit Çakmak

Oyuncular: Feyyaz Yiğit ÇakmakAhmet Mümtaz Taylanİrem Sak

Özet: Ölümlü Dünya 2, kendi sorunlarıyla boğuşan Mermer ailesinin hikayesini konu ediyor. Artık hayatlarına kanun kaçağı olarak devam eden Mermer ailesinin her biri üyesi kendi sorunlarıyla boğuşur. Serhan, hamile olan Begüm’ü yeni yaşamlarına alıştırmakta güçlük çeker. Serhat, artık hayatında bir kadının eksikliğini çekerken, Gazanfer ise ailesini örgüte karşı bir arada tutmak için mücadele eder. Ancak Zafer’in örgütün eline düşmesi hepsinin hayatını alt üst eder. Zafer’e kavuşmak için yol arayan Gazanfer, çareyi eski bir dostundan yardım istemekte bulur. Mermer ailesi, bu sefer evlatlarına kavuşmak için son bir vurgun yapmak zorunda kalacaktır.

 

Demon: Azab-ül Kem

5 Ocak 2024 Sinemada / 1s 36dk / Korku

Yönetmen Mustafa Miraç Kaya

Senarist Mustafa Miraç Kaya

Oyuncular: Gizem Tanİlkşans TanTümay Genç

Özet: İçerik üreticisi olan 4 arkadaş, satanizme merak salar ve bu konuyla ilgili büyük bir proje için hazırlıklara başlar. Grup, araştırma yapmak için Süryanilerin yaşadığı ‘Karalar’ isimli kasabaya gider. Kasabada araştırmaya başlayan arkadaşlar, eskiden büyücülük yapan Süryani bir büyücünün evinde konaklar. Evde paranormal olaylar yaşamaya başlayan ekip, bir an önce evden kurtulmaya çalışırken kendilerini satanist bir ayinin içerisinde bulur. Proje için geldikleri köyde kendilerini büyük bir kabusun içerisinde bulan dört arkadaş, satanist ayininden kurtulup, hayatta kalabilmek için zorlu bir mücadele vermek zorundadır.

 

Filme Gel

5 Ocak 2024 Sinemada / 1s 30dk / Komedi

Yönetmen İhsan Taş

Senarist İhsan Taş

Oyuncular: Erkan PetekkayaFırat DoğruloğluLevent Ülgen

Özet: Yıllarca çalıştıkları işlerde bir türlü dikiş tutturamayan Çetin, Necmi ve Muzo, artık güçlerini birleştirmeye karar verirler. Necmi’nin yazdığı filmi çekmeye karar veren üç arkadaş, aralarında bir iş bölümü yaparlar. Yıllarca Amerika’da yönetemenlik yaptığını ve bu işin eğitimini aldığını söyleyen Necmi filmin yönetmenliğini üstlenir. Setlerde figüranlık yapan ve aralarındaki en yakışıklının kendisi olduğunu düşünen Çetin başrolde oynayacaktır. Her işi üstlenmeye hazır olan Muzo ise Necmi’nin yardımcısı ve sağ kolu olacaktır. Çetin’in eniştesinin kullanılmayan minibüsünü tamir edip yola koyulan ekip, artık filmi çekmeye hazırlardır. Zorla yaşlı biriyle evlendirilmek istenen Seda, düğünü terk edip gizlice minibüse yerleşince, üç arkadaşın macerasına dahil olur. Üç kafadarın film çekimi için kaldıkları otele Hüsnü ve ailesinin çekilişle kazandıkları tatil için gelmesi, otelin sahibinin ise mafyacılıktan sıkılıp başka meslek arayışı için kafasını dinlemeye gelen Kadırgalı Kerim’in olması işlerin iyice karışmasına neden olur.

 

Murat Gögebakan: Kalbim Yarali

8 Aralık 2023 Sinemada / 2s 4dk / BiyografikDramMüzik

Yönetmen Ali Ayyıldız

Senarist Sezgin IrmakLütfi Albayrak

Oyuncular: Burak SevinçTuvana TürkayHande Soral

Özet: Murat Göğebakan: Kalbim Yaralı filmi, 2014 yılında vefat eden sanatçı Murat Göğebakan'ın hayat hikayesini konu ediyor.

1968 yılında Adana'da doğan Murat Göğebakan'ın yaşamını konu alan "Murat Göğebakan: Kalbim Yaralı" filmi, sanatçının hayatına doğum anıyla başlıyor. Murat Göğebakan'ın hayatı, annesinin hamilelik sırasında geçirdiği bir operasyon sonucu sağ bacağında kalıcı bir sakatlıkla doğmasıyla başlar. Bu fiziksel zorluk, onun müziğe ve kendine uzaklaşmasına neden olurken, müziğe olan tutkusu derslerini aksatmasına sebep olur. Bir gün müzik dükkanında çalışırken 7 yaşındaki kardeşi kaza sonucu ölür, bu trajik olay ailesi tarafından Murat'ın sorumluluğuna yüklenir ve Murat bu vicdan azabıyla müziğe küser. Kuzeni Senem, onu bu dönemde teşvik eder, ilişkileri romantik bir boyuta evrilir ve evlenirler.
Konservatuvar eğitimini tamamladıktan sonra Murat, barlarda şarkı söyleyerek ve öğretmenlik yaparak hayatını kazanmaya başlar. Bir kaset teklifi üzerine İstanbul'a gider, ancak kaset satışlarından beklediği başarıyı elde edemez. Bu süreçte ikinci eşi olacak Selma ile tanışır ve ilk eşinden ayrılır. Müzik kariyeri boyunca ödüller kazanır, konserler verir ve çok satan albümler yapar, ancak ekonomik zorluklarla mücadele etmek zorunda kalır. 40 yaşında lösemi teşhisi konur, ancak tedavi sonucunda kanseri yener.

"Kanseri yendim, ihaneti yenemedim!" diyen sanatçı, tedavi sürecinde eşi Selma'nın kendisini aldattığını öğrenir ve bu ağır hayat koşullarıyla birlikte ikinci kez kansere yakalanır ve 45 yaşında yaşamını yitirir. Ardında birçok albüm, yüzlerce beste ve milyonlarca hayran bırakır. Göğebakan'ın sevenleri ona "Sevgi Adamı" lakabını takarlar.

(BeyazPerde)

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.