Bu Hafta Vizyona Girenler

Bu Hafta Vizyona Girenler

Bu hafta 3 yabancı, 3 yerli film vizyona girdi.

Top Gun: Maverick

Yönetmen Joseph Kosinski

Senarist Jim CashChristopher McQuarrie

Oyuncular: Tom CruiseMiles TellerJennifer Connelly

Özet: Top Gun: Maverick, pilot Pete “Maverick” Mitchell'in hava kuvvetlerine geri dönüşü sonrası yaşananlara odaklanıyor. Amerika Birleşik Devletleri Deniz Kuvvetleri Teğmeni Pete “Maverick” Mitchell, donanmaya verdiği 30 yıllık başarılı hizmetin ardından, test pilotu olarak sınırları zorlar. Kendisini karaya bağlayacak herhangi bir görevden uzak durmak isteyen Maverick, kendisini Top Gun mezunlarından oluşan bir müfrezeyi özel bir görev için eğitirken bulur. Hem belirsiz bir gelecekle hem de geçmişindeki anılarıyla karşı karşıya olan Maverick, gitmek zorunda olduğu görev nedeniyle en büyük korkularıyla yüzleşmek zorunda kalır.

Hopper ve Çılgın Çetesi Büyük Macera

Yönetmen Ben StassenBenjamin Mousquet

Senarist Chris GrineDave Collard

Oyuncular: Thomas SolivérèsChloé JouannetNicolas Maury

Orijinal adı Chickenhare and the Hamster of Darkness

Özet: Hopper ve Çılgın Çetesi Büyük Macera, ünlü bir tavşan maceracısı olan Kral Peter tarafından evlat edinilen, yarı tavuk ve yarı tavşan olarak dünyaya gelen genç bir kahraman olan Chickenhare'ın maceralarını takip ediyor. Farklılıklarına rağmen uyum sağlamaya ve sevildiğini hissetmeye istekli olan Chickenhare, ne kadar sakar olursa olsun maceraya saplantılıdır. Krallığın en büyük kötü adamı hapisten kaçıp babasını devirmekle tehdit ettiğinde Chickenhare, alaycı bir kaplumbağa olan Abe ve dövüş sanatları uzmanı bir kokarca olan Meg ile birlikte destansı bir maceraya atılır.

Dijital Esaret

Yönetmen Emre Kavuk

Senarist Birol Güven

Oyuncular: Rasim ÖztekinÖzgün ÇobanKaan Sevi

Özet:Dijital Esaret, dijital dünyada işledikleri suçlar yüzünden cezaevine atılan bir grup gencin hikayesini konu ediyor. Bir grup genç, dijital dünyaya adım attıklarında başlarına geleceklerden habersizdir. Her şeyin kendi kontrollerinde olduğunu düşünen gençler, bir süre sonra bu dünyanın esiri haline gelir. İşler gittikçe içinden çıkılmaz hale geldiğinde ise kendilerini cezaevinde bulurlar. Burada yolları kesişen sosyal medya fenomenleri, hackerlar, internet bağımlıları ve sanal kumarbazların özgürlüklerine kavuşabilmeleri için son bir şansı vardır. Cezaevinden çıkmak için çabalayan gençleri bu süreçte büyük bir sürpriz bekler.

Rüzgargülü

Yönetmen Meryem Beyza Er

Senarist Mert Selek

Oyuncular: Murat AkkoyunluHande KatipoğluYılmaz Gruda

Özet: -Çocuk filmi- Rüzgargülü, dedelerinin planı ile kendilerini bir oyun şatosundaki gizemli bir oyunun içinde bulan, beş çocuğun hikayesini konu ediyor. Beş küçük çocuk birbirlerinden uzakta büyümek zorunda kalır. Bir gün dedelerinin yaptığı bir plan, çocukların kendilerini bir oyun şatosundaki gizemli bir oyunun içinde bulmasına neden olur. Oyunu çözmeye çalışan çocuklar bu süreçte dedelerinden hayata dair mesajlar alır.

Pi Sonsuzluk

Yönetmen Yılmaz Aydın

Senarist Yılmaz Aydın

Oyuncular: Umut ÖzalpWilma EllesGüney Kılınç

Özet: Çevresi tarafından sevilen biri olan Burak, özel bir okulda fizik öğretmenidir. Burak'ın ders anlatımının sıra dışı olması bazı velileri mutlu etse de birçok ebeveyn bu durumdan rahatsızdır. Çok geçmeden velilerin şikayeti sonucu Burak hakkında soruşturma açılır. Çocukluğundan beri sayılara meraklı olan genç adam için çevresindekilerin sayısal bir karşılığı vardır. Bir gün ailesinden kalan sandığı karıştıran Burak, sandıkta çocukken en sevdiği oyuncak olan abaküsünü bulur. Gece boyunca tıpkı çocukluğundaki abaküsle oynayan Burak, sabah olup okula gittiğinde tuhaf bir durumla karşı karşıya kalır. Okulda kimse Burak'ı tanımamaktadır.

Örümcek ve Kız

Yönetmen Ramon ZürcherSilvan Zürcher

Senarist Ramon ZürcherSilvan Zürcher

Oyuncular: Henriette ConfuriusLiliane AmuatUrsina Lardi

Orijinal adı Das Mädchen und die Spinne

Özet: Örümcek ve Kız, yollarını ayırmak üzere olan ev arkadaşlarının hikayesini konu ediyor. Lisa ve Mara, ev arkadaşı olan iki kadındır. Ancak onların ev arkadaşlığı, Lisa'nın tek başına yaşamaya karar vermesiyle sona ermek üzeredir. Lisa yeni bir hayata başlayamaya hazır olsa da Mara, bu değişime henüz hazır değildir. Bu süreç aynı zamanda dost olan Lisa ve Mara'nın arasında gerginlik oluşmasına neden olur. İiki arkadaş arasındaki gerilim, Lisa’nın annesinin, bir usta ve çırağının, komşunun ve evin sessiz üyesi örümceğin araya girmesiyle bir azalır bir artar. (Beyaz Perde)a

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.