Bu hafta vizyona giren filmler

Bu hafta vizyona giren filmler

Bu hafta 6 yabancı, 2 yerli film vizyona girdi. Bu filmler; İki Gözüm Ahmet, Azizler Hapishanesi, Sıra Dışı, Follow Me, Pinokyo, Onca Yoksulluk Varken, Kapan, Çifte Bela: Sihirli Ayna.

‘İki Gözüm Ahmet’ filmi biyografik, dram filmi. Oyuncular: Özgür Tüzer, Gani Rüzgar Şavata, Aleyna Solaker.

Filmin özeti: Ahmet İki Gözüm 28 Ekim 1957 yılında Malatya’da doğan ve 16 Kasım 2000’de Paris’te hayata gözlerini yuman Ahmet Kaya’nın hayat hikayesini konu ediyor. Malatya'da kümesteki tavuklara konser vererek müzik hayatına başlayan Ahmet Kaya, İstanbul'a göç etmesinin ardından yaptığı müzikle büyük kitlelere hitap etmeye başlar. Ahmet Kaya’nın hayatının dönüm noktalarını seyirci ile buluşturan filmde, 'Kimler Ahmet Kaya'yı hedef aldı?', 'Neden Ahmet Kaya?', 'Ahmet Kaya Paris'te neler yaşadı?', 'Ahmet Kaya vatan hasreti çekerken başka hangi acıları yaşadı?' gibi pek çok sorunun cevabı yer alıyor. Filmin yönetmen koltuğunda Gani Rüzgar Şavata ile Hakan Gürtop oturuyor.

‘Azizler Hapishanesi’ filmi bir korku filmi. Oyuncular: Philip McGinley, Lynne Anne Rodgers, Stacey Lynn Crowe.

Filmin özeti: Azizler Hapishanesi, azılı suçlular üzerinde uygulanan, tıbbın sınırlarını aşan deneyler sonucunda yaşananları konu ediyor. St. Leonards Adası, dünyanın en azılı suçlularına ev sahipliği yapar. Adada tecrit edilen suçlular üzerinde bir dizi tıbbi deney uygulanır. Ancak yapılan deneyler oldukça ekstremdir. Bir bilim insanı, tıbbın sınırlarını aşan bir deney yapar ve beklenmedik sonuçlar yaşanır. Çok geçmeden tüm ada, çıkışı olmayan ölümcül bir labirente dönüşür.

‘Sıra Dışı’ filmi gerilim, korku ve komedi filmi. Oyuncular: Vince Vaughn, Kathryn Newton, Alan Ruck.

Filmin özeti: Lise öğrencisi olan Millie Kessler, okulun popüler grubunun acımasızlığıyla mücadele etmeye çalışan genç bir kızdır. Ancak bir seri katil Butcher’ın yeni hedefi haline geldiğinde lisedeki sorunları önemsiz hale gelir. Katilin mistik hançeri bedenlerinin yer değiştirmesine neden olduğunda Millie, kendisini korkunç bir kabusun içinde bulur. Katil ile vücut değiştirmesinden sonra Millie, bu değişikliğin kalıcı hale gelmesine 24 saatten az kaldığını fark eder. Bu sırada Millie’nin bedeninde olan katil, iştahla insan avına çıkar. Birkaç arkadaşının da yardımıyla zamana karşı yarışan Millie, laneti geri çevirmeyi başarabilecek midir?

‘Follow Me’ bir gerilim ve korku filmi. Oyuncular: Keegan Allen, Holland Roden, Denzel Whitaker.

Filmin özeti: Follow Me, sosyal medyada daha iyi içerik üretebilmek için sınırları zorlayan bir grup gencin hikayesini konu ediyor. Sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanan bir genç, yeni içerikler üretebilmek için arkadaşları ile birlikte Moskova’ya doğru yola koyulur. Genç, gittikçe büyüyen izleyici kitlesinin ilgisini çekmek için her zaman sınırları zorlar. Takipçi sayısını her geçen gün daha da arttırmak isteyen genç, bunun için her şeyi yapmaya hazırdır. Hedef kitlesi için daha iyi içerikler hazırlamayı arzulayan genç ve arkadaşları, gizem ve tehlikenin hakim olduğu bir dünyaya adım atarlar. Bir süre sonra gençler, gerçek hayat ve sosyal medya arasındaki çizgilerin bulanıklaşmaya başladığını fark eder. Onlar artık hayatta kalabilmek için zorlu bir mücadele vermek zorundadır.

‘Pinokyo’ filmi bir fantastik, dram filmi. Oyuncular: Roberto Benigni, Federico Ielapi, Rocco Papaleo.

Filmin özeti: Pinokyo, insan olmak için cesaret sınavını geçmeye çalışan Pinokyo'nun hikayesini konu ediyor. İyi kalpli bir marangoz olan Geppetto’nun elleriyle yarattığı Pinokyo, her çocuk gibi dünyayı merak etmektedir. Dış dünyaya olan merakına yenik düşen Pinokyo, huzurla yaşadığı evinden kaçar. Kukla olmak istemeyen, en büyük hayali insan olmak olan Pinokyo’nun karşılaştığı peri, onun en büyük dileğinin gerçekleşmesinin bir yolunun olduğunu söyler. Pinokyo insan olmak istiyorsa öncelikle cesaret sınavını geçmesi gerekecektir. Pinokyo bunun üzerine yeni edindiği dostlarıyla beraber sürprizlerle dolu bir maceraya atılır.

‘Onca Yoksulluk Varken’ filmi bir dram filmi. Oyuncular: Sophia Loren, Ibrahima Gueye, Abril Zamora.

Filmin özeti: La vita davanti a sé, Holokost'tan sağ kurtulan ve Senegalli genç bir göçmenle bağ kuran bir kadının hikayesini konu ediyor. Holokost'tan kurtulan Madame Rosa, İtalya’da bir bakımevi işletir. 12 yaşındaki Senagalli bir göçmen çocuk tarafından soyulan Rosa, çocuğu yanına alır ve zamanla onunla arasında farklı bir bağ oluşur.

‘Kapan’ filmi bir dram filmi. Oyuncular: Onur Dilber, Münibe Millet, Serkan Altıntaş.

Filmin özeti: Kapan, arkadaşlarının kaybolmasıyla hayatları değişen balıkçıların hikayesini konu ediyor. Bir adada yaşayan beş yakın arkadaş, zamanlarının çoğunu bir arada geçirir. Balıkçılık yaparak geçimlerini sağlayan adamların sıradan bir yaşamı vardır. Ancak içlerinden birinin aniden ortadan kaybolması, hayatlarının değişmesine neden olur. Geriden kalanlar kaybolan arkadaşlarından bir iz bulmaya çalışır. Başlarındaki dert yetmezmiş gibi bu sırada vahşi bir kurt, adada yavrulayıp kendisine bir yaşam alanı yaratmaya çalışır. Bu durum grubun yaşadığı gerilimin artmasına neden olur.

‘Çifte Bela: Sihirli Ayna’ filmi bir aile komedisi. Oyuncular: Luis Vorbach, Jona Gaensslen, Margarita Broich.

Filmin özeti: Çifte Bela: Sihirli Ayna, bulduğu sihirli ayna ile en büyük hayaline kavuşan bir çocuğun hikayesini konu ediyor. Frido, derslerinde, pek de başarılı olmayan bir çocuktur. Onun en büyük hayali, kendisi yerine yapmak istemediği şeyleri yapacak olan bir ikizidir. Bir gün terk edilmiş bir lunaparka giden Frido, burada sihirli bir ayna bulur. Ayna, Frido’nun hayallerini gerçeğe dönüştürür. Aynadan Frido’nun ikizi çıkar ve artık onun istemediği şeyleri yapmaya başlar. İkizi onun yerine odasını toplar, şikayet etmeden yemek yer, ödevlerini yapar ve sınıf birincisi olur. Ancak bu sırrı arkadaşı Emil’e anlatmasıyla işler karmaşık bir hal alır.

 

(BEYAZ PERDE)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.