Benzin, motorin ve LPG’den alınan ÖTV’ye zam yapıldı!

Benzin, motorin ve LPG’den alınan ÖTV’ye zam yapıldı!

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı’na göre; benzin, motorin ve LPG ile bazı akaryakıt ürünlerinden alınan özel tüketim vergisi (ÖTV) yüzde 54, yüzde 78 ve yüzde 189 oranında artırıldı!

Akaryakıttaki “tavan fiyat” uygulamasının sona ermesiyle Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranları yeniden düzenlendi.

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararına göre, 95 oktan kurşunsuz benzin ile normal benzinde litre fiyatı üzerinden uygulanacak ÖTV miktarı 1 lira 33 kuruş, 98 oktan benzin de ise 1 Lira 58 kuruş olacak.

Motorinde litre başına 1 lire 29 kuruş, otogaz ve LPG’de ise kilogram başına 81 kuruş ÖTV alınacak.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun (EPDK) 17 Mart 2021 tarihli kararıyla, akaryakıtta “iki aylık süre” için tavan fiyat uygulaması başlatılmıştı. Bu çerçevede, 18 Mart 2021’den geçerli olmak üzere il bazlı bayi tavan fiyatları belirlenmişti.

“Spekülasyonları önlemek amacıyla alındığı” belirtilen sektör temsilcilerinden tepki görmüştü. EPDK yeni bir karar almadığı için 18 Mayıs itibarıyla “tavan fiyat uygulaması” sona erdi.

Akaryakıt fiyatları, uygulama öncesinde olduğu gibi serbest piyasa koşullarında belirlenecek. En son 19 Mayıs 2021 tarihinde benzin ve motorin fiyatına 10 kuruş zam yapılmıştı. (İndigo)

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.