Balcıoğlu, “Savunma sanayine yöneldik”
EKOTÜRK’de Ali Çağatay’ın sunduğu ‘Son Seans’ programın canlı yayın konuğu olan BLC GROUP Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Balcıoğlu, çalışmalarını savunma sanayine yönlendirdiklerini söyledi.
Kahramanmaraş depremlerinin bölge ekonomisinde gerçekleştirdiği ekonomik etkilerini anlatan Şahin Balcıoğlu, sigorta ödemelerinde yaşanan problemlerin artarak devam ettiğini söyledi.
Konuşmasına basın kuruluşlarına teşekkür ederek başlayan Balcıoğlu, “Bu bilinen bir deprem değil, ne kitapların yazdığı nede hocaların anlattığı gibiydi. Ne olduğunun tam olarak farkında değiliz. Bu deprem kolay atlatacağımız bir durum değil. Daha önce Kahramanmaraş’ın cennetten bir köşe olduğunu konuşuyorduk. Maalesef şuan konuşamıyoruz. Kahramanmaraş’ın büyük bölümü yıkılarak ekonomisi de büyük zarar gördü. Ne yapacağımızı bilmiyoruz, bocalıyoruz. 3.5 ayı geçti neredeyiz, daha en başındayız. Bir yerden başlamak istiyoruz ama o bir yeri halen bulamadık. Bir deprem yaşandı ama ikinci depremde karşı karşıyayız. Bir sigorta depremi yaşamak üzereyiz. Sigortacılar 3.5 ayda %10 hasar ödemediler. Gayretleri zannediyoruz ki biraz daha eksik bildirime sokup yarısını nasıl ödeyebiliriz derdindeler. Zaten yok olmuş bir şehrin bunlar tarafından eziyet görmesi ciddi sıkıntılar doğuracak. Çözüm için tüm görüşmelerimiz sürüyor ama sonuç alamıyoruz. Kahramanmaraş Türkiye’nin %35 tekstilin üretiyor, dokuma kumaşda, örgü kumaşda %20’şer, denim kumaş ise %38 üretim yapıyoruz. Züccaciye de ise, %74 Türkiye’de üretim yapıyoruz. Bu sektörlerimizin Kahramanmaraş’ta neredeyse üçte biri çalışıyor. Üçte ikisi ise yok oldu. Bu insanlar çalışmadığı zaman Denizli’nin, İzmir’in, Bursa’nın, İstanbul’un, Çorlu’nun, Kocaeli’nin hammaddesi üretiyor. Dolayısıyla biz bu işi yapmaz isek bu sektörler yavaşlayacak ya da ithal edecek. Zaten döviz yok derken böyle bir sıkıntıyla karşılaşacağız” dedi.
Şahin Balcıoğlu, konuşmasının devamında ise; BLC GROUP olarak çalışmalarını savunma sanayine yönlendirdiklerini ifade ederek şunları söyledi; “Çocuklarımla birlikte mevcut tesislerimizde robotik ve otomasyonda çalışmalarımızı farklı alanlarda sürdürüyoruz. Yeşil üretime de önem veriyoruz. Örnek olarak atık suyumuzu %75’ni geri dönüştürerek işletmemizde kullanıyoruz. Türkiye’de bunun bir örneği yok. Çok ciddi yatırımlar yaptık. Bunun içerisinde ahşaptan kompozit plaka üretiyoruz. Türkiye’de tek olan bu üretim alanında savunma sanayinin üzerinde çalışıyor ve planlamalarımızı bu kapsamda sürdürüyoruz. Bu ürünümüzle şirketimiz savunma sanayi şirketlerinden oluşan SAHA İstanbul’da ürünümüz yerini aldı. Su, asit, yanma ve balistik dayanımıyla Türkiye’de özel bir çalışma. Suya dayanıklı hafif bir malzeme olması nedeniyle her alanda kullanılması mümkün. Malum deniz suyu her şeyi aşındırıyor ama bu malzeme etkilenmiyor. Şu an savunma sanayine yöneldik. Tamamen savunma sanayi için yapıyoruz. Bu ürünümüz ayrıca rüzgâr enerjisi için kullanılan pervanelerde de kullanılması planlanıyor.”
Kaynak:
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.