Bakanlıklara Silahlı Silahsız 3.960 Koruma Güvenlik Personeli Alımı!

Bakanlıklara Silahlı Silahsız 3.960 Koruma Güvenlik Personeli Alımı!

Bakanlıklara silahlı ve silahsız olmak üzere koruma ve güvenlik görevlisi alımları kapsamında başvurular alınıyor. 4/B sözleşmeli ve 4/D kamu işçisi statülerinde güvenlik alımları bu yazımızda.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı “silahlı” 710 koruma ve güvenlik personeli alımı, Sağlık Bakanlığı ise Özel Güvenlik Görevlisi “Silahsız” 3 bin 250 olmak üzere 3 bin 960 silahlı ve silahsız memur-işçi personel alımları yapılacak. Kadrolu kamu işçisi statüsünde ve 4/B olmak üzere koruma ve güvenlik görevlisi ile güvenlik personeli için tüm detaylar, kontenjanlar, şartlar, süreç şu şekildedir:

Aile Bakanlığı memur alımı kontenjanları - şartları (4-B Sözleşmeli)

Merkez teşkilatı için 11, taşra teşkilatı için ise 699 koruma ve güvenlik görevlisi kadrosu var. Merkez teşkilatı: 11 erkek; Taşra teşkilatı: 167 kadın-erkek, 220 kadın 312 erkek Koruma ve Güvenlik Görevlisi alımı kadrosu var.

Adayların merkez teşkilatı için 30, taşra için ise 35 yaşından gün almamış olması gerekmektedir. 2022 KPSS’den tüm kadrolar için en az 60 puan şartı var. Ayrıca adayların Özel Güvenlik Görevlisi Kimlik Kartına (silahlı ibareli) sahip olması, gece ve gündüz, iç ve dış mekânda ve vardiyalı sistemde çalışmaya engel durumu olmamak, 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun’un 10 uncu maddesinde belirtilen şartları taşıması, kadınlarda 160 cm, erkeklerde 170 cm’den kısa olmaması gerekmektedir.

Sağlık Bakanlığı memur alımı kontenjanları - şartları (Kamu İşçi)

3 bin 250 silahsız güvenlik personeli alımı için başvurular 81 il için olacak. Her ilin ayrı kontenjanları bulunmaktadır. Adaylar İŞKUR başvuru ekranı üzerinden kendi iline dair kontenjan detaylarını ayrıca inceleyebilir. İşte şartlar.

Sağlık Bakanlığı bünyesinde Özel Güvenlik Görevlisi “Silahsız” alımı başvurularında adayların özel güvenlik kimlik kartına sahip olması “silahlı özel güvenlik kimlik kartına sahip olanlar da başvuru yapabilir”, engelli veya eski hükümlü olmaması şartları var. Mezuniyet olarak da adayların en az ortaöğretim (lise ve dengi), önlisans veya lisans mezunu olması şartları var.

Aile ve Sağlık Bakanlığı memur alımı süreci nasıl olacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 710 koruma ve güvenlik personeli alımı başvuruları 11 Mart 2024 tarihine kadar yapılabilecektir. Sağlık Bakanlığı bünyesinde 3.250 güvenlik görevlisi alımı için ise başvurular 27 Şubat 2024 tarihi dahil sadece online olarak yapılabilecektir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koruma ve güvenlik personeli alımı kılavuzu.

Aile Bakanlığı başvuru ekranı.

Sağlık Bakanlığı güvenlik personeli alımı kılavuzu.

Sağlık Bakanlığı başvuru ekranı.

Kaynak: Kamu personeli Alımı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.