Bakanlıklara En Az Lise 643 Kamu Şoförü Alımı!

Bakanlıklara En Az Lise 643 Kamu Şoförü Alımı!

Üç Bakanlık bünyesinde kamuya sözleşmeli 643 şoför alımı yapılıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı için 643 kadroya sözleşmeli KAMU ŞOFÖRÜ ALIMI başvuruları alınıyor. Adaylar online olarak her üç bakanlık için de başvuru yapabiliyor. Bu haberimizde tüm şartları, süreci ve kontenjanları hazırladık. İşte detaylarıyla kamu şoförü olmak için tüm koşullar.

Kamu personeli alımı genel başvuru koşulları

Adayların başvuru için T.C. vatandaşı olması, askerlikle ilişiklerinin olmaması, Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almaması gerekiyor. KPSS’den Kültür Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı için en düşük 60 puan, Tarım Bakanlığı için ise en düşük 50 puan şartı var.

Tarım Bakanlığı 487 şoför alımı nitelikleri

Lise 281 şoför alımı için 2001 nitelik kodu ile Ortaöğretim Kurumlarının herhangi bir alanından mezun olmak. 6514 nitelik kodu ile D Sınıfı Sürücü Belgesi sahibi olmak.

Önlisans 206 şoför alımı için 3001 nitelik kodu ile herhangi önlisans mezunu olmak. 6514 nitelik kodu ile D Sınıfı Sürücü Belgesi sahibi olmak.

7302 nitelik kodu ile eski sürücü belgesi ile tercihte bulunabilecekler: E sınıfı sürücü belgesine sahip olanlar. Yeni sürücü belgesi ile tercihte bulunabilecekler: D, DE sınıfı sürücü belgelerinden herhangi birine sahip olanlar.

Ticaret Bakanlığı 110 şoför alımı

110 Şoför alımı için lise mezunu olmak gerekiyor. Adayların ayrıca 35 yaşını doldurmamış olması, en az B sınıfı (B, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE) ehliyeti olması şartları var.

Kültür Bakanlığı 46 şoför alımı nitelikleri

24 Şoför alımı için Lise ve dengi okul mezunu olmak, erkek olmak, D veya DE sınıfı sürücü belgesine sahip olmak, SRC 2 ve SRC 4 belgelerine sahip olmak gerekiyor.

22 Şoför alımı için Lise ve dengi okul mezunu olmak, erkek olmak, en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak, SRC 2 belgesine sahip olmak gerekiyor.

Kamu şoförü alımı başvuru süreci nasıl olacak?

Üç farklı bakanlık bünyesinde şoför alımlarına başvurular online olarak. Tarım ve Orman Bakanlığı için başvurular ÖSYM’de 8 Şubat’a kadar olacak. Kültür ve Turizm Bakanlığında ise başvurular online olarak 7 Şubat 2024 tarihi dahil yapılabilecektir. Ticaret Bakanlığı memur alımı başvuruları ise online olarak 12 Şubat 2024 tarihine kadar online olarak yapılabilecektir.

Tarım Bakanlığı 5500 personel alımı.

Kültür Bakanlığı 1629 personel alımı.

Ticaret Bakanlığı memur alımı başvuru alımı.

Kaynak: Kamu Personeli Alımı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.