Bakanlık 103 Memur Alımı! Kimler Muayene Memuru Olabilir?

Bakanlık 103 Memur Alımı! Kimler Muayene Memuru Olabilir?

Ticaret Bakanlığı bünyesinde 930 memur alımı yapılacak. Bu haberimizde Bakanlığı 103 kadrolum muayene memurluğuna değineceğiz.

Ticaret Bakanlığına 2024 yılı kamu personeli alımı başvuruları kapsamında 930 kadro için ilanlar açıklanmıştı. Bunlardan 602 kontenjan için başvurular başladı. Bu yazımızda 103 kadronun yer aldığı MUAYENE MEMURU alımına dair detaylara değineceğiz.

103 memur alımı nereye olacak?

Kadın veya erkek 103 Sözleşmeli Muayene Memuru alımı yapılacak. Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlükleri bünyesinde atamalar gerçekleştirilecek.

Kamu memur alımı başvuru genel şartları nelerdir?

Başvuru için adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunundaki şartları taşıması, KPSS en az 70 alması, herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda 4/B sözleşmeli personel pozisyonunda çalışmıyor olması ile güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanması gerekiyor.

Kimler Muayene Memuru Olabilir?

Adayların 1 Ocak 2024 günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olması yani 1 Ocak 1989 ve daha sonra doğmuş olması şartı ile başvurabilir. Mezuniyetler ise şu şekildedir:

Çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, ekonometri, ekonomi, finans ve bankacılık, gümrük işletme, iktisat, istatistik, işletme, kamu yönetimi, maliye, muhasebe ve finans yönetimi, siyaset bilimi ve kamu yönetimi, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler, uluslararası ilişkiler, uluslararası ticaret ve finans, uluslararası ticaret ve işletmecilik ile uluslararası ticaret ve lojistik bölümü mezunları başvuru yapabilmektedir.

Ticaret Bakanlığı memur alımı süreci nasıl olacak?

Ticaret Bakanlığı bünyesinde 602 kadro için süreç devam ediyor. Adaylar 31 Ocak 2024’e kadar 103 muayene memuru alımı için de başvurularını online olarak yapabileceklerdir. Başvurular e-Devlet kariyer kapısı kamu işe alım internet sitesinden olacak.

Ticaret Bakanlığı memur alımı kılavuzu.

Kaynak: Kamu Personeli Alımı

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.