Bakan Uraloğlu: “Kırsal Bölgelerdeki İletişim Kapasitemizi Artırıyoruz"

Bakan Uraloğlu: “Kırsal Bölgelerdeki İletişim Kapasitemizi Artırıyoruz"

Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu: ‘’ Evrensel Hizmet Çerçevesinde 2022 Yılı İçinde Btk Ve Türksat İle Birlikte Başlattığımız Proje İle Kırsal Bölgelerde Yer Alan 1000’in Üzerinde Yerleşim Yerine Mobil Ses Ve Geniş Bant İnternet Götürülecek

Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kırsal Bölgelerde Haberleşme Altyapısını Yaygınlaştırmak İçin Çalışmaların Yoğunlaştırıldığını Belirterek, “Evrensel Hizmet Projeleri İle Kırsal Bölgelerde Yer Alan 2 Bin 575 Yerleşim Yerine 4,5g Mobil Haberleşme Hizmeti Sağladık. Buralarda Kullandığımız   Mobil Baz İstasyonlarının Yüzde 40'ı Yerli Ve Milli Baz İstasyonumuz Ulak” Dedi.

Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ‘Evrensel Hizmet Kanunu’ Kapsamında Bakanlık Olarak Yapılan Yatırımlarla Kırsal Bölgelerde Haberleşme Altyapısını Yaygınlaştırmak İçin Çalışmalar Yürüttüklerini Belirterek, Bu Konuda Yapılan Ve Devam Eden Projelerle İlgili Bilgi Verdi. Mobil Haberleşme Hizmetleriyle İlgili Kırsal Bölgelerde Yer Alan 2 Bin 575 Yerleşim Yerine 4,5g Mobil Haberleşme Hizmetinin Götürüldüğünü Söyleyen Bakan Uraloğlu, Bu Yerlerin De Yüzde 40 Oranında Yerli Ve Milli Baz İstasyonu Ulak’ın Kullanıldığını Dile Getirdi.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.