Bakan Koca, “Kadromuza 32 bin yeni personel ekledik”

Bakan Koca, “Kadromuza 32 bin yeni personel ekledik”

Dünya’da pandemi olarak ilan edilen korona virüs (Covid-19) hakkında açıklama yapan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Çin’den ilaç getirildiğine dikkat çekerek, “Kadromuza 32 bin yeni personel ekledik” dedi.

Ankara Sağlık Bakanlığı Bilkent Yerleşkesinde basın toplantısı yapan Bakan Koca, “Mücadelede çok ciddi bir deneyim kazandık. Büyüklerimden bana kulak vermelerini rica ediyorum, büyüklerimiz önümüzdeki zamanı riske atmasın. Kadromuza 32 bin yeni personel ekledik. Sağlık personelimizin ek ödemelerini iyileştirme çabası içindeyiz. Türkiye’de üretilen maskeler yurt dışına satılmayacak. 50 bin yeni tanıma kiti Çin’den geldi.  Perşembe günü 300 bin hızlı tarama kiti gelmiş olacak. Yerli solunum cihazının seri üretimine başlıyoruz. Şu süreçte iyileşen vakalarımız var. Önümüzdeki günlerde açıklayacağız. Çin’den yeni ilaç getirildi. Yoğun bakımdaki hastalara bugün verilmeye başlandı” dedi.

Sağlık Bakanı Koca, olumlu sonuçlar alındığını kaydeden verdiği belirtilen bir ilacı da Çin'den Türkiye'ye getirttiklerini belirterek, “İlacın ne kadar etkili olduğunu önümüzdeki günlerde göreceğiz ve sonucu sizlerle paylaşacağız. Tek tek hep birlikte mücadele etmemiz gerekiyor. Herkesin kendi OHAL’ini ilan etmesi gerekiyor. Devletin ilan etmesi gerekmiyor. Ölenlerin 2'si 50 ile 60 yaş aralığında. Diğerleri 60 yaş üstündedir. Sağlık personelimizin içinde de pozitif vakalarımız var" dedi.

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.