Aycan, “Virüs bulaşmış bir kişi için karantina süresi 14 gün diye bir şey yok”

Aycan, “Virüs bulaşmış bir kişi için karantina süresi 14 gün diye bir şey yok”

Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Katip Üyesi, MHP MYK Üyesi, Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan, korona virüs (Covid-19) salgını hakkında değerlendirmede bulundu.

Karantina süresinin şüpheli kişiler için olduğunu kaydeden Aycan, “Dünyada tüm Türkiye'de de aslında biliyorsunuz bu (Covid-19) vakaları hızla artıyor, rekorlar kırılıyor. Her gün günlük vaka sayılarına baktığınız zaman Amerika'da 140 binleri, Fransa'da 60 binleri, Almanya'da bile 30 vaka bildirimleri var. Buda şunu gösteriyor, önlem konusunda tüm dünya başarısız. Yeni hastalık oluşması ve yeni vakalar görülmesi konusunda ciddi bir sıkıntı yaşıyoruz. Daha çok yeni olaylar görüyoruz ve ilginç olaylar görüyoruz. Bu yüzden şakaya alınmaması gereken asla bende bir şey olmaz yaklaşımının doğru olmadığını söylemek istiyorum. Mutlaka bu hastalığı önlemek lazım önlemek için de en etkili yol şuan hasta olan kişiler, temaslıları mutlaka toplumdan ayırmak lazım” dedi.
Aycan, konuşmasın devamında ise, “Karantinaya almak şüpheli bir kişi içindir. Yani 14 gün içerisinde virüsü almışsa hastalık çıkabilir anlamına geliyor. Ama hasta bir kişi için, virüs bulaşmış bir kişi için karantina süresi 14 gün diye bir şey yok. Yani 14 gün sonra artık virüs bulaştırması yada yaymasın denilmemesi ancak negatifleşmesi ve virüsü yaymadığını kesinleşmesi lazım. Çünkü bazen çok daha uzun süre virüs aylarca vücutta kalabiliyor. Bu nedenle buna dikkat etmemiz lazım. Yani 14 gün geçti artık benden virüs bulaşmaz diye bir şey yok. Mutlaka negatifleştiğini gördükten sonra topluma karışmak lazım. Her ne olursa olsun bu virüs bulaşmış hasta olan kişilerin de toplumdan izole etmemiz lazım. Tamamen bunları izole ettiğimiz zaman virüs dolaşımını önleriz ve o zamanda hastalık hastalığın önüne geçeriz” ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.