Avrupa Spor Haftası açılış etkinlikleri yapıldı

Avrupa Spor Haftası açılış etkinlikleri yapıldı

Avrupa Spor Haftası açılış etkinliklerinde konuşan Başkan Güngör, “Geleneksel spor dallarımız başta olmak üzere şehrimizin yaz ve kış sporlarının önemli bir merkezi olması için çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Avrupa Spor Haftası açılış etkinliklerine katıldı. Milli İrade Meydanı’nda gerçekleştirilen programa Başkan Güngör’ün yanı sıra, Vali Ömer Faruk Coşkun, AK Parti Milletvekili Ahmet Özdemir, İl Gençlik ve Spor Müdürü Cemil Boz, il müdürleri ile sporcular katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan İl Gençlik ve Spor Müdürü Cemil Boz, Avrupa Spor Haftası’nın hayırlı olmasını diledi.

Etkinlikler Artacak

Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen gençlik ve spor çalışmaları ile ilgili bilgileri paylaşan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Bugüne kadar Gençlik Buluşmaları, Doğa Yürüyüşleri, Şalvar Güreşi Dünya Şampiyonası, Oryantring Türkiye Şampiyonası gibi etkinlikleri gerçekleştirdik. Geleneksel spor dallarımız başta olmak üzere şehrimizin yaz ve kış sporlarının önemli bir merkezi olması için çalışmalarımıza devam ediyoruz” diye konuştu.

Yedikuyular’da Konaklama İmkanı

Yaz ve kış sporlarına yönelik imkanları geliştirme çabası içinde olduklarını da belirten Başkan Güngör, “Yedikuyular Kayak Merkezimizi geliştirme çalışmalarımız sürüyor. İnşallah bu sezon bölgede konaklama imkanı da sağlayacağız. Bunun haricinde çocuklarımız, gençlerimiz ve tüm hemşerilerimiz için yeni etkinlikler planlıyoruz. Bunları da şehrimizle paylaşacağız. İçerisinde bulunduğumuz pandemi süreci hareketsiz bir yaşam demek değil. Gerek evlerimizde gerekse temizlik, maske ve mesafe kuralına dikkat ederek hareketli bir yaşamı sürdürebiliriz” ifadelerini kullandı.

Sporla İç İçe Bir Milletiz

Başkan Güngör’ün ardından kürsüye gelen AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir ise insanların her yaşta spor yapmaları gerektiğine vurgu yaparak: “Aslına bakarsanız burada yaptığımız etkinlikler insanın yaratılış fıtratı gereği yapması gerekenlerdir. Zaman zaman Peygamber efendimiz de koşu ve yürüyüş yapar, güreş tutar, ata binermiş. Ayrıca bizim kültürel yaşantımıza da baktığımızda sporla yaşayan, sporla iç içe olan bir millet olduğumuz görülür” dedi.

Tedbiri Elden Bırakmayalım

Valisi Ömer Faruk Coşkun: “Türkiye’nin 81 ilinde kutlanmakta olan Avrupa Spor haftası etkinliklerini bu yıl da pandemi sürecinden dolayı tedbiri elden bırakmayarak kutluyoruz. Bilimsel araştırmalar düzenli bedensel aktivitelerin insan sağlığı üzerinde çok olumlu etkiler yarattığını ortaya koymaktadır” diye konuştu. Açılış konuşmalarının ardından açık alan etkinliklerine geçildi. Bisiklet, boks, wushu, eskrim ve güreş dallarında gerçekleştirilen gösterilerin ardından tüm katılımcılar spor branşlarının tanıtıldığı stantları gezdi.

avrupa-2-002.jpegavrupa-4-002.jpegavrupa-5-001.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.