Antalya Ve Trabzon Havalimanları Tüm Zamanların Rekorlarını Kırdı

Antalya Ve Trabzon Havalimanları Tüm Zamanların Rekorlarını Kırdı

Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Antalya Ve Trabzon Havalimanlarının Kurban Bayramı’nda Tüm Zamanların Rekorlarını Kırdığını Açıkladı.

Antalya Havalimanı’nın 24 Haziran 2023’te Bin 137 Uçuş İle 195 Bin 867 Yolcuya Hizmet Vererek Kendi Rekorunu Kırmasının Üzerinden Henüz Bir Hafta Geçtiğini Hatırlatan Bakan Uraloğlu, ‘’Antalya Havalimanımız Rekor Üzerine Rekor Kırıyor. Daha Bir Hafta Öncesinde Kendi Rekorunu Kırmışken; 1 Temmuz Cumartesi Günü Bin 188 Uçuş Ve 199 Bin 419 Yolcu İle Rekorunu Tazeledi’’ Diye Konuştu.

Trabzon Havalimanı’nda İse 30 Haziran 2023 Tarihinde, 145 Uçak Trafiğiyle En Yüksek Rakama Ulaştığını Paylaşarak, Rakamların Çok Sevindirici Olduğunu Belirten Bakan Uraloğlu, “Bu Bayram Rekorların Kırıldığı Bayram Oldu. Yapılan Hizmetlerin Karşılığını Alıyoruz. Yatırım Ve Hizmetlerimizi Daha Da Arttırarak Devam Edeceğiz” Dedi.

Antalya Ve Trabzon Havalimanlarında Gerçekleşen Uçuş Trafiğini Detaylı Şekilde Paylaşan Bakan Uraloğlu, “Antalya Havalimanı 1 Temmuz 2023 Tarihinde İç Hatta 168, Dış Hatta İse Bin 020 Olmak Üzere Toplamda Bin 188 Uçak Trafiğine Hizmet Verdi. Açıldığı Günden İtibaren Bir Günde En Yüksek Rakama Ulaşarak Tüm Zamanların Rekorunu Kırdı. Trabzon Havalimanı İse 30 Haziran 2023 Tarihinde 145 Uçak Trafiğiyle Kendi Rekorunu Kırdı. Rekorların Kırıldığı Bir Bayram Oldu’’ İfadelerini Kullandı.

Yeni Rekorlar Bekliyoruz

Rekor Haberlerinin Yapılan Yatırımların Karşılığı Ve Tesadüf Olmadığını Aktaran Bakan Uraloğlu Konuşmasını Şöyle Sürdürdü:

“Bunlar Çok Güzel Haberler. Bizim Bugüne Kadar Yapmaya Çalıştığımız Böyle Mutlu Ve Sevindirici Haberleri Almaktı. Bunlar Yapılan Yatırımların, Verilen Hizmetlerin Apaçık Bir Göstergesidir. Önümüzdeki Yıllarda Ve Bayramlarda Daha Yeni Rekorlar Kıracağız İnşallah. Aziz Milletimiz Tüm Bu Güzellikleri Hak Ediyor.”

Trabzon’a 12 Farklı Ülkeden Uçak İndi

Dereleri, Yaylaları Ve Hırçın Deniziyle Türkiye’nin En Önemli Turizm Rotalarından Birisi Haline Dönüşen Karadeniz Bölgesi’ne Turistlerin Yoğun İlgi Gösterdiğini Aktaran Bakan Uraloğlu, “Karadeniz Bölgemiz Yeşili Ve Doğasıyla Adeta Cazibe Merkezi Haline Geldi. Trabzon Havalimanı’na Almanya, Azerbaycan, Bae, Bahreyn, Irak Kürdistan Bölgesi, İsrail, Katar, Kktc, Kuveyt, Suudi Arabistan, Umman Ve Ürdün Ülke Uçakları İniş Yaptı. Birçok Farklı Ülkeden Gelen Uçaklar Da Bölgemizde Büyük Bir Turizm Potansiyelinin Olduğunun En Önemli Göstergesidir’’ Dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.