Andırın Tirşik günü etkinliği yapıldı

Andırın Tirşik günü etkinliği yapıldı

Kahramanmaraş Andırın Belediyesinin düzenlediği ‘Andırın Tirşik Günü’ etkinliğine yapıldı.

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Andırın Kaymakamı İbrahim Güneş, Andırın Belediye Başkanı Ahmet Doğan, Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan, KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Saltalı, Andırın Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürü Prof. Dr. Kenan Sinan Dayısoylu, ilçe protokolü, siyasi partileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşların katılımıyla Andırın Belediye hizmet binası önünde gerçekleştirilen etkinlik açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Niyazi Can yaptı.

KSÜ olarak ilçelerimizdeki kurum ve kuruluşlarla da sosyal, kültürel ve akademik faaliyetler yönüyle büyük bir dayanışma içinde olduklarını ifade eden Rektör Can, Tirşik Günü Etkinliğinin bu işbirliklerine güzel bir örnek olduğunu belirtti.

Yaklaşık 10 yıl önce Türk Patent Enstitüsü tarafından coğrafi işareti tescillenen Andırın Tirşiği raportörlüğünün Andırın MYO Müdürü Prof. Dr. Kenan Sinan Dayısoylu tarafından yapıldığını hatırlatan Rektör Can, ‘andız pekmezi’ ile ilgili de kaymakamlık ve belediye ile ortak çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Rektör Can, Tirşik Günü Etkinliğinin birlik, beraberlik ve dayanışmamızın artmasına ve güçlenmesine vesile olması temennisiyle konuşmasını tamamladı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.