Altın fiyatlarında rekor! Altında yükseliş devam eder mi?

Altın fiyatlarında rekor! Altında yükseliş devam eder mi?

Gram altın fiyatları tarihi zirvesini yenilerken; altının ons fiyatı 9 yılın zirvesini gördü. Peki altında yükseliş devam eder mi?

Altın fiyatlarında rekor! Altında yükseliş devam eder mi?

Altının ons fiyatındaki yükseliş trendine paralel olarak değer kazanan gram altın bugün tarihi rekorunu kırarken; altının ons fiyatı ise 8 Kasım 2011 tarihinden beri en yüksek seviyeyi gördü.

Altın fiyatlarında yükseliş durdurulamıyor!

Gram altın fiyatları dün Türkiye piyasalarının kapanış saatinde 395 lira seviyesinde hareket ederken; yeni güne yatay seviyeden başladı.

Gram altın 397.53 lira seviyesine kadar yükselerek tüm zamanların rekorunu kırarken, saat 12.22 itibarıyla yüzde 0.28 yükselişle 396.96 lira seviyesinde hareket ediyor.

Aynı dakikalarda çeyrek altın 650 lira, Cumhuriyet altını da 2 bin 586 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı 1800 doları görerek 8 Kasım 2011 tarihinden beri en yüksek seviyeyi görürken; şu dakikalarda yüzde 0.22 oranında yükselişle 1798 dolardan işlem gördü.

Analistler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin ikinci dalga endişeleriyle, ABD ile Çin arasında artan gerilimin risk algısını görece yükselttiğini, bu durumun da altının ons fiyatını desteklediğini söyledi.

Bugün veri gündeminin sakin olduğunu belirten analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.780 doların destek, 1.820 doların direnç olarak öne çıktığını, gram altında ise 390-400 lira bandının izleneceğini kaydetti.

Altın yükselişe devam eder mi?

Murat Özsoy – Biz Finansal Danışmanlık Kurucu Ortağı

Ons altın, birkaç haftadan bu yana bahsettiğimiz psikolojik destek seviyesi olan 1.800 dolara geldi. ABD Hazine kağıtlarının fiyatlarının yükselmesi ve getirilerin aşağıya inmesi bu yükselişi destekliyor.

Diğer yanda ise, ons altını daha da hızlı şekilde yukarı çıkması konusunda dizginleyen en önemli faktör, ABD Dolar Endeksinin 97 seviyelerinde direnç yaşaması. Bu dizginler çözülürse o zaman ons altın 1.800 dolar seviyesine yerleşip daha yukarı yönde bir ivme yakalayabilir.

Altın fiyatlarındaki yükselişe pandemi etkisi

Şu durum çok net görülüyor ki; Koronavirüs salgınına dair vaka artış haberleri ve ikinci dalganın gelmesine dair endişeler ortadan kalkmadığı müddetçe ve salgın tamamen kontrol altına alınmadığı müddetçe ons altın ana yükseliş eğilimini devam ettirecek.

 

 

Elbette ki bu esnada ufak çaplı kar satışları da gelecektir ve geliyor da. Ancak bu kar satışları neticesinde gelen geri çekilmelerin hepsine birer alım fırsatı olarak bakmak lazım. Geri çekilmelerde, 1.775 dolar kısa vadeli destek olarak takip edilmeli.

Dolar/TL kurunun günlerdir 6.85-6.86 TL yatay fiyat seyri, gram altının yukarı yönlü hareketlerini ons altına göre nispeten az da olsa sınırlı tutuyor. Kurda bu yatay hareket devam ettiği müddetçe ons altındaki hareketler gram altın tarafında daha sınırlı kalmaya devam edecektir.

Eğer dolar endeksi 97 üzerinde kuvvetli şekilde ivme yakalar ve dolar/TL kuru da bu paralelde artışa geçerse o zaman gram altın da bu gelişmeler paralelinde 400 TL üzerine çıkabilir. Geri çekilmelerde artık destek seviyesinin 380-385 TL aralığının üstüne çıkarak 387 TL olduğunu söyleyebiliriz. (Kaynak: Hürriyet – Bigpara)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.