Ali Koç 14.5 milyon dolara lüks malikane aldı

Ali Koç 14.5 milyon dolara lüks malikane aldı

İş insanı Ali Koç, ABD’nin Los Angeles kentinde süper lüks bir malikane satın aldı.

Variety dergisi, Ali Koç’un Los Angeles ve Pasifik Okyanusu manzarasına sahip ve son teknolojik sistemlerle donatılmış malikaneye yaklaşık 5 milyon dolar indirim yaptırarak 14.5 milyon dolara satın aldığını yazdı.

ali-koc-ev-1-747x420.webp

Variety’nin iddiasına göre Ali Koç, lüks malikane için 14.5 milyon dolar ödedi. ABD basını Koç’un bu malikane için ödemeyi nakit olarak yaptığını yazdı.

Lüks malikanenin Los Angeles manzarasının yanı sıra Pasifik Okyanusu ve Catalina Adası manzarasının da olduğu aktarıldı.

ali-koc-ev-3-1068x651.webp

Lüks malikanede birçok lüks teknolojik sistemin ve otomasyon mekanizmasının olduğu belirtilirken, evin yapıldığı arazinin ise ABD’nin meşhur girişimcilerinden birine ait olduğu belirtildi.

Birçok işletmenin sahibi olan ve 2019 yılında yaşamını yitiren girişimci Harry Morton’ın arazisi üzerinde yapıldığı belirtildi.

1981 yılında dünyaya gelen Morton, Pink Taco lokantalar zincirini kurduktan sonra The Viper Room isimli bir işletme ile zengin olmuş fakat 2019 yılında yaşamını yitirmişti.

ali-koc-ev-4-1068x651.webp

Evin içerisinde bir spor salonu ve bir sinema salonu bulunduğu açıklanırken, avluda da bir bahçenin olduğu kaydedildi.

ali-koc-ev-8-1068x651.webp

Variety: Türkiye’nin en varlıklı ailesi

Variety dergisi, “İş insanı Ali Yıldırım Koç ve eşi Nevbahar gayrimenkulün fiyatını gördü ve 14.5 milyon dolara satın aldı. İndirimli fiyatın tamamını nakit olarak ödediler. Bu, çiftin kolayca yapabileceği bir şeydi. Forbes, Koç’un net varlığının 1 milyar dolar olduğunu yazarken akrabalarıyla birlikte kolektif varlıklarının 8 milyar dolara ulaştığını belirtiyor. Bu da onları Türkiye’nin en varlıklı ailesi haline getiriyor” yorumunu yaptı.

ali-koc-ev-7-1068x651.webp

Çok katlı binada 836 metrekarelik bir yaşam alanı bulunduğu kaydedilirken yer altı garajında da en az 6 araçlık bir alan bulunduğu belirtiliyor.

Cadde tarafında özel kilitli ve kameralarla izlenen bir giriş kapısı olduğu belirtilirken ön kapıdan önce bir yapay şelale tasarlandığı aktarılıyor.

ali-koc-ev-10-1068x651.webp

 

 

 

(İNDİGO)

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.