AKEDAŞ öğrencilere enerji tasarruf bilinci aşılıyor

AKEDAŞ öğrencilere enerji tasarruf bilinci aşılıyor

Akedaş Elektrik, geleceğimizin teminatı çocuklarımızda tasarruf bilinci oluşturmak adına sosyal sorumluluk projelerine devam ediyor.

Kahramanmaraş ve Adıyaman’da yaklaşık 800 bin abonesine kaliteli, kesintisiz ve sürdürülebilir enerji sunmak prensibi ile her daim çalışmalarına devam eden Akedaş Elektrik, geleceğimizin teminatı çocuklarımızda tasarruf bilinci oluşturmak adına sosyal sorumluluk projelerine devam ediyor.

Her yıl Ocak ayının ikinci haftasında kutlanan “Enerji Tasarrufu Haftası” dolayısıyla enerji israfının önüne geçilmesi konusunda farkındalık oluşturmak için harekete geçen Akedaş, Enerji Tasarrufu Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde ilkokul öğrencilerini tasarruf ve verimli enerji kullanmaya teşvik edici etkinlik düzenledi.

Ahmet Bayazıt İlkokulu’nda düzenlenen etkinlikte Akedaş yetkilileri tarafından öğrencilere yönelik gerçekleştirilen enerji tasarrufunun püf noktaları ve enerji verimliliği içerikli sunumun ardından öğrencilerin Enerji Tasarrufu Haftası ile ilgili tasarladıkları görseller ve okudukları şiirlerle etkinlikte renkli görüntüler ortaya çıktı.

Akedaş tarafından yapılan açıklamada ‘Enerji tasarrufunun üretimden tüketime kadar, evde, işyerlerinde, okulda günlük yaşam konforundan ve iş gücünden herhangi bir kayıp olmadan enerjinin akıllıca ve doğru kullanılması anlamına gelmektedir. Enerjiye olan ihtiyacın her geçen gün artması, doğal kaynaklarımızı hiç olmadığı kadar hızla tüketmekte, enerji üretiminde kullanılan bazı yöntemler ise doğaya salınan karbon gazı miktarını arttırarak çevreye zarar vermektedir’ denildi.

 Akedaş tarafından yapılan açıklamada ayrıca günümüzde enerji tasarrufunun bir zorunluluk olmaktan çıktığına, yaşanabilir bir dünya için bir sosyal sorumluluk haline geldiğine değinilirken önümüzdeki süreçte sosyal sorumluluk projelerine ara verilmeden devam edileceği bilgisi aktarıldı.

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.