‘Akaryakıta Gelen Zamlardan Dolayı Çiftçi Ekim Yapamayacak.!’

‘Akaryakıta Gelen Zamlardan Dolayı Çiftçi Ekim Yapamayacak.!’

Adana Milletvekili İsmail Koncuk, yaptığı yazılı açıklama ile çiftçinin en önemli harcamalarından biri olan motorine gelen zamları eleştirdi.

Adana Milletvekilil Koncuk, yaptığı yazılı açıklama ile çiftçinin en önemli harcamalarından biri olan motorine gelen zamlar yıllık artış bazında %150’i aşarak %200’e vardığını, motorinin litresi 1 Ocak 2022’de litresi 12,86 iken 8 Mart 2022 Salı günü itibariyle ne yazık ki 21 TL’yi aştığını, çiftçiye verilen mazot desteği bir önceki üretim sezonunda %45’ini karşılarken son zamlarla bu üretim sezonunda %12’e gerilemiş olduğu söyledi.

Akaryakıta üst üste gelen zamlar tarımsal üretimi tehdit ediyor.!

Bu bağlamda yaşanan sorunları Meclis gündemine taşımak için Tarım ve Orman Bakanı Sayın Vahit Kirişci tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını isteyerek soru önergesi verdiği belirtti.

“Akaryakıta üst üste gelen zamlar yalnızca araç sahiplerini değil, tarımsal üretimi tehdit eder seviyelere ulaştığından, üretici bu yıl üretim yapmaktan kaçıyor. Bunu önlemek için acil eylem planınız var mıdır? Bu paketi ne zaman devreye sokacaksınız?

Çiftçinin kullandığı mazotta ÖTV ve KDV indirimi yapılması için Bakanlığınızın bir çalışması olacak mıdır?”

Yat sahiplerine verilen mazot desteği çiftçilere de vermeli.!

Koncuk vermiş olduğu soru önergesinde son olarak, “Yeni üretim sezonunda çiftçiye özel ek destek ya da indirimli fiyat uygulanmasının olup olmayacağını, yat sahiplerine verilen %50 mazot desteğini çiftçilere de vermeyi düşünüyor musunuz?” diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.