AK Partili Ünal, “12 Eylül sistematik işkence demektir”

AK Partili Ünal, “12 Eylül sistematik işkence demektir”

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, “12 Eylül işkence demektir. 12 Eylül belli bir yaş grubu için korku demektir” dedi.

Onikişubat Belediyesi tarafından yapılan Barbaros Mahallesi Bilgi Kültür Evi Yüzme Havuzu açılış törenine katılan Mahir Ünal,  burada yaptığı açıklamasında; “Bugün biliyorsunuz 12 Eylül.  Bugün 12 Eylül ne demektir? Sistematik işkence demektir. 12 Eylül belli bir yaş grubu için korku demektir. 1980’lerin, 1990'ların 20 yılı kaybı demektir. Türkiye Büyük Millet Meclisimizin duvarında ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ yazdığı hakikatin milletin elinden egemenlik hakkını yine milletin adı kullanılarak 20 yılımızı kaybettirdi” dedi.

“Çocuklarımıza egemenlik nedir? Demokrasi nedir? Siyaset nedir? Bunları çok iyi anlatmamız lazım”

Ünal, konuşmasının devamında ise, “Türkiye'nin demokrasisine karşı yapılan darbelerin müdahalelerin millet iradesine karşı yapıldığını unutmamamız gerekiyor. Özellikle öğretmenlerimize, anne, babalara bizlere çok büyük bir sorumluluk düşüyor. 60 darbesini ve 27 Mayıs’ı bilmeleri gerekiyor. 12 Mart muhtırasının unutmamaları gerekiyor 12 Eylül'ü unutmamaları gerekiyor.  Bugün 15 Temmuz'u anlamak için, 15 Temmuz'da neyi kazandığımızı anlamak için, 27 Mayıs 1960'da neyi kaybettiğini bilmemiz lazım. 12 Eylül'le neyin kaybettiğimizi 28 Şubat'ta neyi kaybettiğimizi çocukların bilmesi gerekiyor ki 15 Temmuz'da ne kazandığımızı anlasınlar. Sandıktan çıkanın Egemen olmasını, sandıktan çıkanın milletin seçtiğinin olmasının ne anlama geldiğini çocuklarımız öğrenmezse çocuklarımızın bir hafızası oluşmazsa yalan yanlış bilgilerle maalesef sahte bir hakikatin peşine düşerler. 12 Eylül'ü çocuklara daha iyi anlatmamız gerekiyor. 12 Eylül darbesi olduğunda ABD başkanıyla birlikte ‘Bizim çocuklar başardı’ diyenler şimdilerde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef aldı. Bu milletin teveccühüne mazhar olan, bu milletin kalbinde gönlünde yer etmiş olan Recep Tayyip Erdoğan'a düşmanlar. Bu millete düşmanlıklarını ifade edemedikleri için Recep Tayyip Erdoğan'a düşmanlıklarını kusuyorlar. Bu nedenle çocuklarımıza egemenlik nedir? Demokrasi nedir? Siyaset nedir? Bunları çok iyi anlatmamız lazım” diye konuştu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.