Aile Bakanlığı 1.489 Memur Alımı Yapacak!

Aile Bakanlığı 1.489 Memur Alımı Yapacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından güncel ve yeni 1.489 kamu personeli memur alımı başvuru kılavuzu yayımlandı. Detaylar ve tüm süreç bu haberimizde yer alıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından İlkokul/ortaokul/ilköğretim düzeyi ile ortaöğretim, önlisans ve lisans düzeyi olmak üzere kamu personeli alımı BAŞVURU KILAVUZU YAYIMLANDI. Sosyal hizmetler kanunu kapsamında istihdam edilecekler için 2024 Mayıs dönemi tercih kılavuzu için başvurular 29 Nisan bu Pazartesi başlıyor. Detaylar ve şartlar bu yazımızda.

Aile Bakanlığı personel alımı süreci nasıl olacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde memur alımları için adaylar başvurularını e-Devlet ile internet üzerinden 29 Nisan 2024-14 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapabileceklerdir. İnternetten tercih işlemleri 14 Mayıs 2024 gecesi, saat 23:59’da sona erecektir.

Kimler 1489 memur alımına başvurabilir?

  • Türk vatandaşı olmak,
  • 18 yaşını tamamlamış olmak.
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak.
  • Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olmak.
  • Haklarında korunma veya bakım tedbir kararı alınmış adaylar başvurabilir.
  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının kuruluş bakımı veya koruyucu aile sosyal hizmet modellerinden en az iki yıl süre ile yararlanmış ve reşit olduğu tarih itibariyle de bu hizmetlerden yararlanmaya devam eden adaylar başvurabilir.
  • 18 yaşının dolduğu ve korunma ya da bakım tedbir kararının veya himaye onayının sona erdiği tarihten itibaren beş yıl içinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına başvurarak hak sahibi olduğunun tespitini yaptırmış kişilerin katılması mümkündür.

En az ilkokul atamaları nasıl olacak?

Hak sahibi olan bütün adayların (ortaöğretim, önlisans ve lisans düzeyi dahil) yerleştirme işlemleri Kura yöntemi ile gerçekleştirilecektir. İlkokul/ortaokul/ilköğretim düzeyi kadrolar için yapılacak yerleştirme işlemlerinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 41 inci maddesinde öngörülen hükümler dikkate alınacaktır. Adaylar kontenjanları, tüm detayları hemen Aile Bakanlığı internet sitesinden başvuru süresince inceleyebilirler.

Aile Bakanlığı memur alımı kılavuzu.

Kaynak: Kamu Personeli alımı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.