Aile Bakanlığı 1.480 Memur Alımı Açıklandı! Online Başvuru Başladı

Aile Bakanlığı 1.480 Memur Alımı Açıklandı! Online Başvuru Başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde kamuya 1.480 yeni memur alımı açıklandı. İlkokul/ortaokul/ilköğretim, ortaöğretim, önlisans ve lisans memur alımı detayları bu yazımızda.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 1.480 yeni kamu personeli alımına dair kılavuz açıklandı. 4 Eylül itibarıyla tercih süreci başladı. Aile Bakanlığında Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında istihdam edilecekler için 2024 Eylül dönemi tercih kılavuzu, detayları ve kimlerin başvuru yapabileceğine dair bilgiler bu yazımızda.

Aile Bakanlığı memur alımı süreci nasıl olacak?

Adaylar başvurularını e-devlet internet adresi üzerinden 4 Eylül 2024-20 Eylül 2024 tarihleri arasında yapabileceklerdir. İnternetten tercih işlemleri 20 Eylül 2024 gecesi, saat 23:59’da sona erecektir denildi.

İlk-Orta-Lise-Önlisans-Lisans 1480 memur alımı kontenjanları

Adaylar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yayımlanan kılavuzda kamu kurum ve kuruluşlarının atama yapacakları kadro ve pozisyonlarını içeren tablolardan tüm ünvanlara, kurumlara ve kontenjanlarla mezuniyetlere dair bilgileri bulabileceklerdir.

  • Tablo-1’de ortaöğretim mezunlarının,
  • Tablo-2’de önlisans mezunlarının,
  • Tablo-3’te lisans mezunlarının,
  • Tablo-4’te ilkokulortaokul ve ilköğretim mezunlarının tercih edebilecekleri kadro ve pozisyonlar incelenebilir.

Kimler kadrolu memur alımına başvurabilir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde 2828 sayılı kanun kapsamında 1.480 memur alımına başvuru için şu şartlara haiz olmak gerekiyor.

  • Haklarında korunma veya bakım tedbir kararı alınmış,
  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının kuruluş bakımı veya koruyucu aile sosyal hizmet modellerinden en az iki yıl süre ile yararlanmış ve reşit olduğu tarih itibariyle de bu hizmetlerden yararlanmaya devam eden,
  • 18 yaşının dolduğu ve korunma ya da bakım tedbir kararının veya himaye onayının sona erdiği tarihten itibaren beş yıl içinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına başvurarak hak sahibi olduğunun tespitini yaptırmış kişilerin katılması mümkündür.

Aile Bakanlığı memur alımı kılavuzu.

Kaynak: Kamu Personeli Alımı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.