Aile Bakanı Açıkladı! 2.392 Memur Alımı Bu Pazartesi!

Aile Bakanı Açıkladı! 2.392 Memur Alımı Bu Pazartesi!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'tan son dakika 2.392 kamu personeli memur alımı açıklaması geldi. Detayları, süreci ve gerekli bilgileri bu yazımızda bulabilirsiniz.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş açıkladı. 19 Şubat 2024 Pazartesi 2 bin 392 engelli KAMU PERSONELİ ALIMI için süreç tamamlanıyor. 2024 EKPSS/Kura ile engelli kamu personeli yerleştirme sonuçları bu Pazartesi açıklanıyor. Adaylar tercihlerini 10-19 Ocak 2024 tarihleri arasında internet yoluyla ÖSYM'de yapmışlardı. Detayları ve süreci hemen bu yazımızda bulabilirsiniz.

2.392 engelli memur alımı atamaları nasıl olacak?

Yerleştirme işlemlerinde, ortaöğretim düzeyi kadrolar için EKPSSP1 puanı, ön lisans düzeyi kadrolar için EKPSSP2 puanı, lisans düzeyi kadrolar için EKPSSP3 puanı kullanılacak. İlköğretim/ortaokul/ilkokul düzeyi kadrolar için 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu gereği tercihlere göre kura usulü ile yerleştirme yapılacaktır. İşte kura ve EKPSS ile atamalara dair detaylar.

EKPSS sonucu ile atamalar nasıl olacak?

Yerleştirme yapılırken sınava girilen öğrenim düzeyi, cinsiyet, mezun olunan alan/dal/bölüm/program ile kadrolar için aranan nitelikler arasındaki tutarlık kontrol edilecek bunlardan birinde bile bir tutarsızlık tespit edildiği takdirde söz konusu tercih iptal edilecek.

Ortaöğretim, önlisans ve lisans mezunu engelli adayların memur kadrolarına yerleştirilmelerinde EKPSS’de alınan puanlar kullanılacak. Yerleştirmelerde geçerliliği devam eden birden fazla EKPSS puanı bulunan adayın en üst eğitim düzeyinden almış olduğu en yüksek EKPSS puanı dikkate alınacak. Yerleştirme işleminde adaylar puanlarına ve tercih sıralarına bakılmak suretiyle kadrolara yerleştirileceklerdir.

Kura ile atamalar nasıl olacak?

İlköğretim/ortaokul/ilkokul düzeyinde kuraya başvuran adaylar arasından kura çekimi ile yerleştirme yapılırken;

Öncelik eğitim durumu itibariyle ilköğretim/ortaokul mezunlarına verilecektir. İlköğretim/ortaokul mezunu adaylardan kura ile çekilen aday, boş kadro bulunan tercihleri arasından en üst sıradakine yerleştirilecektir. Tercihleri arasında boş kadro bulunmayan aday yerleştirilemeyecektir. Kurada çekilen aday, işlemi gerçekleştirildikten sonra kura listesinden çıkarılacak ve kuraya kalan adaylar ile devam edilecektir.

Aile Bakanlığı 2.392 memur alımı atama sonuçları nasıl öğrenilecek?

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin internet sayfasından öğrenebileceklerdir. Sonuçlar 19 Şubat 2024 tarihi Pazartesi itibarıyla gün içerisinde belli olacak.

Kaynak: Kamu Personeli Alımı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.