AFAD 215 Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alımı Duyurusu!

AFAD 215 Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alımı Duyurusu!

AFAD Sözleşmeli 215 arama ve kurtarma teknisyeni alımı uygulama sınavı kesin sonuçları ile sözlü sınav hakkında duyuru yayımlandı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı taşra teşkilatında olmak üzere 40 şehirde istihdam edilmek üzere sözleşmeli arama ve kurtarma teknisyeni alımı kapsamında 215 kadro için sözlü sınava katılacak adaylar için NİHAİ LİSTE belli oldu. İtiraz süreci de tamamlanarak NİHAİ LİSTE KESİNLEŞTİ.

Arama ve Kurtarma Teknisyeni alımı nihai liste

Uygulama sınav sonucuna yönelik süresi içinde yapılan itirazlar incelendi ve uygulama sınavı kesin sonuçları ile sözlü sınava katılmaya hak kazanan adaylar belirlendi. Adaylar kariyer kapısı internet adresinden durumlarını öğrenebilir.

AFAD personel alımı sözlü sınavı

AFAD bünyesinde 215 arama ve kurtarma teknisyeni alımı kapsamında sözlü sınava katılmaya hak kazanan adaylar 8-19 Ocak 2024 tarihleri arasında Ankara’da AFAD Ana Hizmet Binasında gerçekleştirilecek olan sınava ilişkin bilgilerini Kariyer Kapısı internet üzerinden 25 Aralık 2023 Pazartesi günü itibarıyla görüntüleyebilecektir.

Arama ve Kurtarma Teknisyeni alımı sözlü sınavı nasıl olacak?

Giriş sınavında adaylar şu alanlardan değerlendirilecektir:

Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü (25 puan)

Liyakati, temsil kabiliyeti, sevk ve idare becerisi (25 puan).

Öfke kontrolü, strese dayanıklılık, iletişim teknikleri, zaman yönetimi, ekip çalışmasına yatkınlığı, görev bilinci, dikkat seviyesi gibi davranış ve tepkilerinin Arama ve Kurtarma Teknisyenliğine uygunluğu (25 puan).

Arama ve kurtarma konularındaki farkındalığı (25 puan) değerlendirilerek ayrı ayrı puan verilmek suretiyle ölçülecektir. Yapılan değerlendirmede psikolog tarafından uygulama sınavında yapılan gözlemler de dikkate alınacaktır.

Kaynak: Kamu personeli Alımı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.