Adli Tıp Kurumu 229 Memur Alımı Açıklandı! 21 Branşta…

Adli Tıp Kurumu 229 Memur Alımı Açıklandı! 21 Branşta…

Adalet Bakanlığı, Adli Tıp Kurumu Başkanlığı tarafından 21 farklı branşta olmak üzere yeni 229 kamu personeli alımı açıklandı.

T.C. Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu Başkanlığı tarafından yeni memur alımı açıklandı. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesi sözleşmeli 229 memur ataması yapılacak. Koruma ve Güvenlik Görevlisi, İnfaz ve Koruma Memuru, Destek Personeli, Şoför, Aşçı, Sağlık Teknikeri, Tekniker (İnşaat), Tekniker (Elektrik), Tekniker (Sıhhi Tesisat), Tekniker (Bilgisayar), Laborant, Büro Personeli, Psikolog, Hemşire, Biyolog, Mühendis (Bilgisayar), Mühendis (İnşaat), Mühendis (Elektrik), Mühendis (Fizik), Mühendis (Makina), Kimyager. Adli Tıp Kurumu sözleşmeli personel alımına dair tüm detaylar şu şekildedir:

Sözleşmeli memur alımı şartları nelerdir?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, merkezi sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını bitirmemiş olmak. Askerlikle ilişiği bulunmamak, 657 sayılı Kanunun değişik 48/1-A/5 bendinde sayılan suçlardan mahkum olmamak, görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak, Kamu haklarından mahrum olmamak, 2022 yılı KPSS’ye giren ve her pozisyon için aranan puan türünden en az 70 puan alan adaylar başvurabilecektir. Koruma ve Güvenlik Görevlisi ile İnfaz ve Koruma Memuru pozisyonu için merkezi sınavın (KPSS 2022) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 30 yaşını bitirmemiş olmak. (1 Ocak 1992 ve sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.)

Memur alımı nitelikleri nelerdir?

20 KORUMA VE GÜVENLİK GÖREVLİSİ Cinsiyeti erkek olmak. Ortaöğretim Kurumlarının herhangi bir alanından mezun olmak. Son başvuru tarihi itibarıyla geçerlilik süresi dolmamış özel güvenlik görevlisi kimlik kartına (silahlı ibareli) sahip olmak. 170 cm. 'den, kısa boylu olmamak.

2 İNFAZ VE KORUMA MEMURU (ERKEK) Cinsiyeti erkek olmak. Ortaöğretim Kurumlarının herhangi bir alanından mezun olmak. 170 cm. 'den, kısa boylu olmamak.

1 İNFAZ VE KORUMA MEMURU (KADIN) Cinsiyeti kadın olmak. Ortaöğretim Kurumlarının herhangi bir alanından mezun olmak. 160 cm. 'den, kısa boylu olmamak.

41 DESTEK PERSONELİ Ortaöğretim Kurumlarının herhangi bir alanından mezun olmak.

3 DESTEK PERSONELİ (ŞOFÖR) Ortaöğretim Kurumlarının herhangi bir alanından mezun olmak.

E sınıfı sürücü belgesine sahip olmak (ya da Karayolları Trafik Yönetmeliğinde 17/04/2015 tarihli ve 29329 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan değişiklik ile 01 Ocak 2016 tarihi itibarıyla yeni tip D sınıfı sürücü belgesine sahip olmak)

3 DESTEK PERSONELİ (AŞÇI) Aşçılık, Hazır Yemek ve Aşçılık, Mutfak Yönetimi, Yemek Pişirme Teknikleri, Gastronomi ve Mutfak Sanatları önlisans programlarının birinden mezun olmak.

28 SAĞLIK TEKNİKERİ Adli Tıp Teknikerliği, Otopsi Yardımcılığı, Adli Tıp önlisans programlarının birinden mezun olmak.

2 TEKNİKER(İNŞAAT) İnşaat, İnşaat Teknikerliği, İnşaat Teknolojisi önlisans programlarının birinden mezun olmak.

3 TEKNİKER(ELEKTRİK) Elektrik veya Elektrik Teknolojisi, Elektronik, Elektrik-Elektronik, Endüstriyel Elektronik, Elektronik Teknolojisi, Elektrik ve Elektronik Teknolojisi,Elektrik-Elektronik Teknikerliği, Deniz Elektroniği önlisans programlarının birinden mezun olmak.

3 TEKNİKER(SIHHİ TESİSAT) Yapı, Yapı Donatım Teknolojisi, Sıhhi Tesisat, Tesisat Teknolojisi, Yapı Tesisat Teknolojisi, Yapı İnşaat, İklimlendirme-Soğutma, Soğutma Tesisatçılığı, Soğutma Tesisatı, Soğutma ve Havalandırma, İklimlendirme Teknolojisi, İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi, Doğalgaz, Isıtma ve Sıhhi Tesisat Teknolojisi, Sıhhi Tesisat ve Doğalgaz, Doğalgaz ve Isıtma, Doğal Gaz ve Isıtma, Doğalgaz ve Boru Hatları Teknolojisi, Gaz ve Tesisatı Teknolojisi, Doğalgaz ve Tesisatı Teknolojisi önlisans programlarının birinden mezun olmak.

6 TEKNİKER(BİLGİSAYAR) Bilgisayar Programcılığı, Bilgisayar Programcılığı (İnternet), Bilgisayar Programlama, Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama, Web Teknolojileri ve Programlama önlisans programlarının birinden mezun olmak.

15 LABORANT Sağlık Laboratuvarı, Tıbbi Laboratuvar, Tıbbi Laboratuar Teknikleri, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri önlisans programlarının birinden mezun olmak.

34 BÜRO PERSONELİ (İŞLETME İKTİSAT) Ekonomi, İktisat, İktisat, Ekonomi ve İdari Bilimler, Ekonomi-Yönetim Bilimleri, Ekonomi Politik ve Toplum Felsefesi, Uluslararası Ekonomi, İşletme-Ekonomi, Ekonomi ve Finans, İşletme, İşletmecilik, İşletme-Maliye, Yönetim ve Organizasyon, Yönetim Bilimleri, Yönetim Bilimleri ve Liderlik, Muhasebe-Finansman, Muhasebe ve Finansal Yönetim, Muhasebe ve Finans Yönetimi, Pazarlama, İşletme Bilgi Yönetimi, Kamu Yönetimi,Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi lisans programlarının birinden mezun olmak.

5 BÜRO PERSONELİ (BİLGİ BELGE) Kütüphanecilik, Bilgi Belge Yönetimi veya Arşivcilik lisans programlarının birinden mezun olmak.

3 BÜRO PERSONELİ (HALKLA İLİŞKİLER) Halkla İlişkiler, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Reklamcılık ve Halkla İlişkiler, Halkla İlişkiler ve Tanıtım lisans programlarının birinden mezun olmak.

20 HEMŞİRE alımı için Hemşirelik, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri, Sağlık Memurluğu lisans programlarının birinden mezun olmak.

3 PSİKOLOG alımı için Psikoloji lisans programından mezun olmak.

10 BİYOLOG alımı için Biyoloji, Biyoteknoloji ve Moleküler Biyoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Moleküler Biyoloji, Genetik ve Biyomühendislik, Tıbbi Biyoloji, Tıbbi Biyolojik Bilimler lisans programlarının birinden mezun olmak.

3 MÜHENDİS(BİLGİSAYAR) Bilgisayar Mühendisliği lisans programından mezun olmak.

1 MÜHENDİS(İnşaat) İnşaat Mühendisliği lisans programından mezun olmak.

1 MÜHENDİS(elektrik) Elektrik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği lisans programlarının birinden mezun olmak.

2 MÜHENDİS(Fizik) Fizik Mühendisliği lisans programından mezun olmak.

8 MÜHENDİS(MAKİNA) Makine Mühendisliği veya Mekatronik Mühendisliği lisans programlarının birinden mezun olmak.

12 DİĞER TEKNİK HİZMET PERSONELİ (KİMYAGER) Kimya veya Biyokimya lisans programlarının birinden mezun olmak.

Adli Tıp Kurumu memur alımı süreci nasıl işler?

Adaylar başvurularını e-Devlet üzerinden Adli Tıp Kurumu Başkanlığı - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı internet adresi üzerinden giriş yaparak, e-Devlet üzerinde yapabileceklerdir. Başvurular 5 Şubat 2024 Pazartesi günü başlayıp, 18 Şubat 2024 Pazar günü saat 23:59 itibarıyla sona erecektir.

Adli Tıp Kurumu memur alımı kılavuzu.

Kaynak: Kamu personeli Alımı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.