Adalet Bakanlığı CTE Kadrolu 7-9. Derece Memur Alımı Bugün Açıklandı

Adalet Bakanlığı CTE Kadrolu 7-9. Derece Memur Alımı Bugün Açıklandı

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından KADROLU idare memuru öğrencisi alım ilanı bugün açıklandı. Kamu personeli alımı tüm detayları bu yazımızda.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünce sözlü sınav ve mülakat ile 7-9'uncu dereceli kadrolara 50 idare memuru öğrencisi alımı yapılacaktır. Kamu personeli yeni memur alımı başvuru süreci, şartları ve tüm detayları KAMU PERSONELİ ALIMI olarak bu haberimizde hazırladık.

Kamu memur alımı başvuru şartları

  • Türk Vatandaşı olmak,
  • Yapılacak sınavın son başvuru tarihi olan 28 Haziran 2024 itibarıyla 18 yaşını doldurmuş, merkezi sınav (KPSS LİSANS Genel Yetenek- Genel Kültür Sınavı 18 Eylül 2022 tarihinde yapılmıştır.) tarihi itibarıyla 35 yaşını bitirmemiş olmak (18 Eylül 1987 sonrası doğumlu olanlar).
  • Yapılacak sınavın son başvuru tarihi itibarıyla erkek adaylar için askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfına geçirilmiş olmak.
  • Güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmak.
  • Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel özürlü olmadığını; şaşılık, körlük, topallık, işitme kaybı, çehrede sabit eser, uzuv noksanlığı, kekemelik ve benzeri engeller bulunmadığını; Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünce bölge hastaneleri olarak belirlenen Sağlık Bakanlığına bağlı tam teşekküllü Devlet hastanelerinden alacakları sağlık kurulu raporu ile belgelemek.
  • 2022 KPSS LİSANS sınavı KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak.

Hangi bölüm mezunları başvuru yapabilir?

En az dört yıllık lisans eğitimi veren fakülte ve yüksekokullardan veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yabancı fakülte veya yüksekokullardan mezun olmak.

CTE memur alımı başvuru süreci nasıl olacak?

Adaylar başvurularını 24 Haziran 2024 - 28 Haziran 2024 tarihleri arasında saat 17.30’a kadar e-Devlet üzerinden Adalet Bakanlığı - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı internet adresi üzerinden giriş yaparak, e-Devlet üzerinde başvuru tarih aralığında aktif hale gelecek olan iş başvuru ekranını kullanarak yapacaklardır.

Adalet CTE personel alımı başvuru kılavuzu.

Kaynak: Kamu Personeli Alımı

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.