Adalet Bakanlığı CTE 1.019 Katip Alımı! Geri Sayım Başladı

Adalet Bakanlığı CTE 1.019 Katip Alımı! Geri Sayım Başladı

Adalet Bakanlığı ile Ceza ve Tevkifevleri CTE bünyesinde ihdas edilen 1.019 kadro için katip alımı başvuruları bekleniyor. Katiplik başvuru şartları neler? İşte talepler ve süreç.

Adalet Bakanlığına ve Ceza ve Tevkifevleri CTE’ye yeni 1.019 katip alımı için geri sayım başladı. Daha önce resmi gazetede yayımlanarak kadro ihdasları yapılan takiplik için adaylar başvuru ilanlarına odaklandı. Yeni izne gerek olmadan kadro ihdasları yapılan 1.019 katip alımı için beklenti sürecin başlatılması. İşte tüm detaylar.

Katiplik kadro ihdasları ve kontenjanları

  • Katiplik için 869 kadro Genel İdari Hizmetler GİH sınıfı 7. derece kadrolara yapıldı.
  • 150 kadro Genel İdari Hizmetler GİH sınıfı 9. Derece kadrolara yapıldı. Sırada atama başvuru ilanlarının yayımlanmasında.

1.019 katip alımında şartlar nelerdir

Başvuru için 657 devlet memurları kanununda yer alan genel şartları taşımak, T.C. vatandaşı olmak, askerlikle ilişiği olmamak, KPSS’den en az 70 almak, 35 yaşını tamamlamamış olmak gerekmektedir.

Daktilo ya da bilgisayar sertifikası gerektirmeyen bölümler: bilgisayar bölümü, adalet meslek yüksekokulu veya meslek yüksekokullarının adalet, adalet ön lisans veya ceza infaz ve güvenlik hizmetleri programı, lise veya meslek liselerinin adalet alanı ve ilgili mevzuat uyarınca bunlara denkliği kabul edilen program veya alanları ile diğer lise ve dengi okulların bilgisayar veya bilişim teknolojileri mezunları başvurabilecek.

Daktilo ya da bilgisayar sertifikası gereken bölümler: en az lise veya dengi okul mezunu olup, daktilo ya da bilgisayar dersini başarıyla tamamlayanlar katiplik alımlarına başvuru yapabilecek.

Adalet CTE personel alımında talepler nelerdir?

Adalet Bakanlığı ve CTE için kadro ihdasları yapılan 1.019 katip alımında adaylar KPSS 70 olan şartın ya taban puansız olarak değiştirilmesini ya da en az 50 olarak tüm lise, önlisans ve lisans mezunları için güncelleştirilmesini talep ediyor. Öte yandan yaş şartının da 35’ten daha yukarı, en azından 40 olarak esnetilmesi bekleniyor.

Kaynak: Kamu Personeli Alımı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.