Abdullah Şanlıdağ Yazdı… Milyon dolarlar tefeciye gitti!

Abdullah Şanlıdağ Yazdı… Milyon dolarlar tefeciye gitti!

"Haramın binası olmaz" derler. Bunun en iyi örneğini futbol camiasının çok yakından tanıdığımız Fatih Terim ve ailesi üzerinden yürüyen bir dolandırıcılıkla daha iyi anladık.

Ama işin garip tarafı böylesi büyük bir dolandırıcılık operasyonunda Fatih Terim, DenizBank ve müdürü soruşturmaya dahi dahil edilmiyor. Bir banka müdüresi günah keçisi ilan ediliyor. Bizim merhum Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişiyi taşıyan helikopter kazasını hatırladım. Dava bir bütün olarak görülmesi gerekip helikopter suikasti üzerinden gidilmesi gerekirken, dönemin kıytırık bir emniyet istihbarat Şube Müdürü üzerinden yürüdü, yıllarca. Neyse ki işin içerisine biraz fetö bulaşınca, dava bir nebze olsun ilerlemeye başladı. Ama bendeniz yine bir sonuç alınacağını düşünmüyorum. Bu tefecilik davası da öyle. Kahramanmaraş depremlerini en iyi analiz eden karar gazetesi yazarı Yıldıray Oğur olmuştu. Bu tefecilik olayını da yine en iyi o yazdı. Okumanızı tavsiye ederim.

Tabi Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş'in avukatları savcılığa "Fatih Terim ve bazı şikayetçilerin Ateş'ten tefecilik faaliyetine ilişkin bedellerin ödenmesinin mümkün olup olmayacağını sorduğu"nu beyan etti. Bu beyan dava dosyasına da girdi.

SEN NEYMİŞSİN SEÇİL ERZAN?

Bu kadın sadece DenizBank'ın bir şube müdürü. Yatırım fonu üzerinden futbol camiasının meşhur zenginlerini kafaya almış ve tuzağa düşürmeyi başarmış.

Seçil Erzan’ın yüksek kar vaadiyle Arda Turan, Emre Belözoğlu gibi futbolcuların da aralarında olduğu kişileri dolandırdığı iddiasıyla açılan davada kimin ne kadar para verdiği ve ne kadar alacağı olduğu konusunda kafa karışıklığı sürüyor. O süre dursun, Fatih Terim 2 Haziran’da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği ifadede “Dosyadaki fon ile uzaktan yakından alakam yok. Bu fon için kimse benden para istemedi” demiş, ancak 10Haber Seçil Erzan’ın Çorlu’daki evinde gele geçirilen bir alacak verecek tablosunda Fatih Terim’in fona 700 bin dolar verdiğini, 800 bin dolar da faiz getirisi aldığının yazılı olduğunu ortaya koymuştu. Seçil Erzan da ifadesinde tabloyu kendi notlarından yola çıkarak bankanın hazırladığını söylemişti.

Bakalım, 11 kişiye tefecilik soruşturması açıldı, sonuç nereye varacak..

Sözde “çok karlı gizli fon” adı altında kurduğu “ponzi” sistemiyle aralarında ünlü futbolcu ve iş insanlarının da bulunduğu 29 kişiyi BDDK raporuna göre 43 milyon 920 bin dolar ve 15 milyon 625 bin lira dolandırdığı gerekçesiyle, 11 kişiye soruşturma açıldı.

Konu hakkındaki kararı, elbette mahkeme verecek. Bunu hep birlikte göreceğiz.

Bu milyon dolarların kaynağı nedir acaba?

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.