8000 Memur Alımı Kontenjan Dağılımı Branşlar Belli Oldu!

8000 Memur Alımı Kontenjan Dağılımı Branşlar Belli Oldu!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 8.000 kamu personeli alımına dair branşlar bazında kontenjan dağılımı ve başvuru tüm şartları açıklandı. İşte başvuru kılavuzu ve tüm süreç.

T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından 8.000 yeni memur alımı ilanı yayımlandı. BRANŞLAR ve KONTENJAN DAĞILIMLARI belli oldu. KPSS (B) grubu puan sıralaması esas alınmak suretiyle mülakatsız 8.000 sözleşmeli personel alımına dair tüm detaylar bu yazımızda.

Memur alımı başvuru genel şartları nelerdir?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununda yer alan koşulları taşımak gerekiyor. Bu kapsamda T.C. vatandaşı olmak, askerlikle ilişiği olmamak, herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamış olmak şartları var.

8.000 memur alımı branşlar-kontenjanlar-nitelikler

3 Merkez Mühendis (4/B) (Elektrik- Elektronik) Kadın/Erkek alımı için Elektrik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği (Elektrik ve Elektronik Mühendisliği) ve Elektronik Mühendisliği lisans programlarının birinden mezun olmak. Seyahate ve/veya arazide çalışmaya uygun olmak. 2022 yılı KPSS P3 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak.

3 Merkez Mühendis (4/B) (Makine) Kadın/Erkek alımı için Makine Mühendisliği (Makine ve İmalat Mühendisliği, Makine ve Malzeme Mühendisliği) lisans programlarının birinden mezun olmak. Seyahate ve/veya arazide çalışmaya uygun olmak. 2022 yılı KPSS P3 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak.

2 Merkez Mühendis (4/B) (İnşaat) Kadın/Erkek alımı için İnşaat Mühendisliği lisans programından mezun olmak. Seyahate ve/veya arazide çalışmaya uygun olmak. 2022 yılı KPSS P3 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak.

1 Merkez Mimar (4/B) Kadın/Erkek alımı için Mimarlık lisans programından mezun olmak. Seyahate ve/veya arazide çalışmaya uygun olmak. 2022 yılı KPSS P3 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak.

1 Merkez Şehir Plancısı (4/B) Kadın/Erkek alımı için Şehir ve Bölge Planlama (Bölge Planlama, Şehircilik) lisans programlarının birinden mezun olmak. Seyahate ve/veya arazide çalışmaya uygun olmak. 2022 yılı KPSS P3 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak.

1 Merkez Tekniker (4/B) (Elektrik-Elektronik Teknolojisi) Kadın/Erkek alımı için Elektrik (Elektrik Teknolojisi, Elektrik Makineleri Bakım ve Onarımı, Elektrik, Makine, Tamir ve Bakım, Endüstriyel Elektrik) veya Elektronik Teknolojisi (Elektrik ve Elektronik Teknolojisi, Elektrik-Elektronik, Elektrik-Elektronik Teknikerliği, Elektronik, Elektronik Yüksek Teknisyenliği, Endüstriyel Elektronik, Endüstriyel Elektronik Teknikerliği, Endüstriyel Elektronik Teknolojisi) ön lisans programlarının birinden mezun olmak. 2022 yılı KPSS P93 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak.

1 Merkez Teknisyen (4/B) (İnşaat Teknolojisi) Kadın/Erkek alımı için Ortaöğretim Kuramlarının İnşaat Teknolojisi Alanı ve Dallarından mezun olmak. 2022 yılı KPSS P94 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak.

5 Merkez Büro Personeli (4/B) (Adalet-Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği) Kadın/Erkek alımı için Adalet (Hukuk, Adalet Meslek Eğitimi) veya Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği ön lisans programlarının birinden mezun olmak. 2022 yılı KPSS P93 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak.

14 Merkez Büro Personeli (4/B) (Muhasebe ve Vergi Uygulamaları-Maliye) Kadın/Erkek alımı için Muhasebe ve Vergi Uygulamaları (Bilgisayar Destekli Muhasebe, Bilgisayarlı Muhasebe, Bilgisayarlı Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, İşletme Muhasebe, Muhasebe, Muhasebe ve Finans, Muhasebe ve Finansman, Muhasebe ve Uygulamaları) veya Maliye (Maliye-Muhasebe) ön lisans programlarının birinden mezun olmak. 2022 yılı KPSS P93 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak.

6 Merkez Büro Personeli (4/B) (Bilgisayar Programcılığı) Kadın/Erkek alımı için Bilgisayar Programcılığı (Bilgisayar Bilimleri, Bilgisayar Teknikerliği ve Programlama, Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama, Web Teknolojileri ve Programlama) ön lisans programlarının birinden mezun olmak. 2022 yılı KPSS P93 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak.

4 Merkez Büro Personeli (4/B) (Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı) Kadın/Erkek alımı için Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı (Büro Hizmetleri ve Sekreterlik, Büro Hizmetleri ve Yönetici Asistanlığı, Büro Yönetimi, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Ofis Teknolojileri ve Yönetimi, Sekreterlik, Yönetici Asistanlığı Ofis Yönetimi) ön lisans programlarının birinden mezun olmak. 2022 yılı KPSS P93 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak.

3 Merkez Büro Personeli (4/B) (İnsan Kaynakları Yönetimi) Kadın/Erkek alımı için İnsan Kaynakları Yönetimi (İnsan Kaynakları, Personel Yönetimi) ön lisans programlarının birinden mezun olmak. 2022 yılı KPSS P93 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak.

7 Merkez Büro Personeli (4/B) (İstatistik, Bilgi ve Belge Yönetimi) Kadın/Erkek alımı için İstatistik, Bilgi ve Belge Yönetimi (Arşivcilik, Arşiv, Dokümantasyon ve Enformasyon, Kütüphanecilik) lisans programlarının birinden mezun olmak. 2022 yılı KPSS P3 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak.

11 Merkez Koruma ve Güvenlik Görevlisi (4/B) (Erkek) Erkek alımı için Ortaöğretim Kuramlarının herhangi bir alanından mezun olmak. Son başvuru tarihi itibarıyla geçerlilik süresi dolmamış Özel Güvenlik Görevlisi Kimlik Kartına (silahlı ibareli) sahip olmak. İlanda belirtilen son başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını doldurmuş ve 30 yaşından gün almamış olmak. Gece ve gündüz, iç ve dış mekânda ve vardiyalı sistemde çalışmaya engel durumu olmamak. 170 cm’den kısa boylu olmamak. 2022 yılı KPSS P94 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak.

6 Merkez Destek Personeli (4/B) (Temizlik Personeli) (Kadın) Kadın alımı için Ortaöğretim Kurumlarının herhangi bir alanından mezun olmak. 2022 yılı KPSS P94 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak.

12 Merkez Destek Personeli (4/B) (Temizlik Personeli) (Erkek) Erkek alımı için Ortaöğretim Kuramlarının herhangi bir alanından mezun olmak. 2022 yılı KPSS P94 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak.

12 Merkez Destek Personeli (4/B) (Şoför) Kadın/Erkek alımı için Ortaöğretim Kurumlarının herhangi bir alanından mezun olmak. Hizmetin özelliğine göre Karayolları Trafik Yönetmeliğinde yapılan 17/04/2015 tarihli ve 29329 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan değişiklik uyarınca 01/01/2016 tarihi öncesi itibarıyla en az B sınıfı, 01/01/2016 tarihi sonrası itibarıyla ise D1 sınıfı sürücü belgesine sahip olmak. Başvuru son günü itibarıyla 3 yıllık sürücü belgesine sahip olmak. 2022 yılı KPSS P94 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak.

6 Merkez Destek Personeli (4/B) (Yiyecek İçecek Hizmetleri) Kadın/Erkek alımı için Ortaöğretim Kuramlarının Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı ve Dalından mezun olmak. 2022 yılı KPSS P94 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak.

64 Taşra Aile Sosyal Destek Personeli (4/B) (ASDEP) (Aile ve Tüketici Bilimleri) Kadın/Erkek alımı için Aile ve Tüketici Bilimleri (Ev Ekonomisi, Ev İdaresi ve Aile Ekonomisi, Ev İş ve Ev Ekonomisi) lisans programlarının birinden mezun olmak. 2022 yılı KPSS P3 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak.

65 Taşra Aile Sosyal Destek Personeli (4/B) (ASDEP) (Çocuk Gelişimi) Kadın/Erkek alımı için Çocuk Gelişimi (Çocuk Sağlığı ve Gelişimi, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi) lisans programlarının birinden mezun olmak. 2022 yılı KPSS P3 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak.

335 Taşra Aile Sosyal Destek Personeli (4/B) (ASDEP) (Psikoloji) Kadın/Erkek alımı için Psikoloji lisans programından mezun olmak. 2022 yılı KPSS P3 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak.

175 Taşra Aile Sosyal Destek Personeli (4/B) (ASDEP) (PDR) Kadın/Erkek alımı için Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık lisans programından mezun olmak. 2022 yılı KPSS P3 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak.

398 Taşra Aile Sosyal Destek Personeli (4/B) (ASDEP) (Sosyal Hizmet) Kadın/Erkek alımı için Sosyal Hizmet (Sosyal Çalışma ve Sosyal Hizmetler) lisans programlarının birinden mezun olmak. 2022 yılı KPSS P3 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak.

85 Taşra Aile Sosyal Destek Personeli (4/B) (ASDEP) (Sosyoloji) Kadın/Erkek alımı için Sosyoloji (İnsan ve Toplum Bilimleri) lisans programlarının birinden mezun olmak. 2022 yılı KPSS P3 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak.

277 Taşra Sosyal Çalışmacı (4/B) Kadın/Erkek alımı için Sosyal Hizmet (Sosyal Çalışma ve Sosyal Hizmetler) lisans programlarının birinden mezun olmak. 2022 yılı KPSS P3 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak.

60 Taşra Sosyal Çalışmacı (4/B) (Kadın) Kadın alımı için Sosyal Hizmet (Sosyal Çalışma ve Sosyal Hizmetler) lisans programlarının birinden mezun olmak. 2022 yılı KPSS P3 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak.

22 Taşra Sosyal Çalışmacı (4/B) (Erkek) Erkek alımı için Sosyal Hizmet (Sosyal Çalışma ve Sosyal Hizmetler) lisans programlarının birinden mezun olmak. 2022 yılı KPSS P3 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak.

196 Taşra Psikolog (4/B) Kadın/Erkek alımı için Psikoloji lisans programından mezun olmak. 2022 yılı KPSS P3 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak.

51 Taşra Psikolog (4/B) (Kadın) Kadın alımı için Psikoloji lisans programından mezun olmak, Cinsiyeti kadın olmak, 2022 yılı KPSS P3 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak.

9 Taşra Psikolog (4/B) (Erkek) Erkek alımı için Psikoloji lisans programından mezun olmak, Cinsiyeti erkek olmak, 2022 yılı KPSS P3 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak.

43 Taşra Çocuk Gelişimcisi (4/B) Kadın/Erkek alımı için Çocuk Gelişimi (Çocuk Sağlığı ve Gelişimi, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi) lisans programlarının birinden mezun olmak, 2022 yılı KPSS P3 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak.

36 Taşra Çocuk Gelişimcisi (4/B) (Kadın) Kadın alımı için Çocuk Gelişimi (Çocuk Sağlığı ve Gelişimi, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi) lisans programlarının birinden mezun olmak. 2022 yılı KPSS P3 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak.

7 Taşra Çocuk Gelişimcisi (4/B) (Erkek) Erkek alımı için Çocuk Gelişimi (Çocuk Sağlığı ve Gelişimi, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi) lisans programlarının birinden mezun olmak. 2022 yılı KPSS P3 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak.

61 Taşra Öğretmen (4/B) Kadın/Erkek alımı için Yükseköğretim kurumlarının; Sınıf Öğretmenliği, Özel Eğitim Öğretmenliği (Zihin Engelliler Öğretmenliği, Görme Engelliler Öğretmenliği, İşitme Engelliler Öğretmenliği), Üstün Zekalılar Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği (Anaokulu Öğretmenliği, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmenliği, Çocuk Gelişimi ve Okul Öncesi Öğretmenliği, Okul Öncesi ve Çocuk Gelişimi Öğretmenliği), Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğretmenliği lisans programlarının birinden mezun olmak. (Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifikası kabul edilmemektedir.) 2022 ve 2023 yılı KPSS P10 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak.

24 Taşra Öğretmen (4/B) (Kadın) Kadın alımı için Yükseköğretim kurumlarının; Sınıf Öğretmenliği, Özel Eğitim Öğretmenliği (Zihin Engelliler Öğretmenliği, Görme Engelliler Öğretmenliği, İşitme Engelliler Öğretmenliği), Üstün Zekalılar Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği (Anaokulu Öğretmenliği, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmenliği, Çocuk Gelişimi ve Okul Öncesi Öğretmenliği, Okul Öncesi ve Çocuk Gelişimi Öğretmenliği, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğretmenliği lisans programlarının birinden mezun olmak. (Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifikası kabul edilmemektedir.) 2022 ve 2023 yılı KPSS P10 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak.

29 Taşra Öğretmen (4/B) (Erkek) Erkek alımı için Yükseköğretim kurumlarının; Sınıf Öğretmenliği, Özel Eğitim Öğretmenliği (Zihin Engelliler Öğretmenliği, Görme Engelliler Öğretmenliği, İşitme Engelliler Öğretmenliği), Üstün Zekalılar Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği (Anaokulu Öğretmenliği, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmenliği, Çocuk Gelişimi ve Okul Öncesi Öğretmenliği, Okul Öncesi ve Çocuk Gelişimi Öğretmenliği, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğretmenliği lisans programlarının birinden mezun olmak. (Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifikası kabul edilmemektedir.) 2022 ve 2023 yılı KPSS P10 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak.

10 Taşra Öğretmen (4/B) (Özel Eğitim) (Kadın) Kadın alımı için Yükseköğretim kurumlarının; Özel Eğitim Öğretmenliği (Zihin Engelliler Öğretmenliği, Görme Engelliler Öğretmenliği, İşitme Engelliler Öğretmenliği), Üstün Zekalılar Öğretmenliği lisans programlarının birinden mezun olmak. (Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifikası kabul edilmemektedir.) Cinsiyeti kadın olmak, 2022 ve 2023 yılı KPSS P10 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak.

16 Taşra Fizyoterapist (4/B) Kadın/Erkek alımı için Fizyoterapi ve Rehabilitasyon (Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Fizyoterapi) lisans programlarının birinden mezun olmak. 2022 yılı KPSS P3 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak.

10 Taşra Hemşire (4/B) Kadın/Erkek alımı için Hemşirelik (Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri, Sağlık Memurluğu) lisans programlarının birinden mezun olmak. 2022 yılı KPSS P3 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak.

49 Taşra Hemşire (4/B) (Kadın) Kadın alımı için Hemşirelik (Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri, Sağlık Memurluğu) lisans programlarının birinden mezun olmak. 2022 yılı KPSS P3 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak.

6 Taşra Hemşire (4/B) (Erkek) Erkek alımı için Hemşirelik (Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri, Sağlık Memurluğu) lisans programlarının birinden mezun olmak. 2022 yılı KPSS P3 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak.

79 Taşra Diğer Sağlık Personeli (4/B) Kadın/Erkek alımı için Hemşirelik (Sağlık Teknikerliği, Sağlık Memurluğu), Ebelik veya İlk ve Acil Yardım (Acil Bakım Teknikerliği, Acil Tıp Teknikerliği, Acil Yardım, Acil Yardım Teknikerliği, Ambulans ve Acil Bakım Teknikerliği, Ambulans ve Acil Yardım, Paramedik) ön lisans programlarının birinden mezun olmak. 2022 yılı KPSS P93 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak.

12 Taşra Diğer Sağlık Personeli (4/B) (Kadın) Kadın alımı için Hemşirelik (Sağlık Teknikerliği, Sağlık Memurluğu), Ebelik veya İlk ve Acil Yardım (Acil Bakım Teknikerliği, Acil Tıp Teknikerliği, Acil Yardım, Acil Yardım Teknikerliği, Ambulans ve Acil Bakım Teknikerliği, Ambulans ve Acil Yardım, Paramedik) ön lisans programlarının birinden mezun olmak. 2022 yılı KPSS P93 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak.

4 Taşra Diğer Sağlık Personeli (4/B) (Erkek) Erkek alımı için Hemşirelik (Sağlık Teknikerliği, Sağlık Memurluğu), Ebelik veya İlk ve Acil Yardım (Acil Bakım Teknikerliği, Acil Tıp Teknikerliği, Acil Yardım, Acil Yardım Teknikerliği, Ambulans ve Acil Bakım Teknikerliği, Ambulans ve Acil Yardım, Paramedik) ön lisans programlarının birinden mezun olmak. 2022 yılı KPSS P93 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak.

4 Taşra Diğer Sağlık Personeli (4/B) (Ergoterapi) Kadın/Erkek alımı için Ergoterapi lisans programından mezun olmak, 2022 yılı KPSS P3 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak.

2 Taşra Diğer Sağlık Personeli (4/B) (Ergoterapi) (Kadın) Kadın alımı için Ergoterapi lisans programından mezun olmak, Cinsiyeti kadın olmak, 2022 yılı KPSS P3 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak.

2 Taşra Diğer Sağlık Personeli (4/B) (Ergoterapi) (Erkek) Erkek alımı için Ergoterapi lisans programından mezun olmak, Cinsiyeti erkek olmak, 2022 yılı KPSS P3 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak.

99 Taşra Mühendis (4/B) Kadın/Erkek alımı için Elektrik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği (Elektrik ve Elektronik Mühendisliği) veya Makine Mühendisliği (Makine ve İmalat Mühendisliği, Makine ve Malzeme Mühendisliği) veya İnşaat Mühendisliği lisans programlarının birinden mezun olmak. Seyahate ve/veya arazide çalışmaya uygun olmak. 2022 yılı KPSS P3 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak.

27 Taşra Mimar (4/B) Kadın/Erkek alımı için Mimarlık lisans programından mezun olmak. Seyahate ve/veya arazide çalışmaya uygun olmak. 2022 yılı KPSS P3 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak.

3 Taşra Şehir Plancısı (4/B) Kadın/Erkek alımı için Şehir ve Bölge Planlama (Bölge Planlama, Şehircilik) lisans programlarından mezun olmak. Seyahate ve/veya arazide çalışmaya uygun olmak. 2022 yılı KPSS P3 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak.

9 Taşra Tekniker (4/B) Erkek alımı için Elektrik (Elektrik Teknolojisi, Elektrik Makineleri Bakım ve Onarımı, Elektrik, Makine, Tamir ve Bakım, Endüstriyel Elektrik) veya Elektronik Teknolojisi (Elektrik ve Elektronik Teknolojisi, Elektrik-Elektronik, Elektrik-Elektronik Teknikerliği, Elektronik, Elektronik Yüksek Teknisyenliği, Endüstriyel Elektronik, Endüstriyel Elektronik Teknikerliği, Endüstriyel Elektronik Teknolojisi) veya Doğalgaz ve Tesisatı Teknolojisi (Doğalgaz Isıtma, Doğalgaz Isıtma ve Sıhhiyat Tesisleri Teknikeri, Doğalgaz ve Boru Hatları Teknolojisi, Doğalgaz, Isıtma ve Sıhhi Tesisat, Gaz ve Tesisatı Teknolojisi, Isıtma ve Sıhhi Tesisat Teknolojisi, Sıhhi Tesisat Teknolojisi, Sıhhi Tesisat ve Doğalgaz) veya Yapı Tesisat Teknolojisi (Yapı Donatım Teknolojisi, Tesisat Teknolojisi, Yapı İnşaat) ön lisans programlarının birinden mezun olmak. Cinsiyeti erkek olmak 2022 yılı KPSS P93 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak.

70 Taşra Avukat (4/B) Kadın/Erkek alımı için Hukuk lisans programından mezun olmak. 2022 yılı KPSS P3 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak. Başvuru son günü itibarıyla avukatlık ruhsatına sahip olmak veya avukatlık staj bitirme belgesine sahip olup, Türkiye Barolar Birliğine avukatlık ruhsatı için başvurduğunu belgelemek.

40 Taşra Büro Personeli (4/B) (Adalet-Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği) Kadın/Erkek alımı için Adalet (Hukuk, Adalet Meslek Eğitimi) veya Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği ön lisans programlarının birinden mezun olmak. 2022 yılı KPSS P93 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak.

125 Taşra Büro Personeli (4/B) (Muhasebe ve Vergi Uygulamaları veya Maliye) Kadın/Erkek alımı için Muhasebe ve Vergi Uygulamaları (Bilgisayar Destekli Muhasebe, Bilgisayarlı Muhasebe, Bilgisayarlı Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, İşletme Muhasebe, Muhasebe, Muhasebe ve Finans, Muhasebe ve Finansman, Muhasebe ve Uygulamaları) veya Maliye (Maliye-Muhasebe) ön lisans programlarının birinden mezun olmak. 2022 yılı KPSS P93 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak.

16 Taşra Büro Personeli (4/B) (Muhasebe ve Vergi Uygulamaları veya Maliye) (Kadın) Kadın alımı için Muhasebe ve Vergi Uygulamaları (Bilgisayar Destekli Muhasebe, Bilgisayarlı Muhasebe, Bilgisayarlı Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, İşletme Muhasebe, Muhasebe, Muhasebe ve Finans, Muhasebe ve Finansman, Muhasebe ve Uygulamaları) veya Maliye (Maliye-Muhasebe) ön lisans programlarının birinden mezun olmak. 2022 yılı KPSS P93 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak.

16 Taşra Büro Personeli (4/B) (Muhasebe ve Vergi Uygulamaları veya Maliye) (Erkek) Erkek alımı için Muhasebe ve Vergi Uygulamaları (Bilgisayar Destekli Muhasebe, Bilgisayarlı Muhasebe, Bilgisayarlı Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, İşletme Muhasebe, Muhasebe, Muhasebe ve Finans, Muhasebe ve Finansman, Muhasebe ve Uygulamaları) veya Maliye (Maliye-Muhasebe) ön lisans programlarının birinden mezun olmak. 2022 yılı KPSS P93 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak.

20 Taşra Büro Personeli (4/B) (Bilgisayar Programcılığı) Kadın/Erkek alımı için Bilgisayar Programcılığı (Bilgisayar Bilimleri, Bilgisayar Teknikerliği ve Programlama, Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama, Web Teknolojileri ve Programlama) ön lisans programlarının birinden mezun olmak. 2022 yılı KPSS P93 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak.

113 Taşra Büro Personeli (4/B) Kadın/Erkek alımı için İktisat, İşletme, Maliye, Ekonometri, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Bankacılık ve Finans, Uluslararası Ticaret ve Finans, Uluslararası Ticaret ve Lojistik, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Yönetim Bilişim Sistemleri lisans programlarının birinden mezun olmak. 2022 yılı KPSS P3 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak.

10 Taşra Büro Personeli (4/B) (Kadın) Kadın alımı için İşletme, İktisat, Maliye, Ekonometri, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Bankacılık ve Finans, Uluslararası Ticaret ve Finans, Uluslararası Ticaret ve Lojistik, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Yönetim Bilişim Sistemleri lisans programlarının birinden mezun olmak. 2022 yılı KPSS P3 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak.

19 Taşra Yurt Yönetim Personeli (4/B) Kadın/Erkek alımı için Yükseköğretim kuramlarının lisans düzeyinde eğitim veren Sosyal Hizmet (Sosyal Çalışma ve Sosyal Hizmetler), Psikoloji, Sosyoloji (İnsan ve Toplum Bilimleri), Çocuk Gelişimi (Çocuk Sağlığı ve Gelişimi, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi), Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik ve Aile ve Tüketici Bilimleri (Ev Ekonomisi, Ev İdaresi ve Aile Ekonomisi, Ev İş ve Ev Ekonomisi) bölümlerinin birinden mezun olmak. 2022 yılı KPSS P3 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak.

22 Taşra Yurt Yönetim Personeli (4/B) (Kadın) Kadın alımı için Yükseköğretim kuramlarının lisans düzeyinde eğitim veren Sosyal Hizmet (Sosyal Çalışma ve Sosyal Hizmetler), Psikoloji, Sosyoloji (İnsan ve Toplum Bilimleri), Çocuk Gelişimi (Çocuk Sağlığı ve Gelişimi, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi), Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik ve Aile ve Tüketici Bilimleri (Ev Ekonomisi, Ev İdaresi ve Aile Ekonomisi, Ev İş ve Ev Ekonomisi) bölümlerinin birinden mezun olmak. 2022 yılı KPSS P3 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak. Aşağıda özetle belirtilen görevleri yapar. Yurt Yönetim Personeli: Bu pozisyona atanacak personel yirmi dört saat esasına göre hizmet yürüten sosyal hizmet kuruluşlarında görev yapar.

6 Taşra Yurt Yönetim Personeli (4/B) (Erkek) alımı için Yükseköğretim kurumlarının lisans düzeyinde eğitim veren Sosyal Hizmet (Sosyal Çalışma ve Sosyal Hizmetler), Psikoloji, Sosyoloji (İnsan ve Toplum Bilimleri), Çocuk Gelişimi (Çocuk Sağlığı ve Gelişimi, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi), Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik ve Aile ve Tüketici Bilimleri (Ev Ekonomisi, Ev İdaresi ve Aile Ekonomisi, Ev İş ve Ev Ekonomisi) bölümlerinin birinden mezun olmak. Cinsiyeti erkek olmak. 2022 yılı KPSS P3 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak.

167 Taşra Koruma ve Güvenlik Görevlisi (4/B) Kadın/Erkek alımı için Ortaöğretim Kuramlarının herhangi bir alanından mezun olmak. Son başvuru tarihi itibarıyla geçerlilik süresi dolmamış Özel Güvenlik Görevlisi Kimlik Kartına (silahlı ibareli) sahip olmak. İlanda belirtilen son başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını doldurmuş ve 35 yaşından gün almamış olmak. Gece ve gündüz, iç ve dış mekânda ve vardiyalı sistemde çalışmaya engel durumu olmamak, 2022 yılı KPSS P93 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak.

220 Taşra Koruma ve Güvenlik Görevlisi (4/B) (Kadın) alımı için Ortaöğretim Kuramlarının herhangi bir alanından mezun olmak. Son başvuru tarihi itibarıyla geçerlilik süresi dolmamış Özel Güvenlik Görevlisi Kimlik Kartına (silahlı ibareli) sahip olmak. İlanda belirtilen son başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını doldurmuş ve 35 yaşından gün almamış olmak. Gece ve gündüz, iç ve dış mekânda ve vardiyalı sistemde çalışmaya engel durumu olmamak, 2022 yılı KPSS P94 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak.

312 Taşra Koruma ve Güvenlik Görevlisi (4/B) (Erkek) Erkek alımı için Ortaöğretim Kuramlarının herhangi bir alanından mezun olmak. Son başvuru tarihi itibarıyla geçerlilik süresi dolmamış Özel Güvenlik Görevlisi Kimlik Kartına (silahlı ibareli) sahip olmak. İlanda belirtilen son başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını doldurmuş ve 35 yaşından gün almamış olmak. Gece ve gündüz, iç ve dış mekânda ve vardiyalı sistemde çalışmaya engel durumu olmamak, 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun’un 10 uncu maddesinde belirtilen şartları taşımak. 2022 yılı KPSS P94 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak.

73 Taşra Destek Personeli (Bakım Personeli) (4/B) (Kadın) Kadın alımı için Orta öğretim kuramlarının Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanı ve dalından mezun olmak. 2022 yılı KPSS P94 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak. Aşağıda özetle belirtilen görevleri yapar. Destek Personeli (Bakım Personeli): Bu pozisyona atanacak personel gündüzlü veya yirmi dört saat esasına göre hizmet yürüten sosyal hizmet kuruluşlarında görev yapar.

144 Taşra Destek Personeli (Çocuk Bakıcısı) (4/B) Kadın/Erkek alımı için Orta öğretim kuramlarının Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanı ve dalından mezun olmak. İlanda belirtilen son başvuru tarihi itibarıyla 25 yaşını doldurmuş olmak. 2022 yılı KPSS P94 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak. Aşağıda özetle belirtilen görevleri yapar. Destek Personeli (Çocuk Bakıcısı): Bu pozisyona atanacak personel yirmi dört saat esasına göre hizmet yürüten sosyal hizmet kuruluşlarında görev yapar. Millî ve dini bayramlarda, diğer tatil günlerinde ve mesai saatleri dışındaki zamanlarda hizmetin sürekliliğine uygun olarak nöbet hizmeti yürütülür.

726 Destek Personeli Taşra (Çocuk Bakıcısı) (4/B) (Kadın) alımı için Kadın Ortaöğretim Kurumlarının Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanı ve dalından mezun olmak. İlanda belirtilen son başvuru tarihi itibarıyla 25 yaşını doldurmuş olmak. 2022 yılı KPSS P94 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak. Aşağıda özetle belirtilen görevleri yapar. Destek Personeli (Çocuk Bakıcısı): Bu pozisyona atanacak personel yirmi dört saat esasına göre hizmet yürüten sosyal hizmet kuruluşlarında görev yapar. Millî ve dini bayramlarda, diğer tatil günlerinde ve mesai saatleri dışındaki zamanlarda hizmetin sürekliliğine uygun olarak nöbet hizmeti yürütülür.

414 Taşra Destek Personeli (Çocuk Bakıcısı) (4/B) (Erkek) Erkek alımı için Ortaöğretim Kuramlarının Çocuk Gelişimi ve Eğitimi alanı ve dalından mezun olmak. İlanda belirtilen son başvuru tarihi itibarıyla 25 yaşını doldurmuş olmak. 2022 yılı KPSS P94 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak. Aşağıda özetle belirtilen görevleri yapar. Destek Personeli (Çocuk Bakıcısı): Bu pozisyona atanacak personel yirmi dört saat esasına göre hizmet yürüten sosyal hizmet kuruluşlarında görev yapar. Millî ve dini bayramlarda, diğer tatil günlerinde ve mesai saatleri dışındaki zamanlarda hizmetin sürekliliğine uygun olarak nöbet hizmeti yürütülür.

546 Taşra Destek Personeli (Engelli Bakıcısı) (4/B) (Kadın) Kadın alımı için Ortaöğretim Kuramlarının Hasta ve Yaşlı Hizmetleri alanı ve dalından mezun olmak. 2022 yılı KPSS P94 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak. Aşağıda özetle belirtilen görevleri yapar. Destek Personeli (Engelli Bakıcısı): Bu pozisyona atanacak personel gündüzlü veya yirmi dört saat esasına göre hizmet yürüten sosyal hizmet kuruluşlarında görev yapar.

597 Taşra Destek Personeli (Engelli Bakıcısı) (4/B) (Erkek) Erkek alımı için Ortaöğretim Kuramlarının Hasta ve Yaşlı Hizmetleri alanı ve dalından mezun olmak. 2022 yılı KPSS P94 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak. Aşağıda özetle belirtilen görevleri yapar. Destek Personeli (Engelli Bakıcısı): Bu pozisyona atanacak personel gündüzlü veya yirmi dört saat esasına göre hizmet yürüten sosyal hizmet kuruluşlarında görev yapar.

717 Taşra Destek Personeli (Yaşlı Bakıcısı) (4/B) (Kadın) Kadın alımı için Ortaöğretim Kuramlarının Hasta ve Yaşlı Hizmetleri alanı ve dalından mezun olmak. 2022 yılı KPSS P94 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak. Aşağıda özetle belirtilen görevleri yapar. Destek Personeli (Yaşlı Bakıcısı): Bu pozisyona atanacak personel gündüzlü veya yirmi dört saat esasına göre hizmet yürüten sosyal hizmet kuruluşlarında görev yapar.

710 Taşra Destek Personeli (Yaşlı Bakıcısı) (4/B) (Erkek) Erkek alımı için Ortaöğretim Kuramlarının Hasta ve Yaşlı Hizmetleri alanı ve dalından mezun olmak. 2022 yılı KPSS P94 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak. Aşağıda özetle belirtilen görevleri yapar. Destek Personeli (Yaşlı Bakıcısı): Bu pozisyona atanacak personel gündüzlü veya yirmi dört saat esasına göre hizmet yürüten sosyal hizmet kuruluşlarında görev yapar.

46 Taşra Destek Personeli (Şoför) Kadın/Erkek alımı için Ortaöğretim Kurumlarının herhangi bir alanından mezun olmak. Hizmetin özelliğine göre Karayolları Trafik Yönetmeliğinde yapılan 17/04/2015 tarihli ve 29329 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan değişiklik uyarınca 01/01/2016 tarihi öncesi itibarıyla en az B sınıfı, 01/01/2016 tarihi sonrası itibarıyla ise D1 sınıfı sürücü belgesine sahip olmak. Başvuru son günü itibarıyla 3 yıllık sürücü belgesine sahip olmak. 2022 yılı KPSS P94 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak.

39 Taşra Destek Personeli (Temizlik Personeli) (4/B) Kadın/Erkek alımı için Ortaöğretim Kuramlarının herhangi bir alanından mezun olmak. 2022 yılı KPSS P94 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak.

268 Taşra Destek Personeli (Temizlik Personeli) (4/B) (Kadın) Kadın alımı için Ortaöğretim Kurumlarının herhangi bir alanından mezun olmak. 2022 yılı KPSS P94 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak.

158 Taşra Destek Personeli (Temizlik Personeli) (4/B) (Erkek) Erkek alımı için Ortaöğretim Kuramlarının herhangi bir alanından mezun olmak. 2022 yılı KPSS P94 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak.

11 Taşra Destek Personeli (Aşçı-Aşçı Yardımcısı) (4/B) (Kadın) Kadın alımı için Aşçılık (Hazır Yemek ve Aşçılık, Mutfak Yönetimi, Yemek Pişirme Teknikleri, Gastronomi ve Mutfak Sanatları) ön lisans programlarının birinden mezun olmak. 2022 yılı KPSS P93 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak.

23 Taşra Destek Personeli (Bakım Onarım) (4/B) Kadın/Erkek alımı için Ortaöğretim Kuramlarının İnşaat Teknolojisi Alanı ve Dalları, Ahşap Teknolojisi Alanı - Ahşap Yapı (Doğramacılık) Dalı, Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı ve Dalları, Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanı ve Dallarının birinden mezun olmak. 2022 yılı KPSS P94 puan türünden geçerli en az 60 puanı olmak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı memur alımı süreci

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 8.000 memur alımı için adaylar başvurularını 21 Şubat 2024-11 Mart 2024 tarihleri arasında Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı internet başvuru adresi üzerinden e-Devlet şifresi ile giriş yaparak gerçekleştireceklerdir. Birden fazla bölüm mezunu olan ya da birden fazla pozisyona şartları tutan adaylar sadece bir bölüm veya pozisyon için müracaatta bulunabileceklerdir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı memur alımı kılavuzu.

Kaynak: Kamu Personeli Alımı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.