499 Devlet Memuru Alımı! Kimler Gümrük Muhafaza Memuru Olabilir?

499 Devlet Memuru Alımı! Kimler Gümrük Muhafaza Memuru Olabilir?

Kamuya 499 gümrük muhafaza memuru alımı yapılıyor. Ticaret Bakanlığı memur alımları başladı. Kimler gümrük muhafaza memurluğuna başvuru yapabilir?

Ticaret Bakanlığı tarafından 499 devlet memuru alımı yapılıyor. 450 erkek Gümrük Muhafaza Memuru alımı kadrosu ile 40 kadın Gümrük Muhafaza Memuru alımı kadrosu yer alıyor. Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlükleri bünyesinde atamalar olacak. Kimler gümrük muhafaza memuru olabilir? İşte tüm detaylar.

Ticaret Bakanlığı memur alımı genel şartları nelerdir?

657 sayılı Devlet Memurları Kanunundaki şartları taşımak, KPSS’den en az 70 almak, herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda 4/B sözleşmeli personel pozisyonunda çalışmıyor olmak ile güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmak gerekmektedir.

Kimler Gümrük Muhafaza Memuru Olabilir?

Ocak ayının 1. günü itibarıyla 30 doldurmamış olmak (Bu kapsamda 1 Ocak 1994 ve daha sonra doğanlar başvurabilecektir.), erkeklerde en az 1.72 m, kadınlarda ise en az 1.65 m boyunda olmak, Sağlık Bakanlığına bağlı tam teşekküllü Devlet hastanelerinden “Yurdun her yerinde görev yapabilir ve silah kullanabilir” ibareli sağlık kurulu raporu almak gerekiyor.

Hangi bölüm mezunları başvurabilir? “Çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, ekonometri, ekonomi, finans ve bankacılık, gümrük işletme, iktisat, istatistik, işletme, kamu yönetimi, maliye, muhasebe ve finans yönetimi, siyaset bilimi ve kamu yönetimi, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler, uluslararası ilişkiler, uluslararası ticaret ve finans, uluslararası ticaret ve işletmecilik ile uluslararası ticaret ve lojistik” mezunları başvurabilir.

Kamu memur alımı başvuru süreci nasıl olacak?

Ticaret Bakanlığı gümrük muhafaza memuru alımına adaylar online olarak e-Devlet şifreleri ile 31 Ocak 2024 tarihi mesai saati sonuna kadar (17.00) başvuru yapabileceklerdir.

Ticaret Bakanlığı memur alımı kılavuzu.

Kaynak: Kamu Personeli Alımı

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.