21 Şehirde Kır Bekçisi Alımı Başladı!

21 Şehirde Kır Bekçisi Alımı Başladı!

Kamuya en az ilköğretim mezunu adayların başvuru yapabileceği bekçi alımı yapılacak. 21 şehirde olmak üzere başvurular alınıyor. İşte sürece dair tüm detaylar.

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde kır bekçisi alımı başvuruları kapsamında başvurular online olarak alınıyor. 1500 tarım işçisi alımı kapsamında 21 şehir için de bekçi alımı kontenjanları var. 21 şehirde bakanlık tarım işçisi başvuruları bünyesinde kadrolu bekçi alımı yapacak. İşte il il kontenjanlar, şartlar ve sürece dair tüm detaylar.

Bekçi alımı yapılacak iller

Adana 1, Aydın 1, Ankara 5, Balıkesir 2, Bursa 1, Bilecik 1, Diyarbakır 1, Erzurum 1, Hatay 1, İstanbul 1, İzmir 1, Kastamonu 2, Konya 2, Mersin 1, Manisa 1, Samsun 2, Osmaniye 1, Sakarya 1, Şanlıurfa, Tekirdağ 1, Trabzon 1 için olmak üzere 21 şehirde bekçi alımları başladı.

Kimler bekçi alımlarına başvuru yapabilir?

En az İlköğretim mezunu olmak gerekiyor. Adayların ayrıca başvuru tarihinin ilk günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olması (13 Şubat 1989 ve daha sonraki doğumlular başvuru yapabilecektir). En az B sınıfı ehliyet sahibi olmak, son başvuru tarihi itibarıyla geçerlilik süresinin dolmasına 6 ay kalmış Özel Güvenlik Belgesi ve Kartına sahip olmak şartlarını da taşıması gerekiyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı başvuruları

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde 21 şehirde bekçi alımları sadece online olarak yapılabilecek. Adaylar bekçi alımı başvurularını sadece İŞKUR e-şube’den çevrim içi olarak yapmaları gerekiyor. Adaylar açık iş ilanları sayfasında iş yeri türüne “kamu” yazarak Bakanlığın tüm ilanlarına erişim sağlayabilir. Başvurular 19 Şubat’a kadar devam edecek.

Tarım ve Orman Bakanlığı işçi alımı kılavuzu.

Kaynak: Kamu Personeli Alımı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.