2023’te Türkiye’nin en zengin 100 insanı ve ailesi!

2023’te Türkiye’nin en zengin 100 insanı ve ailesi!

Türkiye’nin en zenginleri kimler? Ekonomist Dergisi’nin en çok ilgi gören ve markalaşan çalışmalarından biri olan ‘En Zengin 100 Araştırması’nın bu yıl 20’ncisi açıklandı. İşte En Zengin 100 araştırması sonuçları…

Ekonomist Dergisi ‘En Zengin 100 Araştırması’ kapsamında Türkiye’nin en büyük servete sahip isim ve ailelerini listeledi. Bu yılki araştırmaya damgasını vuran konu, döviz kurunda yaşanan sert yükselişler oldu.

Türk iş dünyasının iş hacminin yurtdışı ile dengeli olması, zenginlerin servetlerinde erimeyi engelledi. Hatta işini yurtdışında daha da büyütebilen aileler, En Zengin 100 listesinde daha üst sıralara çıkardı. Gayrimenkul değerlemelerinin dolar bazında yükselmesi de bu alandaki zenginlikleri artırdı.

Borsa endeksinde doların çok daha üzerinde yaşanan artışlar, halka açık şirketi olan iş insanlarını öne çıkardı. Ekonomi yönetiminin Ortodoks politikalara geri dönmesiyle, ekonomiyi soğutma yönündeki hamleler ise iç piyasa ağırlıklı iş yapan zenginleri olumsuz etkiledi.

En zengin 100 araştırması sonuçları

Ekonomist Dergisi‘nin merakla beklenen ‘En Zengin 100 Araştırmasının 20’ncisi tamamlandı. Son yıllarda yüksek enflasyon sürecinden geçiyoruz. Mayıs ayındaki genel seçimler öncesinde düşük faiz, yüksek enflasyon ortamı sayesinde yaşanan hızlı büyüme dönemi, yeni ekonomi yönetimi ile birlikte değişim sürecinde.

Yeni ekonomi yönetiminin Ortadoks Politikalara dönme, eğilimiyle birlikte faiz artışı devam ederken, enfllasyon tarafında yukarı eğilim devam ediyor. Ekonomiyi soğutma adına atılan adımlar yakından izleniyor. Borsa ve gayrimenkul rafında dolar/TL artışının üzerinde artışlar yaşanıyor. (İndigo)

 

en-zenginler.webp

en-zenginler-2.webp

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.