112 Acil 550 Ambulans Şoförü Alımı!

112 Acil 550 Ambulans Şoförü Alımı!

Sağlık Bakanlığı bünyesinde kamu hastaneleri için 550 ambulans şoförü alımı yapılacak. KPSS taban puan şartı yok. Online başvuru süreci ve tüm detaylar bu yazımızda.

Kimler ambulans şoförü olabilir. Lise mezunu 3 bin 390, Önlisans mezunu 6 bin 850 ve lisans mezunu da 16 bin 760 olmak üzere 27.000 sözleşmeli sağlık personeli alımı yapılıyor. Öte yandan bu kadrolardan 550’si şoför alımları için ayrıldı. İşte Sağlık Bakanlığında Ambulans şoförü olmak için şartlar, KPSS 2024/5 tercih süreci.

Ambulans şoförü alımı başvuru nitelikleri nelerdir?

Başvuru için adayların KPSS’den herhangi 2022 yılı puanı olması yeterli. Taban puan şartı yok. 550 Destek Personeli (Şoför) alımı için adayların şu nitelik kodlarına göre şartları taşıması gerekiyor.

2001 nitelik kodu ile herhangi lise mezunu olmak gerekiyor. 6506 nitelik kodu ile B Sınıfı Sürücü Belgesi sahibi olmak gerekiyor. 6510 nitelik kodu ile C Sınıfı Sürücü Belgesi sahibi olmak gerekiyor. 6514 nitelik kodu ile D Sınıfı Sürücü Belgesi sahibi olmak gerekiyor. 7302 nitelik kodu ile ehliyet şartlarına dair yeni değişiklikler ve kodlara göre detayları hemen buradan bulabilirsiniz:

Şoför alımı ehliyet şartları

İstenilen yeni sürücü belgesi: B sınıfı sürücü belgesi. Eski sürücü belgesi ile tercihte bulunabilecekler: B, C, D, E sınıfı sürücü belgelerinden herhangi birine sahip olanlar. Yeni sürücü belgesi ile tercihte bulunabilecekler: B, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE sınıfı sürücü belgelerinden herhangi birine sahip olanlar başvurabilir.

İstenilen yeni sürücü belgesi: C sınıfı sürücü belgesi. Eski sürücü belgesi ile tercihte bulunabilecekler: C, D, E sınıfı sürücü belgelerinden herhangi birine sahip olanlar. Yeni sürücü belgesi ile tercihte bulunabilecekler: C, CE sınıfı sürücü belgelerinden herhangi birine sahip olanlar başvurabilir.

İstenilen Yeni Sürücü Belgesi: D sınıfı sürücü belgesi. Eski Sürücü Belgesi İle Tercihte Bulunabilecekler: E sınıfı sürücü belgesine sahip olanlar. Yeni Sürücü Belgesi İle Tercihte Bulunabilecekler: D, DE sınıfı sürücü belgelerinden herhangi birine sahip olanlar başvurabilir.

KPSS tercih başvuru süreci nasıl olacak?

KPSS 2024/5 tercihleri kapsamında başvurular 28 Şubat’a kadar devam ediyor. Adaylar başvurularını ÖSYM’nin AİS internet sitesinden online olarak yapabileceklerdir.

KPSS 2024/4 memur alımı kılavuzu.

KPSS 2024/5 başvuru ekranı

Kaynak: Kamu Personeli Alımı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.