1. Akdeniz Bienali meyvelerini vermeye başladı!

1. Akdeniz Bienali meyvelerini vermeye başladı!

Afşin’de geçtiğimiz günlerde düzenlenen 1. Akdeniz Bienali meyvelerini vermeye başladı. Bienali basından takip eden Kültür, Sanat yazarları Afşin’e gelerek şehri daha yakından tanıdı.

Dünyaca ünlü dergilerde yazarlık yapan,bunun yanı sıra da Kültür Sanat Danışmanlığı yapan Matt Hanson, Uğur Ugan, Hatice Utkan Özden, Rümeysa Kiger, Ali Murat Ergül ve Sırma Zaimoğlu önce ki gün Afşin Belediyesine misafir oldu. Basında 1. Akdeniz Bianeli ile ilgili haberleri gören heyet Çukurova Çağdaş Sanat Kültür ve Eğitim Vakfı Bölge Temsilcisi Mehmet İnal’in ev sahipliğinde bölgenin tarihi ve turistik alanlarını gezdiler.

afsin-4.jpg

Ziyarete Afşin Belediyesinin Lavanta Uygulama Alanında bulunan Arı Evi Müzesi gezisi ile başlayan heyet, daha sonra sırasıyla Ashab-ı Kehf Külliyesi,Ömer Ağa konağı ve konak içerisinde açılan Sitti Mükrime Hatun Çeyiz Sergisi ve Yassıhüyük kazı alanını gezdiler. Heyet aynı günün akşamında ise Yassıhüyük Kazısına yönelik bilgilendirme konferansına katıldılar.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, 1. Akdeniz Bienalinin Afşin ayağını duyarak şehrimize gelen ve tarihi ve turistik yerlerimiz ile Edebiyat ve Kültür alanında ki çalışmalarımızı gözlemleyen heyeti İlçemizde misafir etmekten mutluluk duyduk. Umarız bu Uluslararası organizasyonlar sayesinde şehrimizde daha çok yerli ve yabancı gözlemci ve misafir ağırlarız dedi.

Burada bir konuşma yapan Sanat Danışmanı Sırma Zaimoğlu, Bugün heyetimizle birlikte Afşin’e de geldik. Bugün gördük ki burası çok büyük bir kültürel mirasa sahip. Bizim Çukurova Sanat olarak aslında çok daha büyük imza atacağımız bir çalışma var. Bunun için de daha çok ilgi sarf eden sanat izleyicilerine ihtiyacımız var. Bu noktada toplumun desteğiyle beraber Ticaret Odalarının, Sivil Toplum Kuruluşlarının ve Yerel yönetimlerin desteğine ihtiyacımız var. Afşin’de güzel bir başlangıç olduğunu düşünüyorum. Slogan olarak da Yapabiliriz üzerine dedi.

Heyet 1 günlük gözlem çalışması sonrası şehirden ayrıldı.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.