1.122 ASDEP Personeli Alımı! Kimler Başvurabilir?

1.122 ASDEP Personeli Alımı! Kimler Başvurabilir?

Aile Bakanlığı tarafından 1.122 ASDEP personeli alımı yapılıyor. Kimler ASDEP personeli olabilir. KPSS şartları nelerdir? Aile Sosyal Destek Personeli alımına başvurular ve tüm detaylar bu yazımızda.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde 8.000 yeni kamu personeli sözleşmeli memur alımı yapılıyor. KAMU PERSONELİ ALIMI olarak bu yazımızda ASDEP personeli alımlarını, kimlerin asdep personel alımlarına başvuru yapabileceğini hazırladık. İşte şartlar, kontenjanlar ve sürece dair tüm detayların yer aldığı yazımız.

1.122 ASDEP personeli alımı kontenjanları ve nitelikleri nelerdir?

64 (Aile ve Tüketici Bilimleri) alanındaki kontenjana Aile Sosyal Destek Personeli alımına başvuru için Aile ve Tüketici Bilimleri (Ev Ekonomisi, Ev İdaresi ve Aile Ekonomisi, Ev İş ve Ev Ekonomisi) lisans mezunu olmak ve 2022 KPSS en az 60 almak şartları var.

65 (Çocuk Gelişimi) alanındaki kontenjana Aile Sosyal Destek Personeli alımına başvuru için Çocuk Gelişimi (Çocuk Sağlığı ve Gelişimi, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi) lisans mezunu olmak ve 2022 KPSS en az 60 almak şartları var.

335 (Psikoloji) alanındaki kontenjana Aile Sosyal Destek Personeli alımına başvuru için Psikoloji lisans programından mezun olmak ve 2022 KPSS en az 60 almak şartları var.

175 (PDR) alanındaki kontenjana Aile Sosyal Destek Personeli alımına başvuru için Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık lisans mezunu olmak ve 2022 KPSS en az 60 almak şartları var.

398 (Sosyal Hizmet) alanındaki kontenjana Aile Sosyal Destek Personeli alımına başvuru için Sosyal Hizmet (Sosyal Çalışma ve Sosyal Hizmetler) lisans mezunu olmak ve 2022 KPSS en az 60 almak şartları var.

85 (Sosyoloji) alanındaki kontenjana Aile Sosyal Destek Personeli alımına başvuru için Sosyoloji (İnsan ve Toplum Bilimleri) lisans mezunu olmak ve 2022 KPSS en az 60 almak şartları var.

Kamu personeli alımı başvuru genel koşulları nelerdir?

Aile Bakanlığının ASDEP personeli alımına başvuru için adayların 657 sayılı Kanunundaki genel şartlara haiz olması gerekiyor. Ayrıca herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamış olmak, T.C. vatandaşı olmak ve askerlikle ilişiği bulunmamak şartları var.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ASDEP personeli alımı süreci

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ASDEP personeli alımı başvuruları da online olarak kariyer kapısı kamu işe alım internet sitesinden olacak. Başvurular için son tarih 11 Mart olarak açıklandı.

Aile Bakanlığı memur alımı kılavuzu.

Kaynak: Kamu Personeli Alımı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.