Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yeni Sözleşmeli 142 Personel Alım İlanı yayımlandı. 2022 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı Puanı (KPSS) (B) grubu puan sıralaması esas alınmak suretiyle 142 sözleşmeli personel pozisyonuna yerleştirme yapılacaktır.
Memur alımı başvuru genel şartları nelerdir?
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesindeki genel şartları taşımak, Türk Vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Askerlik durumu itibarıyla; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağma gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak, görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak, 01 Ocak 2024 tarihi itibarıyla 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak (01 Ocak 1989 tarihinde veya bu tarihten sonra doğmuş olanlar)., Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamış olmak gerekiyor.
Kamu memur alımı KPSS şartları nelerdir?
Merkez ve taşra teşkilatında mühendis ve avukat unvanlı pozisyonlar için ÖSYM tarafından 2022 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (B) Grubundan; lisans mezunları için KPSS (P3) puan türünden en az 70 (yetmiş) puan almış olmak.
Merkez ve taşra teşkilatında büro personeli, koruma ve güvenlik görevlisi ile destek personeli unvanlı pozisyonlara başvuracak adayların ÖSYM tarafından 2022 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (B) Grubundan; lisans mezunları için KPSS (P3), eğitim fakültesi mezunları için KPSS (P10), önlisans mezunları için KPSS (P93), ortaöğretim mezunları için KPSS (P94) puan türünden en az 60 (altmış) puan almış olmak gerekiyor.
Kamu personeli alımı nitelikleri ve kontenjanları nelerdir?
Merkez Teşkilatı personel alımı ünvanlar-kontenjanlar:
Büro Personeli: 3 Kamu Yönetimi, 1 Ekonometri, 1 Bilgisayar Teknolojisi Öğretmenliği, 4 Sekreterlik, 2 Bilgisayar Programcılığı, 7 Muhasebe, 10 İnsan Kaynakları, 3 Adalet.
Destek Personeli: 4 erkek Aşçı, 1 erkek Bahçıvan, 15 kadın, 28 erkek Temizlik Görevlisi, 4 erkek Şoför, 6 erkek Garson.
Koruma ve güvenlik görevlisi: 1 kadın, 2 erkek Koruma ve Güvenlik Görevlisi.
Taşra Teşkilatı personel alımı ünvanlar-kontenjanlar:
Mühendis: 1 Endüstri Mühendisliği, 1 İnşaat Mühendisliği.
Avukat: 1.
Mühendis: 12 Makine Mühendisliği, 13 Elektrik-Elektronik Mühendisliği, 1 İnşaat Mühendisliği.
Büro Personeli: 5 Muhasebe, 5 İnsan Kaynakları.
Destek Personeli: 11 Şoför.
İnşaat Mühendisliği: Fakültelerin: İnşaat Mühendisliği lisans programlarından mezun olmak.
Makine Mühendisliği: Fakültelerin; Makine Mühendisliği, Makine ve İmalat Mühendisliği, Makine ve Malzeme Mühendisliği lisans programlarının birinden mezun olmak.
Elektrik-Elektronik Mühendisliği: Fakültelerin; Elektrik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği lisans programlarının birinden mezun olmak.
Endüstri Mühendisliği: Fakültelerin; Endüstri Mühendisliği, Endüstri Sistemleri Mühendisliği, Endüstri ve Sistem Mühendisliği lisans programlarının birinden mezun olmak.
Avukat: Hukuk Fakültelerinden mezun olmak, Avukatlık ruhsatnamesine sahip olmak.
Büro Personeli kadroları:
Kamu Yönetimi: Fakültelerin; Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi lisans programından mezun olmak.
Bilgisayar Teknolojisi Öğretmenliği: Fakültelerin; Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi, Bilgisayar ve Öğretim Teknikleri Öğretmenliği lisans programlarının birinden mezun olmak.
Ekonometri: Fakültelerin; Ekonometri veya Finansal Ekonometri lisans programından mezun olmak. Sekreterlik: Üniversitelerin; Büro Yönetimi, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Sekreterlik, Ofis Teknolojileri ve Yönetimi, Büro Hizmetleri ve Yönetici Asistanlığı önlisans programlarının birinden mezun olmak.
Bilgisayar Programcılığı: Üniversitelerin; Bilgisayar Programcılığı, Bilgisayar Programlama^ Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama, Web Teknolojileri ve Programlama, Bilgisayar Bilimleri önlisans programlarının birinden mezun olmak.
Muhasebe: Üniversitelerin; Muhasebe, Bilgisayarlı Muhasebe, Bilgisayar Destekli Muhasebe, Bilgisayarlı Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları ile Îşletme-Muhasebe önlisans programlarının birinden mezun olmak.
İnsan Kaynakları: Üniversitelerin; İnsan Kaynaklan, Personel Yönetimi, İnsan Kaynakları Yönetimi önlisans programlarının birinden mezun olmak.
Adalet: Üniversitelerin; Adalet önlisans programından veya Adalet Meslek Yüksekokulundan mezun olmak.
Aşçı: Üniversitelerin; Aşçılık, Hazır Yemek ve Aşçılık, Mutfak Yönetimi, Yemek Pişirme Teknikleri, Gastronomi ve Mutfak Sanatları önlisans programlarının birinden mezun olmak, Görevini yapmasına engel olabilecek hastalık ve benzeri durumu bulunmamak, Esnek çalışmaya engel durumu bulunmamak, Sadece erkek adaylar başvurabilir.
Bahçıvan: Ortaöğretim kurumlarının Bahçecilik Alanı ve Dalları, Tarım Teknolojileri Alanı ve Dalları veya Tarım Alanı ve Dallarından mezun olmak veya herhangi bir ortaöğretim kurum undan mezun olup “bahçıvanlık” iş kolu ile ilgili Kamu Kurum ve Kuruluşları, Belediyeler veya Üniversitelerden almak sertifikaya sahip olmak, Görevini yapmasına engel olabilecek hastalık ve benzeri durumu bulunmamak, En az fiilen 90 gün bahçıvanlık mesleği ile ilgili çalıştığını belgelemek (e-Devletten alınacak meslek kodunu gösterir barkodlu SGK Hizmet dökümü), Sadece erkek adaylar başvurabilir.
Temizlik Görevlisi: Ortaöğretim mezunu olmak, Görevini yapmasına engel olabilecek hastalık ve benzeri durumu bulunmamak, Esnek çalışmaya engel durumu bulunmamak, En az fiilen 90 gün temizlik hizmetinde çalıştığım belgelemek (e-Devletten alınacak meslek kodunu gösterir barkodlu SGK Hizmet dökümü).
Şoför: Ortaöğretim mezunu olmak, Son başvuru tarihi itibarıyla yeni tip ehliyetlerde D veya DE sınıfı sürücü belgesine sahip olmak. (01.01.2016 tarihinden önce ehliyet sahibi olup da değiştirmeyenler için E sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.) SRC-1 veya SRC-2 belgesine sahip olmak, Geçerli Psikoteknik belgesine sahip olmak, Görevini yapmasına engel olabilecek hastalık ve benzeri durumu bulunmamak, Esnek çalışmaya engel durumu bulunmamak, Sadece erkek adaylar başvurabilir.
Garson: Ortaöğretim Kuramlarının; Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Alanı ve Dalları, Konaklama Hizmetleri Alam-Konaklama Hizmetleri Dalından veya Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı - Turizm Endüstrisi Servis Hizmetleri Dalından mezun olmak veya herhangi bir ortaöğretim kurum undan mezun olup “garsonluk" iş kolu ile ilgili Kamu Kurum ve Kuruluşları, Belediyeler veya Üniversitelerden almak sertifikaya sahip olmak, Görevini yapmasına engel olabilecek hastalık ve benzeri durumu bulunmamak, Esnek çalışmaya engel durumu bulunmamak, En az fiilen 90 gün garsonluk mesleği ile ilgili çalıştığını belgelemek (e-Devletten alınacak meslek kodunu gösterir barkodlu SGK Hizmet dökümü), Sadece erkek adaylar başvurabilir.
Koruma ve Güvenlik Görevlisi: Üniversitelerin; Özel Güvenlik ve Koruma, Savunma ve Güvenlik, Güvenlik, Kamu Güvenliği ve Asayişin Sağlanması veya Güvenlik ve Koruma önlisans programlarının birinden mezun olmak, Son başvuru tarihi itibarıyla geçerlilik süresi dolmamış silahlı özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olmak, Gece ve gündüz, iç ve dış mekânda 24 saat esasına göre vardiyalı sistemde çalışmaya engel durumu bulunmamak. Erkek adayların 170 cm den, kadın adayların ise 160 cm den kısa boylu olmaması gerekiyor.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı memur alımı süreci
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından memur alımı için adaylar, 15 Mart 2024 - 29 Mart 2024 (saat: 23.59) tarihleri arasında, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Kariyer Kapısı internet adresi üzerinden, e-Devlet şifreleri ile giriş yaparak online olarak başvuruda bulunabileceklerdir.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı memur alımı kılavuzu.
Kaynak: Kamu Personeli Alımı