Saliha Erdim, Günümüz Aile Yapısını Anlattı

Cahit Zarifoğlu Kültür Sanat Sezonu’nda Aile Danışmanı – Yazar Saliha Erdim’in katılımıyla “Modern Zamanlarda Aile Olmak” konulu söyleşi düzenlendi.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşiye ebeveynler başta olmak üzere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kendine has anlatım tarzı ve ele aldığı konularla katılımcıların beğenisini kazanan Saliha Erdim, yüzlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleştirilen söyleşide; aile içi bireylerin paylaşımları, gelişen teknolojinin aile fertleri üzerindeki etkisi, aile içerisinde yaşanan sorunlar ve modern zaman aileleri gibi pek çok konuyu farklı perspektiften ele aldı. Konferansın çok verimli geçtiğini belirten katılımcılar, Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel ve Yazar Saliha Erdim’e teşekkür etti. Program, hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

“Aile Bizim En Kutsal Değerlerimizden”

Programda konuşan Aile Danışmanı – Yazar Saliha Erdim, “Aile, bizim en kutsal değerlerimizden. Toplumumuzun geleceği için bu kavramı korumalı ve gözetmeliyiz. Aile; saygı, sevgi ve güven temelleri üzerine kurulur. Eşler arasındaki uyum da aile ve çocukların geleceğini belirler. Ailede huzuru kaybettikten sonra tekrar yakalamak çok mümkün olmayabiliyor. O yüzden aile içi huzuru muhafaza etmeliyiz. Eşler birbirinin açığını aramak yerine tam tersine birbirinin açığını kapatmalı. Kendi fikirlerinde ısrarcı olmak yerine eşini de dinleyerek aile için ortak akılla karar verilmeli. Özellikle ebeveynler olarak rol modellerimize dikkat etmeliyiz. Bizler kimi örnek alırsak ona benzeriz haliyle çocuklarımız da bizleri takip eder. Bu noktada sorunlarımızın en büyüklerinden bir tanesi de bilgi kaynaklarımızın yanlış olması. Bilgi kaynaklarımızı özenle seçmeliyiz” cümlelerini kaydetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

Pamuk ile Kömür, Çocuklar İçin Sahne Alacak
Saliha Erdim, “Modern Zamanda Aileyi” Anlatacak…
Berdücesi’nin Güz Sayısı Okurlarıyla Buluştu!
Çocuk Korosu Yeni Yeteneklerini Arıyor!
Türk Sanat Müziği Korosu Yeni Yeteneklerini Arıyor