MEB 30.000 TYP Temizlik Personeli Alımı! İlanlara Başvurular Başladı

Milli Eğitim Bakanlığı MEB tarafından Toplum Yararına Programlar TYP kapsamında 30 bin temizlik personeli işçi alımı ilanları yayımlanmaya başladı. İşte detaylar.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından hafta sonu yapılan açıklama sonrası Pazartesi günü itibarıyla da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından 30.000 kadronun verildiği belirtilmişti. İlanlar iller bazında yayımlanmaya başladı.

30.000 MEB temizlik işçi alımı başladı

Milli Eğitim Bakanlığı için 30 bin işçi alımı İŞKUR’da TYP olarak başlatıldı. Okullar için Toplum Yararına Programlar kapsamında 30.000 temizlik personeli işçi alımı için süreç başladı ve il il belirlenen kontenjanlara başvurular alınmaya başladı.

120.000 İUP işçi alımına talep olmadı

Kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında bu yıl okullara temizlik personeli alımı farklı bir sistemle yapılmaya başlanmıştı. 120 bin İUP işçi alımına düşük ücretten dolayı başvuru olmayınca okullarda temizlik sorunu ortaya çıkmıştı. Bu sebepten dolayı da MEB için TYP olarak tekrardan 30 bin TYP işçi alımı başlatıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı temizlik personeli alımı başvuruları

Türkiye İş Kurumu İŞKUR üzerinden başvurular alınmaya başladı. Şu an itibarıyla iller bazında TYP başvuru ekranından ilanlara başvurular online olarak alınıyor. İlanlar için başvurular kısa sürede tamamlanacak. 25 Eylül 2024 itibarıyla Çarşamba günü dahil iş ve işlemler yapılabilecektir.

TYP başvuru ekranı.

Kaynak: Kamu Personeli Alımı

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

5 Şehirde Gençlik Spor İl Müdürlüklerine 980 Personel Alımı Başladı
EGM 2.500 Kadın-Erkek Polis Memuru Alımı Duyurusu Yayımlandı
Kuşadası Kruvaziyer Turizminde Zirvede!
Milli Eğitim Bakanlığı Kadrolu 100 Memur Alımı Açıklandı!
İstanbul-Sivas YHT Hattı İle 4,5 Ayda 200 Binden Fazla Yolcu Taşındı