Kahramanmaraş’ta 7 kuşaktır bıçak üretiyorlar

Kahramanmaraş’ta üretimi yapılan ve 2017´de Türk Patent ve Marka Kurumunca ‘coğrafi işaret tescil belgesi’ verilen Hartlap Bıçağını, dünya markası oldu.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Valilik ile Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odasının katkılarıyla yapılan girişimler sonucu 2017´de Türk Patent ve Marka Kurumunca, ‘coğrafi işaret tescil belgesi’ verilen Hartlap Bıçağı, en çok tercih edilen bıçaklar arasında başı çekiyor.

200 yıldır Kahramanmaraş’ta üretilen bıçaklar, yurt içi başta olmak üzere dünyanın her köşesine ihraç ediliyor. Üretimde çelik, tosak ağacı, boynuz, plastik ve fiber ana malzemeler kullanılarak yapılan bıçaklar arasında; kurban bıçağı, meyve bıçağı, cep bıçağı, kasap bıçağı, döner bıçağı, mutfak bıçağı gibi çeşitlerde üretimi yapılıyor.

Onikişubat İlçesi Hartlap’ta ve merkez Dulkadiroğlu ilçesinde babadan oğula aktarılarak sürdürülen üretim sayesinde yılda 5 milyon adet mutfak bıçağı yapılıyor.

Bıçakçılar Odası Başkanı Bahaeddin Çelik, “Biz 7. kuşak olarak Hartlap bıçakçılığın başladığı yer. Hartlap bıçağımız coğrafi işaretini de alan bıçakçılık 1920’lere dayanıyor. Milyonlarca bıçak yapıyoruz. Ülkemiz başta olmak tüm ülkelere gidiyor bıçağımız. Ekonomiye büyük katkımız var” dedi.   

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

"Çöle İnen Nur Kitap Okuma Yarışması" Yarı Final Heyecanı Yaşandı
Yazar Hacı Parlak, Gençliğin Sorunlarını Farklı Perspektiften Ele Aldı
Kahramanmaraş'ta Edebiyat Ruhu Yükselecek: 9. Uluslararası Kitap Fuarı Başlıyor
Büyükşehir Belediyesi'nden Sezai Karakoç Anma Programı
Yazar Hacı Parlak, Gençliğin Sorunlarını Ele Alacak!